Tuesday, July 18, 2006

/happy

Zile minunate de vacanta. Luat micul dejun in pat, citit o carte pe zi, ascultat muzica pe pandora si pur si simplu simtit fericitaaaaaa.

In schimb stau foarte prost cu scrisul. Pentru ca am o gramada de chestii de scris si din cauza de lene si rasfat nu m-am apucat inca de nici una. Starea-de-fericire-aparent-fara-motiv-logic nu este prea buna pentru creatie. Mi-este asa de bine in starea mea de bine incat nu mai simt nevoia sa creez lumi paralele.

Aplecandu-ma azi sa-mi beau supa, un pitic de pe creier mi-a alunecat din ochi drept in lichidul de culoarea florii soarelui. O vreme s-a tinut de un taietel apoi s-a inecat. Inainte sa i se faca pleoapele negre si grele si-a adus aminte de bunicul sau cu care crestea cai ce sufereau de o foame bolnavicioasa, de o salata de narcise si papadii, de nasturi imprastiati pe jos in atelierul de croitorie, de mirosul demachiantului iubitei, de oglinda crapata in doua si de pietrisul aruncat de rotile unui carucior de papusi si de fluieraturi la meci si de o parada de sarbatoare cu haine mov, maro si negre.
Asa mi-a murit azi ideea :(.
Deci, daca tot n-am idei noi, mai bine ma reintorc la citit.

13 comments:

Anonymous said...

exact, si mie mi se spulbera ideile din acelasi motiv :-S Am dus-o prea bine la inceputu' vacantei, eram asa fericita c-am scapat de scoala si c-o sa pot sa desenez ce vreau, si numai ce m-am trezit ca si ideile mele si-au luat valizele s-au plecat probabil in creiere unde-i mai mult soare, s-am ramas mofluza :(
da io tot imi zic in sinea mea ca se poate iesi din starea asta, adica am invatat din fiecare vacanta de vara, ca undeva dupa vreo perioada de 2 luni de zacut vine ceva maretz, cind ma scol la 6 jumate dimineata si nu ma mai dezlipesc de hirtie si planseta pina se intuneca.
apropo, se cere un beerstorming sa mai discutam in vederea episodului zen dintr-un celebru webcomic ;)

Anonymous said...

daaa, vorbim pe messenger :)

ilisim said...

O carte pe zi, wow!

Anonymous said...

Si ce citesti?

derelict said...

cum ... cum ai lasat piticul sa moara? daca era din neatentie, treaca-mearga... dar .. sa-l urmaresti cum sta agatat de taietel...? si apoi ..

si pe deasupra un pitic care avea atatea de povestit.

ar trebui sesizata politia piticilor-de-pe-creier.

Woland said...

azi mi-am propus sa nu deschid calculatorul si sa termin odata cartea pe care o citesc acum (Borges - Cartea de Nisip, proza completa, vol.2).

As you can obviously notice, I failed miserably.

albeenah said...

Multa lume zice k inspiratie li se nashte din durere...sau din frustrare sau din orice forma de problema...si eu am tacut vreo 2 sapt pe blog...lucru ce n-am facut de cand l-am inceput...nu vreau sa zic ce simtzeam atunci ;)

Anonymous said...

Gabi: am citit pana acum amy tan - fiica tamaduitorului de oase si ryu murakami - albastru nemarginit, aproape transparent. acum citesc michel tournier - regele arinilor.

derelict - l-am lasat sa moara pentru ca sunt sadica. si pentru ca uneori populatia de pitici devine prea mare pentru capul meu :P

eu nu pot sta departe de calculator prea multa vreme. dar nu-mi mai fac probleme ca sunt dependenta de el. mi-am acceptat problema si asta e!

Anonymous said...

de curiozitate, cum ti s-a parut Ryu?

Anonymous said...

Inainte sa o citesc am fost avertizata ca nu este o carte pentru persoane mai delicate si ca s-ar putea sa privesc lumea altfel dupa. Si probabil am plecat cu asteptari foarte mari. Este o carte dura, dar nu m-a marcat. Este o carte scrisa pentru a soca cititorul. Dar uneori, prea multa mizerie strica :). Nu prea pot sa zic ca mi-a placut.

Anonymous said...

De curiozitate, cum ti s-a parut fiica tamaduitorului de oase? Merita sa ma zbat sa te rog sa mi-o imprumuti sau mai bine o las pentru mai incolo, cand voi iesi la pensie si ma voi plange de reumatism?

Anonymous said...

Mi-a placut foarte mult si ti-as imprumuta-o cu placere dar din pacate si mie mi-a fost data de cineva in imprumut :(

Anonymous said...

:(