Tuesday, October 17, 2006

Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Cum mergeam eu alaturi de ceilalti oameni de la metrou, ca un banc urias de pastravi, in acelasi ritm si cu aceleasi miscari unduitoare de aripioare si picioare, toti infrigurati si bombanitori, am avut brusc o revelatie: a venit frigul si nu este de bine! Pentru mine frig=raceala.

Am racit. Acum ca vine iarna trebuie sa ma obisnuiesc cu starea de om vesnic racit, vesnic cu o durere pe undeva, vesnic cu "mi-e frig" pe buze. Iar o sa tusesc si sa-mi suflu nasul si ghiozdanul va fi dalb pe dinauntru din cauza gramezilor de servetele, iar o sa fiu incotosmanata ca un moshulet cu fular cadrilat si caciula cu urechi, care se duce des la farmacie si se cearta pe pretul lipsit de rusine al medicamentelor. Iar o sa se mire lumea "dar bine draga, iar ai racit?" si o sa ma faca sa-mi fie rusine de sistemul meu imunitar, care in loc sa ma apere, sta in baruri cu microbii si-si bea mintile.

Ca sa ma fortific si sa simt cum creste vitamina C in mine, m-am apucat sa mananc lamai. Multe. Planul asta nu-mi prea merge. Nu se stie de ce, majoritatea lamailor cumparate pana acum au mirosit puternic a spray contra gandacilor (solutie din aia concentrata) si mi-a fost frica sa le mananc. M-am obisnuit cu acreala lor proverbiala, pot sa le mananc fara miere si zahar acum, sper insa ca zicala "esti ceea ce mananci" ( foarte des folosita in lumea advertorialelor despre diete si mancare sanatoasa) sa nu fie adevarata :-s. Nu vreau sa devin acra.

Acum, ca ma dor amigdalele si totul are gust de amigdale si visez amigdale noaptea ( amigdale la fel de aspre ca limba de pisica, nu va inchipuiti niste amigdale moi ca flanelutza) si mai este si marti, imi vine sa-mi iau lumea in cap. Sau macar sa-mi desurubez gatul si sa traiesc fara el pana imi trece raceala. Promit ca o sa port o esarfa, ca lumea sa nu se simta jignita de faptura mea fara gat.

15 comments:

Anonymous said...

incearca pricomigdale in loc de amigdale. a mers pentru mine azi in metrou. in alta ordine de idei, join the club.
brrr

Anonymous said...

macesele au mult mai multa vitamina C decat lamaile
acum nu ramane de descoperit decat cum se pot consuma
probabil ceaiul ar fi cel mai accesibil :)

Anonymous said...

nu-mi place gustul de maceshe.plus ca mi se par foarte dubioase: au nume caraghios si sunt mereu la plural. de parca ar fi o armata de clone, care vorbeste in cor mereu.

Anonymous said...

Irene, you rule.

Anonymous said...

:D nu-i chiar asa, dar multumesc

Anonymous said...

bancuri de pastravi la metrou, "sistemul meu imunitar, care in loc sa ma apere, sta in baruri cu microbii si-si bea mintile "...
ai o imaginatie pur si simplu irezistibila!:)
cateodata imi amintesti de "spuma zilelor" a lui boris vian. but not to worry, esti in a league of your own:)

Anonymous said...

mult prea cool :))

esti un fel de sora treishpe a bloggingului romanesc

Anonymous said...

Cand ti-am citit titlul asta te-am aprobat mai mult decat iti inchipui, avand in vedere ca mi-a crescut un monstru de buba pe buza de jos din cauza careia nu pot sa mananc sau sa beau, poate numai cu paiul. Ah da, si eu o sa racesc curand pentru ca azi a fost FOARTE frig pentru mine

Anonymous said...

poarta si tu cosulet din ala alb la gura ca chinezii sa nu iei virusi:) il scoti, mai iei o sorbitura, il pui la loc... si tot asa
sau si esarfa e buna, dar sa nu fie cu flori, ca polenul da stranuturi:)

Anonymous said...

portocalele au la fel de multă vitamină C ca şi lămâile, dar sunt mai gustoase imho.
Pe lângă vitamina C, şi vitamina A stimulează imunitatea.

Anonymous said...

pastravi afumati sau cum ? :)

Iren said...

multumesc, multumesc :D, as vrea eu sa scriu ca boris vian. ma tem insa ca nu stiu cine este sora treispe? :-\

silvia, poate si buba ar trebui compatimita. poate si ea, la randul ei, are o buba pe buza de jos. si tot asa
suzi, nu pot purta cosulet alb. m-as simti ca un chirurg in fiecare zi :))

nu mihai, ca daca sunt afumati nu mai dau din aripioare :p

Anonymous said...

whatnot: pai mananc si portocale, dar dintr-un ciudat motiv masochist am impresia ca ceva neplacut la gust o sa-mi faca mai mult bine :))

Panzer said...

pai ce mai astepti ia-ti sistemul imunitar de guler,scoate-l din bar du-l la dexalcolizare si pune-l la treaba sau promite-i o betie crunta daca reuseste sa te vindece...

Anonymous said...

daca pun mana pe el, il concediez si ii pun sechestru pe bunuri :-<