Monday, May 14, 2007

Uneori trebuie sa-mi dau sfaturi singura

Termina merele cu miere si nu lasa farfuria la indemana insectelor de vara si de boxa, curata cu spirt tastatura, spala bluzele de cu seara si nu te sterge la ochi cu degetele pline de detergent. Fii atenta la masini, mai ales cand esti pe trecerea de pietoni. Vorbeste fara teama despre lucruri bizare, daca asta te face mai fericita decat orice altceva. Nu te lasa influentata de oamenii care se sperie de tine, te critica, nu sunt de acord cu tine sau te considera snoaba si falsa. Povesteste despre cosmosul care avea drept animal de casa un cosinus in cosulet, despre eruptia de eschimosi erotici de pe corpul unui urias cetaceu si fii atenta intotdeauna la povestile altora. Povestile noi au burtile pline cu copii pe care ii poti creste tu.
Citeste cat mai multe dictionare, de toate felurile. Si dictionarele au burtile pline cu copii.
Ai incredere in oameni, dar nu imediat dupa ce ii cunosti. Si uneori "imediat" trebuie sa fie de ordinul unor luni lungi. Daca ti se spune "ai incredere in mine" nu inseamna ca nu ai de a face cu un mancator de incredere. Mancatorii de incredere nu au pic de incredere in ei deoarece au o gaura in ceafa, pe unde iese aceasta. De aceea au nevoie mereu de inghita farfurii intregi din increderea altora.
Fa multe cadouri, dar nu numai celui pentru care simti ceva apropiat de iubire. Da-le cadouri celor care vin sa te tina in brate atunci cand ai nevoie de asta, desi nu te-au mai vazut de un car de vreme, si care dorm cu tine ca sa nu mai visezi urat. Nu te mai teme de organismul tau atunci cand arata ora 13, in loc de ora 17. Nu a devenit brusc un strain! Altfel, el o sa simta teama si o sa se umple de plicuri galbene, fosnitoare si verva lor o sa te sece de energie. Bolile vin si trec. Si daca vin sa stea pentru o perioada mea lunga nu le lua prea in serios. Nu cauta niciodata pe Google informatii despre simptomele pe care le ai. Vei ajunge sigur sa crezi ca ai o boala grava, incurabila si asta te va imbolnavi si mai rau.
Fii fericita mai ales atunci cand te-ai autoprogramat sa fii nefericita: lunea, cand esti singura, cand te doare, cand ti-este frica de viata, printre oameni pe care nu-i intelegi, cand te simti umilita, cand simti ca te-ai schimbat de dragul cuiva si nu mai esti frumoasa, cand te simti seaca si cand nu mai intelegi ce se intampla. Nefericirea poate fi reprogramata la fel ca o masina de spalat, chiar daca tu nu te pricepi la masinile de spalat.

le: la cererea publicului, dj-omuletul meu intelept care imi da sfaturi peste sfaturi si este priceput doar la vorbe, nu si la fapte ( nu stiu unde este comandamentul lui , dar eu cred ca este omuletul din gat) a hotarat sa dea si niste sfaturi mai practice. adica: bea mai mult, injura mai mult si miauna mai putin!

7 comments:

Anonymous said...

lovely!

Sabrina said...

trebuie sa sustin puternic sfatul dj-omulerului tau, bea mai mult, injura mai mult si miauna mai putin!, si sa adaug: ignora oamenii pe care ii sperii, oamenii care nu vor sa (te) inteleaga. they're all fucking morons

_ana said...

of.

Ionuka said...

As pune acestui post o steluta colorata, asa cum pun pozelor preferate de pe flickr. Multumesc, Irene!

Anonymous said...

multumesc, multumesc. sa va tineti oricum macar voi de sfaturi, eu deja am trecut peste cateva din ele :P

Anonymous said...

hahah.. voi imprumuta daca-mi dai voie cateva din delicioasele tale sfaturi :)

Anonymous said...

sigur, serveste orice fel doresti :)