Saturday, February 03, 2007

Seara tarziu

Se fac multi ani de cand trec zilnic pe langa ISPE ( Institutul de studii si proiectari energetice). E o cladire atat de mare, plina de geamuri. Seara, exista 4 ferestre la un anumit etaj luminate intr-un fel care ma face sa cred ca acolo este departamentul unde lucreaza oamenii amfibie. Sunt lumini verzui-galbui, acel verzui-galbui de poza polaroid si toata incaperea pare un mare acvariu, cu apa neschimbata de ceva vreme. Se pot vedea cum se unduiesc in curentii de aer mararul de balta si algele, printre dulapurile albe cu dosare. N-am vazut pana acum nici un functionar inotand pe acolo si ma intreb daca sunt imbracati in costume sau blugi, daca au macar slipi pe ei sau sunt goi si cand vin la serviciu, se dau jos din masini lipaind pe asfalt, lasand in urma dare de apa dulce si miros de tzipari.

10 comments:

Kit said...

Okay, asta e cel mai tare din istoria recenta. Am zambarit la cel despre buzunare, la asta am ras de-a binelea, zgomotos.

Anonymous said...

;)) multumesc!

Anonymous said...

interesant scenariul, va fi o ecranizare ? :D

Anonymous said...

nu, dar am vrea sa facem un documentar despre functionarii amfibie din Bucuresti

Anonymous said...

documentarul cred ca ar fi perfect valabil si pentru definirea functionarilor amfibie din Iasi ;)

palomyta said...

Imi place mult ca ai o imaginatie bogata si ca o folosesti in majoritatea posturilor.
I've become a fan. :)

Anonymous said...

palomyta: >:D< esti tare draguta ca zici asta :)

Anonymous said...

Imi place mult blogul tau. :)

Anonymous said...

multumesc, sonius :)

paludez said...

Stiu un om care lucrează acolo şi se ocupă cu verificarea rezistenţei la foc. Mă gândesc că treubie să aibă ceva legătura cu departamentul amfibieni hahaha.