Wednesday, August 02, 2006

Post deprima(n)t

Placebo - In the cold light of morning

Lumina rece a diminetilor mele

Cand ma trezeam dimineata sa ma duc la gradinita, ghiozdanelul cu un tenismen pictat pe el mirosind a mere si biscuiti, ploaie pe jos si frunze galbene ude. Zgomotul masinilor care treceau pe soseaua uda, eu aveam inima grea pentru ca era prea dimineata pentru plecarea mea. La gradinita - nici un prieten sau prietena si jucarii urate. Cel mai mult imi placea cosul de paine din setul unei bucatarii de jucarie. Era o palnie ce putea fi folosita si pe post de coif sau de cosh pentru crescatorii de banane de pe plantatie. Cuierul meu avea un pitic verde deasupra, asa stiam sa-l recunosc. Baluri mascate uneori, eu eram printesa indiana in rochie galbena si cu coroana arginitie de regina europeana.

Cand ma trezeam dimineata sa ma duc la scoala, dar eram tot foarte mica. Si parcul avea iarba acoperita de bruma, asa ca era de un verde albicios, aparte. Oamenii parcului ieseau din cabanuta lor, oamenii parcului pe care eu ii visam criminali, iesind imbracati in uniformele lor si omorand lumea din parc, asa ca tot verdele ala special era acoperit de sange, dar culorile se potriveau foarte bine.

Cand ma trezeam dimineata si eram in vacanta. Si ieseam in fata blocului de 11 etaje si ma uitam in sus la brazi. Si aerul tare, albastru si clar si se auzea din parc uu-itul acela specific avioanelor care trec, fara sa se vada. Conuri de brad cazute in tufele de crini si pe masini.

Diminetile cand te intorci de la discoteca. Esti cu prietenele, ai fata descompusa si rimelul invineteste si mai tare cearcanele. Baieti beti trec dansand pe langa tine, dar esti prea obosita ca sa te temi de ei. Prietenele tale au prieten, numai tu nu ai pe cineva. Asa ca oboseala este de doua ori mai mare.

Diminetile cand te intorci din discoteca de mana cu baiatul pe care il iubesti mult, mult si care tocmai ti-a spus ca se simte cu tine in siguranta. Si tu esti cam beata si ti se pare ca plutesti pe langa el. Dar te agati de bratul lui si nu te impiedici, ba din contra te trezesti si incepi sa vorbesti despre cum sunt capsunile cel mai minunat lucru din lume.

Diminetile cand te intorci de la petrecerea de Anul Nou. Nu iei taxiul, iei autobuzul. Este frig, pe jos este plin de petarde moarte, alti oameni se intorc la casele lor ca niste umbre infrigurate. Parca esti pe taramul ceturilor in statie, pana astepti sa vina autobuzul. Ti-este sete pentru ca ai baut si vin si sampanie si bere si whisky. Este al nu stiu cate-lea an nou pe care nu l-ai petrecut cu cineva. Te duci acasa, la patul tau si la bradul impodobit si te simti mai singur ca niciodata.

Diminetile cand te intorci de la o petrecere alaturi de cineva pe care nu-l placi si te intrebi ce cauti langa el. Ii vorbesti fara entuziasm si nu-l lasi sa te sarute. Si iar te simti mai singur ca niciodata.

Diminetile cand te intorci acasa dupa ce ai dormit toata noaptea in bratele lui si el te conduce acasa, facand glume proaste si simti cum se uita la tine si in loc sa o vada pe femeia pe care a tinut-o in brate, vede o femeie obosita si suparata de glume proaste. Si ar trebui sa fie cum trebuie, dar nu este.

Lipsesc niste dimineti. Am povestit doar despre cele cu lumina rece, uneori albastruie, alteori verzuie.

14 comments:

Anonymous said...

Diminetile cand te trezesti singura. Si te simti singura. Pentru ca nu ai cui sa faci ceai.

Anonymous said...

asta e motivul pentru care nu ma mai duc in cluburi prea mult si incerc pe cat posibil sa fiu tot timpul in compania cuiva de sarbatori... pana acum a mers cat de cat. Urmeaza sa trec pe lista sa beau ceva mai putin, dar inca lucrez la asta. Tryin to cheat myself out of this one, maybe itll work

Anonymous said...

poze. de cand erai copil, ai? mai pus pe aici? e prea mult?

Anonymous said...

multumesc...

Anonymous said...

pare-mi-se mie ca blogul asta e remediul tau pt singuratate si tristete.
printre randuri, ne tratezi de aste metehne si pe noi....

Anonymous said...

mi-a placut asta :"simti cum se uita la tine si in loc sa o vada pe femeia pe care a tinut-o in brate, vede o femeie obosita si suparata de glume proaste."
so true. e momentul "cand nu mai are rost".

Anonymous said...

hip-hip hoorey for orson

Anonymous said...

andressa: i know :)

gigix: sigur ca am poze de cand eram copil, dar nu prea cred ca are sens sa le postez.

orson: unele persoane suporta mai rau singuratatea, nu are rost sa le judecam. oricum, postul meu nu a fost scris pentru ca ma simteam singura, ci pentru ca melodia imi adusese aminte de toate starile astea si aveam un sentiment de parasire ( care e altceva decat singuratatea, e un amalgam de amaraciune si melancolie). dar numai melodia e de vina pentru starea aia! suna exact ca lumina rece de dimineata.

Anonymous said...

true true, orson.
vezi andre moreau. sau ai citit deja? ;)

Anonymous said...

Mai trist e cand, desi ai pe cineva, te simti la fel ca si cand n-ai avea pe nimeni. Si nu pentru ca acel cineva nu e in regula(poate fi foarte in regula... cel mai in regula), ci pentru ca asa esti tu. Suficient tie.
Momentan mi se pare cea mai trista situatie in care s-ar putea afla cineva.

Anonymous said...

...dimineata cand m-am trezit singur doar cu mirosul de pe perna alaturata si adormi la loc cu nasu in perna aia...

Anonymous said...

iti doresc sa poti scrie si despre diminetile care lipsesc.
si diminetile sa-ti fie altfel, nu singuratice si crude. sa-ti fie asa cum ti le doresti.

Anonymous said...

chestia cu autosuficienta sau orice alta reteta prin care poti sa fii fericit singur e o suma de prostie, ignoranta, naivitate si boli.

suntem fiinte sociale, suntem proiectati sa traim in grupuri. evolutia speciei, careia ii datoram toate aceste frustrari, regrete, nemultumiri este rezultatul comnunicarii intre indivizi. cat despre magnetismul m<-->f nu cred ca are rost sa amintesc. orice lipsa, chiar temporara, a acestui reflex e o boala.

dintre toti, Anonymous este de departe cea mai nefericita [and i know 4 sure].

concluzie:
daca tot ne pretindem dejtepti, hai sa facem cumva sa ne fie bine, altfel, "fericiti cei saraci cu duhul" devine hitul saptamanii.
(si eu lucrez la asta!)

Anonymous said...

Diminetile mele...ma trezesc...nu fac nimanui ceaiul...fac un dus fierbinte...si ma f*t in ea de depresie matinala...ca viata e prea scurta ca sa-mi fac alte probleme in afara de-a sta cu ea protap...