Friday, July 07, 2006

Cea mai obositoare zi

Filmari de dimineata pana la miezul noptii ( si inca am plecat devreme). Evident, deoarece pe platourile de filmare romanesti nu exista aer conditionat, acum sunt ca un rac fiert ( sau ca o racoaica?). Vara este sauna, iarna este congelator. Oricum ar fi, este iadul. Si nu merit si eu un taxi ca lumea cand ma tarasc acasa. Nu, trebuie sa nimeresc un taxi unde-mi bubuie in ureche o melodie care-mi zice nonstop "put your hands up in detroit". Si evident are un geam defect, ca sa-mi vajaie urechile incalzite in goana masinii. Acum am o stare foarte ciudata, de parca m-am dat intr-un carusel toata ziua.

Nu stiu daca ati observat, dar un regizor nu este regizor daca nu are vestuta. Este ca si cum daca isi da jos vestuta, devine un simplu cetatean banal. Asa ca nici un regizor care se respecta nu-si va da jos vreodata vestuta, nici macar la 100 de grade celsius.

Am observat din nou astazi ca devin o persoana din ce in ce mai blanda pe masura ce trece timpul. S-au dus timpurile de la inceputul facultatii, cand nici o fata nu voia sa aiba de a face cu mine pentru ca aveam o figura de scorpie. Nu, imi pare rau sa o spun dar pe masura ce lucrurile devin mai agitate iar nervii si oboseala se aduna, devin din ce in ce mai calma si ma transform intr-un soi de oaie. Zambesc blajin si intelegator iar vocea mea capata inflexiuni melodioase, de parca murmur un descantec stravechi. Unde este personalitatea mea razboinica si salbatica de pe vremuri? :(

Maine o iau de la capat :(.

11 comments:

Anonymous said...

Hehe.. Asta imi amineste de vremurile cand lucram la protv si filmam in buftea... The bad old days!

Si inteleg atat de bine transformarea din scorpie in oaie! :)) Nici nu ai idee.
Keep smiling! :) Hugs.

ZeroViu said...

nu stiam treaba cu vesta .... dar e super tare .... oricum noi nu te consideram scorpie ... sau cel putin eu nu te consider :)

Anonymous said...

zambeste. vine Sambata :)

Anonymous said...

GO GO XENA

Anonymous said...

xena sez huuuuuugz :)

...si se reintoarce inapoi la munca, pentru ca lucrez si azi :)

probably me, un regizor ar folosi portavocea pe un platou mic de filmare doar daca ar fi isteric. slava domnului, n-a fost cazul acum.

sisiphe said...

vestuta regizorului e ca bereta pictorului :)
imagineaza-ti profilul generic al acestuia, nu-i asa ca l-ai concepe cu bereta? si musai pe-o ureche? ;)

Anonymous said...

dar regizorul chiar poarta vestutza, pictorul nu-mi amintesc vreodata sa fi purtat bereta (poate cel mult o basca de proletar sau tichiute cu motive populare orientale), asta e o imagine de imprumut de la francezi cred :-?. la noi pictorii au invariabil barba. barba il face pe pictor. unii au si ei vestutza (mai mult sculptorii). daca nimeresti un pictor fara barba, be circumspect :)

Anonymous said...

Da, sculptorii si reporterii mai sunt oameni cu vestute.

Nici eu n-am prea vazut pictori romani cu berete. Cu barbi am vazut insa pictori mai batrani. Cei tineri ori sunt nerasi( dar nu au chiar barba) ori au cioc.

Insa e adevarat ca pictorii francezi trebuie sa aiba mereu o tichiuta pe cap si eventual mustata.

sisiphe said...

uite ca la pictorii romani nu m-am gandit expres; ce-i drept, intamplator, profesoara mea de pictura de la palat (palatul copiilor) purta asa ceva, si uite ca mi-a ramas pe retina; chiar asa, pictoritele ce poarta?

Anonymous said...

nu stiu ce poarta pictoritele :(. eu mi le imaginez avand parul drept si haine inchise la culoare, largi. si ghete barbatesti. da' nu stiu de ce mi le imaginez asa :-\

Anonymous said...

cam toate pictoritele pe care le-am intalnit se imbraca_ca niste nebune :-S Stiam una care purta piele neagra din cap pana in picioare si avea in cap carlionti de Betty Boop. Alta avea rochii lalai si bentite tricotate, papornite impletite si bocanci grosolani. (deci nu e exclusa nici faza cu ghetele barbatesti) Si saluri/esarfe. Multe saluri/esarfe. Unele se machiaza ca la cabaret. Si profa noastra de istorie din liceu (care cica e si pictorita) (si e chiar nebuna, nu doar pare) se imbraca cu rochii din anii 40 si palarii cu panglici si ciori de carpa (asta cand nu venea la scoala in pijama)
in fine, generatiile tinere de artisti sunt trendy-flendy, deci la ei nu se mai aplica nici vestutele nici beretele sau papornitele :-(