Thursday, February 04, 2010

Mistretii se tin departe de tigai

Unele seri aduc dureri de cap, mai ales daca am stat prea mult in aer inchis sau cu ochii in calculator. Asa ca stau pe intuneric, cu capul sub 3 perne si incerc sa n-am ganduri, pentru ca atunci cand ai durere de cap, gandurile devin tipete si cuie. Dar, taman atunci apar milioane si milioane de bancuri de ganduri, care de care mai profunde si mai istete. Atunci am eu straluminari si iau decizii. Fiecare Mare Durere de Cap vine cu decizia ei: sa ma despart de cineva, sa ma impac cu cineva, sa pornesc spre dreapta, stanga sau poate sa stau pe loc. Cert e ca iau o decizie care-mi schimba viata.
In seara asta iar a venit randul unei dureri de cap: Marea Durere de Februarie. Sufletul meu a tresarit, simtind ca a venit iar momentul unei rascruci.  Dupa zvarcoliri, bombaniri si muzici lirice am ajuns si la epifanie: imi voi lua o tigaie!
O tigaie in lumea mea nu este doar o tigaie, dupa cum va puteti seama, sunt prea metaforica pentru asa ceva. O tigaie inseamna sfaraiala si fierbinteala, inseamna independenta si dependenta totodata, inseamna asezare, domesticizare. Ati gasit vreodata in casa vreunui mistret o tigaie? Evident ca nu. Fiintele salbatice nu iubesc tigaile. Dar eu nu mai sunt o fiinta salbatica sau, mai bine zis, sunt din ce in ce mai putin asa ceva Asa ca luna aceasta ma voi duce si imi voi cumpara cea mai stralucitoare, incapatoare si evoluata tigaie din lume.

No comments: