Sunday, April 16, 2006

Casa pentru greieri


Holodeck for house crickets
LINK

Apropo de greieri

Primisem ca tema la psihologia insectelor sa facem un studiu de caz. Subiect: un greier.Tema: viata unei insecte singure. Greierul lucra intr-o banca. Urma niste cursuri de psihologie experientiala si uneori canta in metrou la vioara pentru a lupta cu timiditatea si frica de a se exprima in public. Era singur de cativa ani. Cand se ducea in club impreuna cu niste prieteni lacuste, tot ce facea era sa se imbete si sa priveasca cum ceilalti topaiau. Apoi se intorcea acasa pe 2 carari si dormea toata ziua. Fuma si se lasa de fumat cam de 3 ori pe saptamana. Nu avea nici un fel de conflict cu furnicile. Asta pentru ca furnicile fac parte dintr-o altfel de lume, care nu se intersecteaza niciodata cu lumea greierilor. Cea mai mare teama a greierului era ca zi de zi va avea aceeasi viata, trasa la indigo. De aceea o pasiune a secreta a lui era sa traga la xerox de cateva ori un desen si apoi sa adauge pe fiecare copie ceva nou, astfel incat fiecare copie sa fie diferita.

Studiul meu a fost atat de fascinant si bine documentat incat atunci cand l-am prezentat profesoara si colegii m-au laudat minute in sir. Nimeni nu si-a dat seama ca am uitat sa-l intreb de greier daca este de sex masculin sau feminin. Probabil baietii l-au crezut baiat si fetele l-au crezut fata. Viata celor singuri este atat de asemanatoare.

5 comments:

Anonymous said...

"turns out all lonely people are the same" nu era dintr`un film? grhh... iar da memoria rateuri

Anonymous said...

eu l-am crezut he-cricket :)
mi-a placut mult ideea cu copiile.

Anonymous said...

cxmtl: well, nu stiu din ce film este dar am terminat povestioara asa pentru ca mi s-a parut o fraza de bun-simt.

sagesse: cred ca toata lumea o sa-l creada un "el" din cauza ca atunci cand se duce in club se imbata si apoi merge pe 2 carari. un presupus comportament masculin. desi...:P

Masi said...

Era în mod cert un el.

După cum bine se ştie, ca să fii un greiere de succes trebuie să ştii să cînţi.

Or, e clar din povestire că acest greiere era impotent în această privinţă, iar tentativele cu vioara de la metrou sunt o formă de compensare.

Anonymous said...

Asa zice lumea, ca daca vrei sa fii un greiere de succes trebuie sa stii sa canti... bine. Dar chiar trebuie sa ne luam dupa ce zice lumea?