Monday, July 17, 2006

In noapte

Insomniile iti baga in cap cele mai ciudate si caraghioase ganduri. Cu cat te rasucesti mai nervos de pe o parte pe alta, cu atat iti zbarnaie mai repede aiureli in cap ( cum era intr-o poveste o vrajitoare care torcea si cu cat zbarnaia mai repede fusul ei cu atat se invarteau si ei in cap cu repeziciune gandurile rautacioase). Tocmai vazusem inainte de culcare un anime cu "masca mancatoare de carne", care ma speriase foarte tare pentru ca era o masca urata, cu voce susuratoare si curgea catran din ea si avea mare nevoie de un corp. Cand eram mica eram mai neinfricata. Acum pe masura ce cresc dau in mintea copiilor si ma sperii din orice. Asa ca am incercat sa ma gandesc la chestii caraghioase.

M-am gandit cu ce rimeaza numele meu, in afara de zen. Am gasit irene-siren, iren- past ten sau iren -benzen.
Apoi gandurile mele si-au schimbat brusc matca si am fost cuprinsa de un spirit justitiar iesit din comun. Mi-am amintit ca in povestea celor trei purcelusi, purcelusul mijlociu nu este deloc apreciat, desi isi face o casa de lemn. Casele de lemn sunt cat de cat trainice si sunt ideale pentru munti. Si totusi, toti laurii ii ia purcelusul cel mic, care era un autodidact si invatase arhitectura din carti la biblioteca nationala. Nu spune insa nimeni nimic despre faptul ca purcelusul mijlociu a avut mult de suferit cand era mic pentru ca numele lui era Emilien si ceilalti purcelusi cu nume puternice, barbatesti gen Gustav in terorizau, ceea ce l-a facut pe purcelus sa devina interiorizat si sensibil. Pentru ca avea talent artistic, parintii l-au dat la scoala populara de arta.. A inceput sa sculpteze in lemn si a devenit un sculptor de renume mondial. Casuta facuta din lemn si spulberata de huff-urile si puff-urile lupului era de fapt o opera de arta. Si tot purcelusul mijlociu i-a deschis apetitul pentru studiat purcelusului cel mic cand l-a dus la biblioteca momindu-l cu tratate savante si enciclopedii ( aici strecuram un secret picant, cartea preferata a purcelusului cel mic este “Mandrie si prejudecata”).
De fapt nu numai purcelusul mijlociu este ignorat, ci si fetele mijlocii sau feciorii mijlocii de imparati. Orice este mijlociu sau mediu este considerat instantaneu mediocru, lipsit de virtuti si prea plictisitor pentru a fi luat in considerare in povesti. Ar trebui scrise niste povestii mijlocii pentru toti si despre toti care nu au fost niciodata “cei mai” prin nimic.

Dupa asemenea ganduri filozofice deosebit de importante, am inceput sa ma gandesc cat de riscant este sa stai pe pervazul ferestrei, la etajul 8. Noaptea este plina de lilieci care iau curbele intr-o goana nebuna. Intotdeauna mi-este teama ca la un moment dat o sa mi se prinda in par un liliac care o sa-mi vibreze langa ureche si o sa dea innebunit din aripi si o sa ma muste de cap. Aripile lor de piele...brrrr. Niciodata nu mi-a placut Batman.

Au inceput in schimb sa-mi placa mutantii. Sunt moarta dupa desenele X-Men Evolution. Daca pana si ceaiul alb Perle de Lune mi s-a parut ca e nume de mutanta...

Apoi am adormit un pic si dimineata am fost fericita pentru ca m-am trezit in prima zi oficiala de vacanta. Fara sa fi visat infioratoarea masca mancatoare de carne!

9 comments:

Anonymous said...

ce de ganduri...si dupa toate astea mai poti dormi ? De ce nu citesti mai bine carti de business, nu au prea multe lucruri scarry in ele :)

Anonymous said...

ai vazut cumva "Spirited Away"? :) porcusorul roz carat de musca nu ti-a placut?...

Anonymous said...

cartile de business nu sunt scary? :P

n-am vazut inca "spirited away". am inceput sa fac liste peste liste de filme, carti etc pe care vreau sa le vad, citesc. e si spirited away pe acolo.

Anonymous said...

Ti-l dau eu. E un fel de Alice in Tara Minunilor, deci succes garantat la tine ;)

Anonymous said...

oh, nu, cartile de business contin numai lucruri bune si frumoase, de obicei roz sau bleu :))

iti dau tot felul de idei pe care vrei sa le aplici de a doua zi. Cosmarul incepe abia dup-aia, ca e mai greu sa le aplici, nu e la fel de usor cum pare

Anonymous said...

Iren era in tren, lucra la un goblen. Cu-n ren. Pe el scria "for men". De-odata se opreste. Vede afara un teren. Galben. De la polen.

Anonymous said...

thx catalin, dar mai intai sa-mi pun la punct computerul.

nu-mi vine sa cred ca iren rimeaza cu tren si goblen :(((. ce cuvinte urate!

Delice said...

azi noaptea am visat "masca mancatoare de carne"....si m-am speriat.
"Spirited Away" e asa fain :)

Anonymous said...

imi pare rau delice :(. masca mancatoare de carne este unul din cele mai ingrozitoare lucruri care ar putea aparea intr-un vis.