Monday, November 13, 2006

Dimineti

Cel mai potrivit moment pentru descris dimineti este noaptea. Doar atunci poti aprecia cu adevarat.

Imi plac la nebunie diminetile. Din pacate dau in mod constant peste oameni care dimineata sunt adormiti, ciufuti, certareti si ciudati. Pentru ca sunt un cameleon al starilor, preiau si eu starile lor intunecate si uite asa, pierd o gramada de dimineti. Si ma enervez :(

Pentru majoritatea oamenilor, dimineata este momentul in care trebuie sa mori de somn, sa bei ceai sau cafea, sa iei micul dejun sau nu si sa alergi pe strazi, in timp ce ceasul iti urla la incheietura: "esti in intarziere, frrraiere" ( nu stiu de ce le plac oamenilor ceasurile, sunt insolente, raraite si vorbesc ca ultimii golani). Nu se pierde din vedere nici cititul ziarelor, ascultatul stirilor. Dimineata trebuie sa vezi ce mai este nou. Este greu sa treci peste obiceiurile astea cand toti din jurul tau fac la fel.

Mie imi plac prea mult diminetile ca sa respect vreo rutina. Dimineata este minunata pentru ca te trezesti din vise groaznice si vezi ca esti inca viu. Sau te trezesti din vise minunate si-ti bagi fata in perna de prea multa fericire. Dimineata totul este posibil si d-abia astepti sa vezi ce va urma. Este momentul dinaintea momentului de suspans, cand inca te uiti la film rontaind floricele, anticipand cu placere ce va urma, dupa ce te-ai asigurat ca mai ai destula apa/suc in pahar - doamne fereste sa ti se faca sete in timpul momentului culminant si sa ramai tocmai atunci fara suc.

Da, dimineata poti sa faci orice. Poti sa bei sampanie si sa mananci tort in mijlocul patului, desi peste o jumatate de ora trebuie sa pleci la serviciu. Dimineata poti sa asculti muzica despre zombie mancatori de creiere sau sa citesti Enciclopedia secolului 20. Poti sa asculti Vivaldi si sa-ti asortezi niste cercei discreti, eleganti, de mers la opera, la blugi. Sau poti alege sa stai mai mult in pat si sa asculti Badalamenti - The pink room, melodia care te sperie cel mai tare pe lumea asta, sa-ti invarti ochii in cap de la stanga la dreapta si apoi de la dreapta la stanga, ca o pendula, si sa mori de frica.

Maine dimineata cred ca o cos si o sa gradinaresc un pic :-\

11 comments:

Anonymous said...

Si mie imi plac extrem de mult diminetile. Intotdeauna am mai mult chef dimineata. As putea sa incep o groaza de chestii in perioada aia. Oare de ce nu tine mai mult? As vrea asa, ca o zi din luna sa fie doar dimineata :)

Panzer said...

acuma depinde ce intelegi prin dimineata perioada intre orele 7- 10 sau perioada intre orele 0-7.

Anonymous said...

Eu urasc diminetile - pentru ca trebuie sa ma trezesc devreme. Imi plac mult mai mult noptile cand totul se linisteste, lumea se retrage in case si parca strazile luminate de felinare par a fi mai atragatoare pentru o plimbare.

Dimineata putem citi blogului lui Irene;) dupa ce ne-am trezit cu greu, ne-am incalzit supa cu taiatei si ne-am uitat inca odata la ceas pt a ne asigura ca nu intarziam la serviciu. Dimineata as puteam sa ma grabesc catre munca, dar parca azi nu am chef.
Dimineata mai putem teroriza vecinii somnorosi cu ultimul album al lui Faithles, vecini care comunica cu tine prin biletele lasate in usa, de genul: "Vecine, nu mai lasa radioul (tv-ul) deschis toata noaptea. Nu ne putem odihni. Semnat, vecinii de jos/"

Costin Barbutz said...

Visare fara plimbare, iarna fara zapada si
printesa fara cafea




Orasul te striga nervos
c-un dangat de clopot stingher,
nici urma de aer,
nici urma de cer.
In coltul ferestrei stau strambe
trei pasari mirate de fier
Citesti serioasa, un pic amuzata,
(Iti lipseste cafeaua)
In dimineata asta de plimbare ratata.

Anonymous said...

dimineata e favorita mea, daca as putea sa ma trezesc si un pic mai devreme ar fi si mai bine :D

Anonymous said...

Esti in Suplimentul de cultura. Felicitari!
Dis-de-dimineata :)

Anonymous said...

buna dimineata, irene!

Anonymous said...

buna dimineata, buna dimineata! :)

da, am citit articolul din suplimentul de cultura. am incercat sa las un comentariu, dar nu am reusit :). asa ca spun aici "multumesc" lui Cristi pentru articol. m-a facut sa ma rusinez de eul meu real si sa-mi placa mai mult eul meu virtual. cand o sa ma fac mare vreau sa fiu ca eul meu virtual :))

Anonymous said...

yearn for early soothing mornin's in remote green 'locations' with no hackneyed daily people-sights-objects ...

Anonymous said...

of tu, ce-i cu post`urile astea kilometrice? i find it hard to read them. today at least:D.

Anonymous said...

se putea si mai rau :P