Friday, July 14, 2006

Good luck

Nu stiu cum arata norocul vostru, al meu este insa unul cam pervers. Stiti cum sunt exbitionistii aia imbracati doar in fulgarin? Asa si norocul meu, cand il apuca pe el, deschide fulgarinul, face *flash* si ...am noroc. Sa nu credeti insa ca este alaturi de mine prea des.

El statea si bea la carciuma din colt, alaturi de alti noroci, in timp ce eu stateam la examenul de licenta ( si ma rugasem pentru noroc cu luni inainte) si-mi rodeam unghiile de nervi si stres. Dupa ce ca era foarte cald si mi-era foarte rau, imi picasera exact singurele trei cursuri pe care nu le invatasem. Asa ca dupa vreo 10 minute de confuzie in care am zis ca eu renunt si dau foaia goala ( sunt foarte exagerata cand intru in panica) a trebuit sa ma concentrez si sa scriu bine. Ba mai mult i-am facut si lucrarea unei colege care nu invatase nimic din cauza ca era in depresie dupa ce se intalnise in padure cu un urs. Si totul singura, fara ajutor "din afara" cum s-ar zice :P. Si am luat nota foarte mare si inca ma mai laud, pentru ca am fost tare mandra de mine.

Cand am dat la facultate la fel, ia norocul de unde nu-i. Trebuia sa scriu o sinteza despre relatiile interpersonale si cum interactioneaza ele cu componentele personalitatii. Eu stiam despre relatiile interpersonale doar lucruri de bun simt. Si pentru ca din zapacenie nu se stie de ce am scris peste tot relatii intrapersonale ( ce-o fi fost in capul meu, nu am idee) in ultimele minute a trebuit sa schimb peste tot in text sintagma, in timp ce supraveghetorii strangeau lucrarile si ne priveau infiorator. Cat de putin a lipsit sa fac o tampenie, vedeti?


La proba de creativitate, expresivitate si spontaneitate iar n-am avut noroc. Trebuia sa iau interviu unor calorifere aflate in greva. Doamne ce as fi preferat sa fiu pata de ulei de pe un pulover verde sau greierul care pleaca in vacanta intr-o tara calduroasa. Dar nu, mie mi-au picat caloriferele. Si toata lumea stie ca este foarte plictisitor sa vorbesti cu un calorifer. Cand ii auzi vocea aia picuratoare si enervanta, iti vine sa-ti iei campii!

Si in comisia mea se nimerise o mumie de mos care, cat timp am aberat vorbind cu caloriferele, covoarele si tot felul de alte obiecte care se pot gasi intr-o casa, nu a avut nici macar o reactie. Sa stiu si eu daca zic bine sau rau, daca sunt amuzanta sau enervanta. Ceea ce m-a inhibat foarte tare :(. M-a facut sa ma simt ca un calorifer!

Pentru absolut fiecare examen luat sau reusita in general a trebuit sa muncesc singura, sa-mi creez un noroc auxiliar cu care sa lucrez apoi cot la cot. Tare as vrea uneori ca pe langa extinctoarele de incediu de pe holurile cladirilor sa se gaseasca si niste vitrine pe care sa le spargi si din care sa insfaci un noroc de urgenta.

1 comment:

Anonymous said...

nu inteleg de ce nu este nici un comentariu la acest post.
mi se pare unul din cele mai bune.
nu are nimeni nevoie de noroc?