Tuesday, February 19, 2008

Rasuflatoare

Mergeam dimineata pe strada si ma uitam la case si la cum imi par ele: vii, moartea, bolnave, rele sau nebune. Aveau insa toate ceva in comun: pareau ca se sufoca.
Fiecare casa ar trebui sa aiba o rasuflatoare. O rasuflatoare e ceva cu totul diferit de o fereastra, usa sau horn. Pe acolo se inspira casa si duce curentul in toate incaperile, dand pe jos bibelouri, umfland perdelele si rasfirand parul locatarilor. Tot pe acolo casa expira aer fierbinte si umed pe spinarile umflate ale unor porumbei plouati. Rasuflatoarele nu au grilaj, sunt intr-o parte, un pic mai jos de acoperis si cand intri in ele te simti ca intr-un mare uscator organic.

8 comments:

Anonymous said...

răsuflătoarele pulsează? vizibil, ostrogoato? dacă stai înauntru şi te uiţi afară, lumina arată ca un apus perpetuu?

Anonymous said...

incearca Antoni Gaudi pe wiki. si pt el casele eveau ceva organic :)

Anonymous said...

Banuiesc ca tot in rasuflatoare casele ar putea sa-si inghesuie zvonurile si suspinele, pentru ca simt ca le lipseste un loc si pentru asta.

Unknown said...

Gaudi este ceva ce trebuie trait :)

Pozele nu reusesc sa te loveasca la fel de mult ca "realitatea" - stai in fata a ceva facut de el (casa, decoratiune, orice) si ajungi sa pui ghilimele in jurul cuvantului realitate.

Si sa te manance invidia sau sa doresti sa ii mananci mintea.

natalia said...

uneori ma gandesc daca oamenii sunt precum casele in care locuiesc. uneori ma uit la case si ma gandesc cum arata oamenii si cu ce se ocupa.

Anonymous said...

Casa mea, care e intr-un bloc, are rasuflatoare sigur..
de fapt, nu stiu daca-i asa corect, adica nu stiu ce rasufla din ea, dar in ea rasufla multe lucruri; cum ar fi fumul de tigara din baia de serviciu, si doar de-acolo, si praful din dormitorul mare, pe care il vad cum rasufla din greu, sau insufla, in zilele cu raze de soare.

Ma scuzati pentru asa un comentariu prozaic...

Anonymous said...

Ai vazut Howl's moving castle. Casa aia isi lua picioarele la spinare si incepea sa alerge sufland greu. De ea mi-am adus aminte citind asta :)

Iren said...

http://www.ragandbone.com/blog/?p=642

uite howl's moving castle din hartie :)