Sunday, June 11, 2006

horror movies



Little girls with freaky taxidermic fawn
1980

from here

Creepy, creepy picture.

M-a facut sa ma gandesc la filme de groaza. Incercam sa-mi amintesc primul film de groaza vazut. Stiu ca era un film cu o groapa de crocodili mancatori de oameni. In rest am uitat despre ce era filmul, numele sau actorii care jucau in el.

Apoi a fost filmul " Expresul de la miezul noptii". Eu imi amintesc ca era cu un tren (doh) si niste creaturi cu ochi albi desi toata lumea imi zice ca de fapt imi amintesc gresit si creaturile aveau ochii rosii. De fapt nu prea am cum sa-mi amintesc bine de el pt ca imi era atat de teama sa ma uit la el incat la fiecare scena de groaza incepeam sa alerg prin casa si ma intorceam cand imi zicea mama ca a trecut ( am fost un copil tare atomic).

Apoi am vazut un film cu un varcolac, cred ca se numea " Un varcolac la New York" ( dar nici de asta nu sunt sigura). Este filmul in care am vazut pentru prima oara la televizor un barbat gol ( din profil doar :P). Era ziua unui baiat pe nume Florinel. El era cam isteric asa. Mi-a terorizat copilaria pentru ca mi-a stricat jucariile preferate si cand vedea ca-i citesc revistele pif facea crize, rupea revistele in bucatele si le arunca pe geam. N-am stiut niciodata de ce facea crizele astea. Cand a vazut ca ma uit cu foarte mare atentie la filmul cu varcolacul, a facut o alta criza de nervi si a stins televizorul, asa ca nu am vazut niciodata cum s-a sfarsit filmul. La ziua lui am mancat pentru prima oara Cavit, pe care mama lui ni l-a servit drept prajituri. Acum cand imi reamintesc mi se pare ingrozitor de trist ca niste vitamine erau considerate pe atunci drept bomboane de lux :(

Mie insa imi mai dadeau cosmaruri si filme precum Arabella ( Rumburak mi se parea infricosator, ma ascundeam dupa o perna de pe canapea cand aparea el). Imi mai era frica de Fantomas si masca lui albastra de cauciuc de pe fata. Mai era si un film cehoslovac ( sau polonez?) pe care il dadeau bulgarii. Era vorba de unul caruia ii crescuse nasul atat de mult incat nasul incepuse sa cutreiere paduri si orase.
Imi mai era frica de calai. Bine, inca imi mai este frica de calai si de costumele lor cu masca, gluga, colanti si cizme.

11 comments:

Anonymous said...

OMG!!!! OMG!!!
Filmul cu nasul care creste!!!
OMG!!!!!!! Nu pot sa cred!!!! Doamne cat am ras la filmul ala - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
Si eu nu prindeam bulgarii bine acasa si am vazut toata scena asta la altcineva in vizita, si lesinam de ras, eram isteric. Auzi, da nu era nasul unei tipe?

Apropo de lekanoshti - Mai tii minte desenele alea animate de pe bulgari, inainte de the biscuits (bischitite) - cu niste maimutzele cu coada lunga care aveau niste baghete magice? Se chemau ceva de genu mom-ci-ci?? oh, boy...

Roxa said...

Eu eram terorizata de Hitchcock`s 'Birds' si de 'Falci', pe care le-am vazut pe la vreo 4-5 ani in doua seri consecutive. Noroc ca n-am sechele, desi atunci eram terifiata... :)

Anonymous said...

eugen, nu mai stiu nasul cui era. stiu doar ca era un nas calator, care i-a provocat mamei o sila imensa si mi-a zis sa nu ma mai uit la prostii.

ce mom-ci-ci? nu-mi amintesc de asa ceva. dar imi amintesc de niste desene cu papusi. erau niste ursuleti imbracati, care in ultimul episod devin dezbracati dar nu mai stiu de ce :)) mi se pare ca devin ursuleti adevarati. nu, nu era desen porno.

roxa: mie mi-era frica de psycho. am vazut de curand psycho 2 si am fost dezamagita cumplit :(

rheak said...

Filmul cu trenul... ala avea ochii ALBI!!! Imi aduc aminte ca ma teroriza si pe mine cumplit. Si a mai fost un film Hitchcockian cred cu unul care isi omorase sora in copilarie lasand-o sa se innece intr-o fantana in gradina si dupa aia mai omora tipe si le tinea in grajd. Sau asa ceva. Heh. Si evident era un Jack The Ripper pe care l-au dat imediat dupa revolutie... filmul ala ma terifia ceva de groaza.

Acum imi plac filmele horror f mult. Ma relaxeaza.

Lulu said...

imi pare rau, dar in filmul ala strigoii aveau ochii rosii. imi amintesc perfect

Anonymous said...

Deci, pana la urma, aveau ochi rosii sau albi? Este o chestiune foarte importanta pentru mine, trebuie sa ma lamuresc.

Delice said...

eu stiu de cohii albi. si de fapt victimele acelei creaturi aveau ochii albi. Am I right or am I wrong?

Anonymous said...

right. o singura creatura cu un singur ochi rosu, cu care "absorbea" toata informatia din creierul victimei, lasandu-i-l "neted ca un fundulet de bebelus" (l-am citat pe medicul legist din tren).

Anonymous said...

Da, da. Erau si cu ochi albi si ochi rosii. Este normal ca victimele sa fi avut ochi albi daca aveau creierul neted ca un fund de bebelus.

Lulu said...

si eu de ce imi amintesc doar de ochii rosii ? enfin, nici un film de groaza nu se compara cu Cosmar pe Elm street, abia de putini ani am reusit sa trec peste aceasta trauma.

Anonymous said...

Eu sunt o fana Cosmar pe Elm Street. Freddy Krueger mi se pare un personaj foarte stilat si original cu bluzita lui rosie cu dungi verzi ( sau invers). Si avea palarie misto. Pun pariu ca era din fetru. Au dat anul trecut toate seriile la ProCinema si m-am distrat de minune :D