Monday, September 14, 2009

Norocul la nefericire e exact ca uleiul de peste

Ca tot ma intreba cineva cum e cu norocul la nefericire.
Da, am noroc si la nefericire. Daca as putea sa va arat ce frumoase pot sa fie nefericirile mele! Si cat plang cand vin in sir si cat plang cand vad ca nu ma invat minte si repet greselile! Si cat de repede am ajuns sa-mi revin spre propria mea mirare! Poate pentru ca sunt un om rabdator, care plange mult si des si-si descarca norii si a ajuns sa vada cate un lucru bun in fiecare liniuta neagra.
Suna teoretic, dar am gasit cate o trebuinta in fiecare om marunt care nu s-a purtat omeneste cu mine, in fiecare intamplare rea, nenorocire mare, dorinta neimplinita. De multe ori am invatat acelasi lucru din nou si din nou, dar poate asa e mai bine, ce sa fac daca unele lucruri ( chiar daca de bun simt) se lipesc asa de greu de mine?
Eu nu cred in fericire continua si nici nu cred ca sunt cel mai special om din lume, care nu merita lucrurile rele care i se intampla uneori. Mai ales ca nu am patit pana acum nicio tragedie si pentru asta trebuie sa fiu foarte foarte recunoscatoare. Si dupa ce furia, dezamagirea, supararea, socul imi trec, reusesc sa ma detasez si sa apreciez frumusetea unei povesti cu final nefericit prin care tocmai am trecut. Si ce daca mi s-a intamplat mie? Si ce daca am plans si am suferit si am ramas cu un gust amar? Doar n-o sa mananc toata viata cirese glasate doar pentru ca au gust dulce si bun. E adevarat tot bla-blaul ala conform caruia relele te ajuta sa-ti cladesti caracterul, sa te cunosti mai bine etc. E adevarat si nimic mai mult. Atata filozofam, in loc sa le traim pur si simplu si sa vedem unde ajungem.
Pentru mine lungi perioade de depresie si nefericire au ramas in mintea mea ca niste zile pe care acum mi-e usor sa mi le amintesc. Si sunt scaldate in lumina, nu in intuneric si smoala. Bineinteles ca nu as vrea sa le retraiesc, dar daca tot am trecut prin ele de ce sa nu fiu sincera si sa nu le tin la iveala, ca pe niste lucruri urate si dragi.
Dar, cum spuneam, ca sa nu te mai sperii de nefericire trebuie sa ai multa rabdare si sa nu te iei in serios. Altfel esti doar un ofticos care pleaca acasa ori de cate ori copiii ii dau cu o minge in cap in timpul jocului.

15 comments:

Monomaniac said...

Orice sut in fund e un semn ca traiesti.
Ce nu te omoara, te face sa nu te plictisesti.
..sau nu

Rareș said...

Ce bine că vorbeşte cineva frumos despre tristeţe.

K. said...

"Ce bine că scrie"...îmi zic în timp ce citesc.Şi-am zis să ştii şi tu asta...
Între timp tristeţea se retrăgea printre firele de nisip care ţi-au rămas în suflet astă vară...

Delf said...

Mulţumesc. E tot ce pot spune...

Anonymous said...

tristetea ta e colorata frumos pentru ca ai avut norocul sa nu ai tristeti inchise la culoare. dar asa este ... micile nefericiri ne ajuta sa zambim mai frumos la micile fericiri ce o urmeaza ;o)

ajnanina said...

da... mi-ai amintit un proverb canibal care spune ca in fiecare om gasesti macar o parte buna :)

imi place zambetul cu care iei mingea si o arunci inapoi...

zile frumoase!

Monici said...

http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=30907925

Iren said...

pushthebutton: se cadea sa vorbim frumos de tristete acum ca vin ploile de toamna si vom avea de-a face cu ea mai des

Irina Alexandra: multumesc

Fanfan: fiecare-si coloreaza tristetea cum poate.eu am invatat recent ca pot sa o fac si verde cu picatele roz daca asa vreau eu :)

Delf: cu placere

Ajnanina: zile frumoase si tie

Monici: nici cu elefantul nu mi-e rusine

morpheus said...

Iren, imi place foarte mult cum scrii si felul cum privesti lucrurile. "Si ce daca mi s-a intamplat mie? Si ce daca am plans si am suferit si am ramas cu un gust amar? Doar n-o sa mananc toata viata cirese glasate doar pentru ca au gust dulce si bun. " Toata stima si aprecierile.
Iar aici un clip pentru starnirea zambetelor :)
http://www.youtube.com/watch?v=BNZzJELbFRI&feature=PlayList&p=0FAF96DD2A12489C&index=78

joju said...

I wanted to say something very smart here, but I feel very small, so I'll be quiet

and yes the long 6 months with shorter daylight, with getting fat indoors and wear heavy coats, and flu in handkerchiefs will begin soon

if we're lucky a new spring will come after

good winter-time to all!

dorama said...

imi place sa cred ca toamna nu aduce tristete, ci doar parfumuri nostalgice.
felicitari pentru modul frumos in care privesti viata.

Iren said...

morpheus, dorama: multumesc

Cristina said...

ce frumos ai colorat in cuvinte ce-mi statea pe limba si nu-mi venea sa spun cu voce tare :). simti frumos.

Clarrra said...

:) in sfarsit! Pentru ca simt la fel, mi-am dat seama ca sunt putin masochista. Uneori, tristetea ma face sa simt ca sunt vie chiar mai mult decat fericirea. Ca si palmele pe care le primeste un om lesinat.

kiddo said...

niciodata nu stii de ce esti in stare pana nu esti pus in fata faptului implinit!

oricum imi place cum gandesti, foarte sanatos!