Thursday, July 27, 2006

In cui

Cand eram mica aveam doua melodii preferate pe care le racneam impreuna cu verisoara mea pe drumul spre mare, in masina unchiului. Una era stravechea incantatie mayasa meteorologica "caramida lucitoare, da doamne sa fie soare!":P. Alta era cantecul lui Tibotib. In prima strofa Tibotib avea masina pe care o spala cu grija si am uitat ce mai facea cu ea. Oricum o trata cu respect, consideratie si dragoste. A doua strofa era despre nevasta: "Tibotib avea nevasta/ Si era nevasta lui/ O batea seara de seara/ Si o atarna in cui". Foarte amuzant mi se parea ca biata nevasta ( pe care mi-o imaginam un fel de Olive facuta dintr-un fel de gumilastic, care se mula foarte bine pe cuier) incasa in fiecare zi o bataie pe cinste de la marele sef de trib Tibotib.

De ce mi-am amintit de cantecelul asta? Pentru ca pare scris de Aurora Inoan. Am dat peste emisiunea ei celebra de previziuni astrologice din intamplare, tocmai cand zicea femeilor din nu stiu ce zodie ca in saptamana care va urma vor primi capete si pumni in burta. Asa ca, evident, sa aiba grija! Dupa parerea Aurorei Inoan, o femeie careia astrele (ca doar cine credeti, in nici un caz barbatul) i-au pregatit un asemenea tratament trebuie sa procedeze in urmatorul fel: sa se ascunda pana cand trece furia cosmica a partenerului (intr-un dulap, in vecini, oriunde nu conteaza). Apoi evident sa se intoarca la el si sa-si vada mai departe de ale ei, pana la urmatorii nervi cauzati de alinerea planetelor. Nu-i asa ca asta este cea mai buna optiune a unei femei pe care o bate barbatul?

7 comments:

Anonymous said...

femeia aia ar trebui sa plece si nu sa stea ca fraiera sa o ia pe spate
nu arat cu degetul nici spre ei, care sunt niste animale turbate de alcool ieftin, dar nici spre ele, care stau si suporta si eventual provoaca bataia
vina o poarta amandoi, chiar daca tu tii partea femeilor
haidem sa ne imaginam un pic o lume in care femeile ar fi cu mult mai puternice decat barbatii; crezi tu ca atunci nu ar fi barbati care sa o ia pe coaja de la consoartele lor? nt-nt, nu cred asta, ba dimpotriva...

Anonymous said...

nu tin partea nimanui.la tara, la bunicii meu auzeam numeroase cazuri de barbati batuti de nevestele lor mustacioase si muschiuloase.
ma nemultumesc insa reactiile de genul "stai si rabda".

Anonymous said...

am alunecat prin sifonierul tau de ganduri deschis non-stop, oricui. tot ce vreau sa iti transmit e sa nu te mai feresti de mov. De ultra-mov. Arunca ochelarii de soare. Te protejeaza de la tot. Iar totul nu-i de aruncat. De aruncat e valul imprudentei pe care surfezi stereotip, dar semeata, nevazatoare, dar cool. Si cand te opresti putin pe plaja, vezi ca stand pe val nu mergi spre orizont, nici macar nu ai vreun final. Te tot intorci pe mal, te tot bucuri de mare, nestiind daca ai vreun scop, sau daca esti facuta doar pentru a incerca sa devii surfer, intr-o lume de surferi.

Anonymous said...

Nu ma feresc de mov. Movul este culoarea vrajitorilor. Si Merlin purta mov.

Anonymous said...

stai intr-un buncar, auzi exploziile, povestesti de ele celor din buncar. stiti ce colorat e afara? Ce bine ca traim noi in noi, si ne putem auzi, pe aici, orbecaind printr-un intuneric mieros! Cei ce simt, stiu. Iar daca cei ce stiu, zic si nu fac, raman doar niste bieti beti. Aleg sa fie noiembrie, cand sunt nascuti in mai. Atitudinea nu se opreste la pedigree;)

Anonymous said...

:)
Pedigree-ul nu este ceva chiar de lepadat. Multi ogari nu s-au mai simtit instrainati de familia si de rasa lor dupa ce au vizitat holul cu tablourile stramosilor.

Anonymous said...

discutiile degenereaza spre a transcede :))