Friday, September 26, 2008

Vreau ceas scump!

De obicei blogul imi aduce tot felul de invitatii la evenimente, dar de obicei nu ma duc ori pentru ca nu am timp, ori nu ma intereseaza, ori nu vrea destinul ca eu sa apar pe acolo. Dar pentru ca acum m-a batut cineva la cap si pentru ca era vorba de niste obiecte pe placul meu, ceva a facut TIC TAC in mine si m-am dus sa vad o expozitie de ceasuri.
Pentru ca n-am ceas si notiunea de "timp" ma intristeaza, am fost invitata sa particip la deschiderea primului magazin de ceasornice de lux Antic Horologivm (strada Boteanu, nr 5). Mi-a facut pofta sa ma fac ceasornicar si sa tin mereu o lupa din aia pe un ochi. In plus, mi-am dat seama ca am rezerve nebanuite de snobism in mine si ca, desi urasc obiectele de lux, nu m-ar deranja sa port un ceas scump, cu conditia insa sa aiba o istorie, sa fi apartinut cuiva semi-celebru, sa nu arate perfect si sa ramana in urma macar cateva secunde pe an. Oricum, daca sunteti ceasornicari, acum aveti sansa sa lucrati cu niste ceasuri deosebite. Si daca vreti sa deveniti ceasornicari, am inteles ca se va infiinta si o scoala de ceasornicarie asa ca o sa va puteti implini dorinta. Si poate vom fi colegi ( asta daca nu devin pana atunci gradinar sau sticlar, cum ma tot gandesc eu :)), desi banuiesc ca e posibil sa fii ceasornicar-gradinar-sticlar, un fel de meserie-axa a mestesugului!).
I-am cunoscut si pe badici - foarte veseli si simpatici toti trei, mi-ar placea sa stam de vorba de mai mult, la o bere, dar intr-un spatiu un pic mai mare ( era atat de putin loc acolo, ca acum am impresia ca i-am cunoscut pe badici intr-un dulap). Din cauza lor ( si mai ales din cauza ca tanarul Vlad este atat de fermecator) Ruki ma bate acum violent la cap sa devin mama. Asa, pe nepusa-masa, si pentru ca are ea chef sa fie matusa, ca sa aiba pe cine rasfata. De fapt, daca ma gandesc bine la cati oameni ma pisalogesc sa fac un copil, ar fi bine ca bietul meu viitor bebelus sa fie chiar mai zen decat sunt eu, ca o sa traga toti de el, in toate partile. ( Mesaj pentru ei: Eu ascult de ceasul meu biologic, nu de ceasurile voastre!)

Post platit cu ciocolata.

8 comments:

ruki said...

pr agresiv frate, si la serviciu, si acasa!

Unknown said...

Mama e ceasornicar. Si cand eram mic, debaraua noastra ticaia.

Iren said...

ce frumos :)
eu am avut un papagal care voia sa fie ceasornicar. aveam un ceas mare, in forma de pui galben, imens, cu care papagalul se tot certa, il arunca de pe masa si apoi umbla la mecanism. ordona toate rotitele si piulitele, le ascundea dupa canapea sau sub covor. probabil punea piesele bine, la pastrare, pentru alte ceasuri.

Unknown said...

Bineinteles ca aveam ceasuri in forma de broscuta, ceasuri cu clopotei, cu ochi miscatori, si nelipsitul ceas galben in forma de pui de gaina. Al meu nu era mare, era doar trist ca nu era cel ce trezea lumea sa mearga la munca. Pentru asta aveam un ceas faimos pe care tata il lauda si asta era singurul care avea onoarea si deosebita responsabilitate sa ne trezeasca la ora 4 dimineata cand plecam cu Dacia 1100 la mare :) . In rest, purtam Atlanticuri si Orexuri automate de la varste fragede si eram suparat ca nu se stricau ca sa pot sa imi cumpar si eu un Casio cu quartz ( ce misto suna pe atunci )

Iren said...

toata lumea avea ceas galben in forma de pui. nu stiu de ce, poate doar pentru ca era caraghios. era un pui care nu-si prea facea datoria de ceas.

Andreea Demirgian said...

Iren, Irina mea vrea ca mos craciun sa-i aduca un ceas de mana. Vad ca te pricepi:) ce ceas e potrivit la 4 ani?

Iren said...

ada: specialista in ceasuri de copii spune asa :)); poti sa-i iei un ceas cat mai de domnisoara, cat mai de om mare, sa fie mandra ca are si ea un ceas ca mama ( dar se va plictisi repede de el, il va pierde sau il va strica, ori il va pastra si-l va pastra si cand va fi mare) sau un ceas de jucarie, cat mai colorat, original si nu foarte exact, de preferat un ceas care poate deveni bratara sau chiar colier uneori ( nici nu stiu daca exista asa ceva :)))
important e sa fie un ceas cum nu intalnesti in toate magazinele.
eu vorbesc acum din experienta, cam asa ceva imi doream cand eram mica :). acum nu stiu exact ce-mi mai doresc, poate un ceas de mana in forma de telefon din ala comunist, cu disc, cum am vazut eu pe un site japonez dar i-am pierdut urma :(.

Catalin Baciu's Portfolio / Art Direction said...

www.clockwise.ro

enjoy!
:)