Saturday, October 21, 2006

Aspirina, strepsils, olynth, paracetamol si coldrex



Asa zaceam ieri in pat, fara sa fiu asasinata, doar foarte racita si ametita. Am vrut sa ma duc la serviciu, dar camera s-a invartit cu mine si am cazut inapoi peste pisoi care s-a enervat, m-a tinut minte si mi-a trantit un ghiveci pe jos apoi. Stai Irene si strange pamant de pe jos, ce conteaza ca ai febra si aiurezi? Ma uitam la oile de pe pijamaua mea si mi se parea ca intr-un buzunar nu am o oaie, ci o oaie care seamana suspect de mult cu un mic dumnezeu. Un zeu de buzunar mereu infometat. Probabil din vointa lui am varsat ceaiul pe mine, ii era pofta sa bea tei, lamaie si miere.

Si am stat acasa si am fost prea bolnava sa ma bucur de ziua libera. M-am enervat pentru ca aerosolul meu nazal (sic) nu functiona cum trebuie, in loc sa pulverizeze, picura ( aerosol nazal suna foarte futurist, nu vi se pare? o combinatie intre un aeroplan si robot). Dar m-am bucurat ca nu mai trebuie sa ies afara, in jungla, la aer rece si la copii cu lanturi de aur la gat care se tin dupa la tine la metrou. Aveam in loc de cap o mica Venetie, mii de gondole se plimbau pe canalele sinusoidale. Era cam a doua oara in viata cand imi doream sa pot respira cu urechile. Sau sa-mi creasca o pereche de branhii, de ce trebuie sa avem un corp atat de limitat? M-am enervat ca am fost prea ametita ca sa citesc. Dar m-am bucurat pentru ca raceala m-a lasat sa vad Sunset Blvd. Iubesc Tvr Cultural. Pacat ca este infatisat ca un post greoi si elitist, cu promourile alea spooky si intunecate, pline de creaturi de cosmar, din care mai lipsesc doar clovnii, ca in rest are de toate.

De ce nu am si eu raceli normale, care nu te scot de pe sine, doar te supara un pic si apoi uiti de ele? Poate unchiul meu are dreptate sa ma ameninte ca la vara ma va duce pe o campie cu stupi si o sa ma lase acolo in voia naturii, sa ma intaresc ca un sherbet sticlos, sa devin sanatoasa si rosie in obraji ca o albina. Poate sunt asa de palida si firava nu pentru ca asa sunt eu, de cand eram mica. Poate mai exista o speranta pentru mine :(

21 comments:

Anonymous said...

I enjoy your blog very much.

Anonymous said...

thank you, anonymous

Panzer said...

poor irene, iti doresc o insanatosire grabnica...

Anonymous said...

multumesc :)
recordul meu este de de 4 raceli consecutive, timp de o luna. sper sa nu mai stabilesc altul mai performant :-s

Anonymous said...

Apare si la mine faza cu racelile consecutive. Acum sunt la a doua, aparuta dupa o zi prea friguroasa si intretinuta cu o irezistibila inghetata.

Anonymous said...

stiu ca e nasol, dar cred ca si vegetatul asta sporeste starea de "rau".
recordul meu e o raceala de 2 luni, dar cred ca echivaleaza cu alea ale tale. tea ftw

Monica said...

Pauvre Irene,

incep sa te banuiesc de o boala cronica...cum cazi tu rapusa in fata virusului misel///

evident, un sfat( am umplut blogurile virusatilor, in toamna asta):ceai de ghimbir cu lamaie si miere....

saluuuuud!

Anonymous said...

sure thing (sure-sure-sure-sure): de cand m-am ingrasat nu mai racesc. corpul are de unde.

sau racesc si imi trece in 1 maxim 2 zile, si o duc pe picioare, etc.

Anonymous said...

hehe.. si eu am avut 4 raceli consecutive intr-o luna :)) we must be soul mates or something, sau pur si simplu very much in need for un sistem imunitar mai performant :P

sa te faci bine repede si sa nu te racesti iar prea curand ;)

Anonymous said...

ce atatea sfaturi, atatea leacuri ?:P ca mama mi-a zis sa-mi gasesc un barbat, sa fac un copil si sa vezi ce bine o sa-mi fie, o sa mi se regenereze amigdalele si o sa scap de probleme :)))

Anonymous said...

Pf. Mai bine te duce unchiul ala al tau pe o campie cu tuica fiarta.

O intrebare: de unde stii ca sunt raceli consecutive, si nu o singura raceala?

Sanatate (si nitel noroc).

Anonymous said...

tuica fiarta :-s......bleah

stiu ca sunt raceli consecutive pentru ca mereu intre ele exista o zi (daca ai noroc chiar 2) cand te simti bine. apoi apare alta raceala, care difera insa. o raceala se poate diferentia de alta prin faptul ca te doare gatul rau, alta raceala prin faptul ca ai mereu febra. trebuie doar sa le observi nuantele :P

Anonymous said...

eu am un alt record. 2 ani fara sa racesc. :)

Anonymous said...

:-< si eu am avut un an in care n-am racit deloc. am fost atat de ocupata in anul ala ca pur si simplu nu am avut timp :))

Anonymous said...

mda, si eu racesc asa.
cand ma loveste, nu mai stiu de mine si vreau doar sa zac :)

Anonymous said...

We hope you get well! :)

We know from experience that when you get a cold is like when you are in a state of mind of “shut down”; you can think for a few seconds that you cannot do the things you are supposed to do however, after this trip, you are completely blank and sick.

Anonymous said...

thank you, gramo

Anonymous said...

saracu pisic. cel mai credibil martor al suferintei, condamnat la expunere zilnica.

imi aminteste de gripa kinezeasca pe care am contacta`o in anii studentiei, cand toti scapasera de ea, in ultimul val.

Anonymous said...

Recomand Nurofen Raceala si Gripa. Are efedrina care te ajuta la desfundatu' nasului si ibuprofen care ajuta la decongestionare. Sanatate grabnica!

Anonymous said...

multumesc radu. nu am prea avut treaba cu nurofenul pana acum. mi s-a parut ceva prea "light".

Anonymous said...

shake de menta ~.~