Thursday, August 31, 2006

Semnele casei

Stii ca totul e ok cand lucrurile obisnuite, vizibile sau enervante sunt la locul lor. La cuier este plin de oferte de la billa ( cand totul nu este ok, ceea ce ce primesti inutil in casuta postala dispare de pe fata pamantului tau), faci planuri sa-ti muti mobila in camera si nu stii ce sa faci cu cablul de net care trece drept prin mijlocul camerei ( cand totul e ok cablurile sunt foarte vizibile). Ploua si paturile cu care te invelesti sunt mai moi ca de obicei ( cand totul nu e ok paturile devin tepoase si grele). Descoperi zilnic melodii cu versuri la fel de bune ca niste pagini de carti, care niciodata nu te intristeaza ( muzica se transforma in unde sonore apasatoare cand totul nu e ok). Mancarea umple farfuriile si are o nuanta frumoasa, pe care cu greu o poti descrie
(cand totul nu e ok, mancarea capata o nuanta gri si sta imprastiata in sila pe portelan).

Cand totul nu e ok nu se mai aud vocile din radio, felicitarile primite in zile mai bune par sa se ascunda singure in sertare, in caseta cu lucruri pentru cusut apar doar papiote negre si se inmultesc acele de gamalie.
Cand totul e ok, casa este plina de lucruri marunte si zgomote nesemnificative de care nu esti niciodata constient.

1 comment:

Anonymous said...

la mine semnele de ok-izitate de acasa sunt mormanul de vase murdare din chiuveta, usile care scartzaie, jaluzelele trase shi mirosul de pronto cu care se da pe mobila. ciudat, nu?