Sunday, July 16, 2006

Vacanta asta

...o sa citesc Virginia Woolf. N-am citit decat "Spre far" pana acum, pentru ca asta mi-a cazut in mana.
In "Spre far" am gasit cea mai buna descriere a modului in care se formeaza o amintire si senzatia unei stari care nu o sa se mai intoarca niciodata dar ingheata in tine o mica fasie de timp:"o pocnitura descrise un cerc care cuprinse pe vecie cutia de vopsele si pajistea".Intr-un cerc nu are cum sa se piarda nimic :)
De asemenea am gasit cea mai buna descriere a noptii linistite: " casa parea plina de copii adormiti".

Vacanta asta este plina de proiecte mari in care nu-si mai baga nimeni nasul, pe care nu mi le mai schimba nimeni si nu le mai face praf. Cu ocazia asta o sa nascocesc si masinaria de tras in lung si-n lat de timp, pentru ca 2 saptamani sunt totusi scurte si nu stiu daca timpul normal imi ajunge.

8 comments:

Adrian said...

apropo ... de unde ai facut rost de masinaria de lungit timpul, ca as avea si eu nevoie ?

Woland said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Woland said...

Mrs. Dalloway este over-rated, o sa vezi. E nimic ca "stream of consciousness" pe langa Joyce, de pilda. Dar Orlando merita. Spor la lectura.

Apropo, imi place blog-ul. cred ca o sa revin. te deranjeaza daca pun un link catre el pe blog-ul meu? banuiesc ca nu... :)

Irene said...

Adrian, inca n-am facut rost. Am zis ca o s-o nascocesc.

Woland: Cum sa ma deranjeze? Chiar zic "multumesc" :)

Anonymous said...

iti recomand Orlando si Valurile - my all time favorites

Irene said...

D-abia astept sa le citesc :)

LeMouton said...

Spre far si Doamna Dalloway chiar sunt cele mai bune, in special daca in tine se ascunde(sau chiar iese la suprafata) o feminista. Frazele Virginiei Woolf sunt poezie pura. Sa-mi spui daca ti-a placut tehnica saltului in timp.

iarna_muta said...

M-am mutat de 3 ori cu locuinta, si de fiecare data mi-am pierdut/lasat in urma biblioteca... si de fiecare data a crescut la loc... si in centru au fost cartile Virginiei Woolf, nici nu sunt multe. Iti recomand: Valurile, Anii, Intre acte. In special Valurile.Pe masura ce imbatranesti la fiecare recitire sunt din ce in ce mai bune, precum vinurile rare.Lectura placuta.