Tuesday, June 05, 2007

Experiment cu nume

Nici un lucru pe care l-am facut calm si pe indelete nu mi-a schimbat viata in mod evident. Sau, mai degraba, mi-a schimbat-o pe nesimtite, incetul cu incetul, mai ales cand nu eram atenta. Si ce schimbare mai e asta, daca nu-ti suna clopotele in cap si nu ti se zguduie pamantul sub picioare cand se petrece? Imi vine sa fac tot felul de experimente cu viata mea, sa fac schimbari bruste.
De exemplu, ma tot gandesc cum ar evolua lucrurile daca as avea curajul sa-mi schimb numele in Jules Verne, pentru ca e un nume care-mi place mult, mult. Evident toata lumea incearca sa ma faca sa ma razgandesc, cica nu am fatza de Jules Verne. De parca numele face fatza! Totusi, daca numele influenteaza fizionomia unui om, d-abia astept sa vad cum o sa re-arat.
Al doilea nume pe care l-as alege este Giuseppe Verdi ( observati predilectia pentru numele masculine care incep cu "v", care au ce au si te trimit cu gandul la culoarea verde). Dar asta doar in cazul in care chiar nu o sa ma pot numi Jules Verne. Si cand te gandesti ca nici macar nu i-am citit toate cartile :( ( dar am citit si rascitit "20.000 de leghe sub mari" si "steaua sudului").

30 comments:

Stefan said...

eu as vrea Vuitton tot cu "V", Louis Vuitton

Anonymous said...

mie mi se pare ca Louis Vuitton ar putea sa fie si nume de masina. poate din cauza v-ului. vrooom

Malina said...

eu te vad purtand numele de valletta, insa nu stiu cu ce prenume

Anonymous said...

ar putea merge: valetta paletta. un nume care rimeaza face oamenii sa rada

Confuzius said...

Vi Veri Veniversum Vivus Vici. "Prin puterea adevarului, traind, eu am cucerit Universul" din "doctor Faustus".

Un nume care imi place este Valerie. dar totusi nu crezi ca daca ti-ai schimba numele ar trebui sa o iei de la inceput?

Confuzius said...

Daca te intereseaza un nume ostrogot ma gandesc la Vitiges

Confuzius said...

http://www.youtube.com/watch?v=l43cPRC6P_s
din acest motiv Valerie. imi place foarte mult melodia si la asta m-am gandit.

Confuzius said...

daca imi dai voie iti prezint un citat absolut genial dintr-un film preferat. "V for Vendeta"
asa se prezinta personajul principal numit simplu, "V" :

Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

Sper sa fi prins tot.

Anonymous said...

Vulcan S.A.

konada said...

mie cel mai mult imi place cum suna Vincent. stiu si un pusti pe care'l cheama asa, numai ca nu se scrie cu "ce", se scrie cu "s". si are si o sora, Alice. si numele ei se scrie tot cu "s" in loc de "ce". sunt aproape de'o seama si numele lor de familie e Ce. ar trebui sa'i cunosti pe Vinsent si Alis Ce, sunt niste simpatici. a! si le place ceaiu'.
intre timp uite ce'am gasit :)
http://www.babynames.com/Names/Alpha/?let=V

Anonymous said...

confuzius: pai da, dar e asa minunat uneori sa mai ai si alte inceputuri. pe masura ce cresti ai din ce in ce mai putine inceputuri :(

ada: cred ca "ce" este unul din cele mai minunate nume de familie. e asa mic!

Confuzius said...

8:37 AM. esti matinala. citeste ultimul meu post "people should not be afraid...." este un citat la un moment dat foarte V-uit. ti-am dat un coment cu citatul respectiv dar nu cred ca "l-a luat". la capitolul nume raman totusi la Valerie. hmm.. sau Valkyrie.

Anonymous said...

Vali Vijelie.

ti`ar schimba definitiv nu doar fata, ci toate partile :)

Anonymous said...

Am zis ceva anapoda in comment-ul de aseara? Daca da, imi cer scuze oricum, poate n-am gasit cea mai buna maniera de a spune ce vroiam sa spun

Anonymous said...

adrian, ce comentariu?

koma: da, prea multi de "v" strica totusi. sa ramanem numai la unul.

Anonymous said...

Irene, inseamna ca nu s-a "send" cum trebuie :) As fi putut sa jur ca l-am trimis corect.

Anonymous said...

mai da o data, uneori blogger e prost ( auzi, blogger? )

Anonymous said...

Nu mai are acelasi farmec acum, dar incerc :)

Iti spuneam aseara, ca, daca tot vrei cu "V", te-ar putea chema, in loc de Jules Verne, Gianluca Vialli. Mi se pare de o mie de ori mai cuprinzator. Poti fi orice cind te cheama Gianluca Vialli. Sau, alta varianta, prin asociere, te-ar putea chema Sampdoria (una dintre fostele echipe ale lu' Vialli). Sau, si mai frumos, Doria :)

Anonymous said...

Imi place cum suna Vialli, daaar... Exista un dar. Cand eram mica aveam un soldatel cu numele asta. Un indian cu striatii verzi. Foarte cracanat, pentru ca era soldatel cu cal si traia numai pe cal. Dar era si unul din cei mai buni soldatei- fotbalisti. Ca sa vezi, juca la Sampdoria, echipa soldateilor albastri, unde el era singurul verde :) In capul meu, numai el se mai poate numi Vialli.

Anonymous said...

Vali Vijelie:))) ... "eu daca mooor... tuuuu cuiii ramaiiii... cui ai sa ramaiiiii?!..."

Anonymous said...

asa si... how 'bout "Vianne"?

Anonymous said...

:) Superb. N-am nici o sansa in fata ta, oricit as incerca, scrii...

Am avut si eu indieni verzi si indieni albastri. Aia albastri cistigau mereu, fie ca era vorba de un razboi, de un meci de fotbal sau de curse cu caii. Cred ca era defect din fabrica. Unii soldatei never stop winning...

Anonymous said...

Vianne ar putea fi varianta feminina de la Boris Vianu.

adrian: si la mine aia albastri erau cei mai tari. cu timpulm multi dintre ei au devenit cei mai bogati dintre soldatei :))

Anonymous said...

Am eu o varianta tare exotica: Vanina...Imagineaza-ti ca am cunoscut una!Ghici cu ce se ocupa Vanina mea- imi facea masaj aromo-terapios de doua ori pe saptamana!Nu stiu altii cum sunt, dar mie "Vanina" imi suna clar a rasfat provider...

Anonymous said...

hmz... eu pe Vianne o vad ca pe o varianta feminina a lui Rhett Butler (si, nu, nu-i Scarlett O'Hara in nici un caz).

fetis de idei said...

daca tot se cauta femininul de la Boris...atunci hai sa folosim Vanja (Vania, se citeste) care e clar tot nume rusesc (slav, fie) si care are si avantaje: se foloseste la ambele sexe

Anonymous said...

Irene, mi corazon, unde este zen-ul cu care te lauzi?
Ceea ce am citit pana acum este undeva in zona existentialismului Gotan project, cu un touch de intimism (ca tot se foloseste termenul).

Profund dezamagit, dar cu speranta.

konada said...

pe prietena mea cea mai buna o cheama Vanina! :)

Anonymous said...

Ummm how about Jon Voight, Vince Vaughn, Jean-Claude Van Damme, Dick Van Dyke, Vincent Van Gogh, Voltaire, sau... ahem Nicolae Vacaroiu?

Anonymous said...

van damme vacaroiu!

sadlittlelf: e locul meu zen, nu trebuie sa fie si al tau :P
aici sunt singura impreuna cu ceilalti si ma concentrez asupra mea, imi golesc ceasca inainte sa o umplu. doar nu era sa-i zic "my gotan project blog"!