Thursday, May 31, 2007

Don't fuck with love

The sad little stars - Don't fuck with love

Pentru ca mi-am adus aminte de melodia asta, scriu postul asta. Viata mea este plina de cauzalitati.
In curand o sa fac 2 ani de blog. Primul meu post a fost despre barbatul ideal. Eu nu-mi prea pot reciti blogul, dar azi am facut un efort si am recitit primul post. Si mi-am ras in barba pentru ca, ei bine, cred ca am ajuns sa am cerinte si mai copilaroase decat acum 2 ani. Numai ca azi nu mai cred in fiecare zi ca exista barbatul ideal. Cred doar in weekenduri si in zilele scrise gresit de catre tipografi in calendare. Dar m-am gandit sa scriu despre relatia ideala. Ca asta in mod sigur exista. Asa cum exista si iubirea. Care in mod necesar trebuie sa inceapa cu indragostirea. Nu cunosc o stare mai reala decat indragostirea.

Asadar, e indragostire, iubire si relatie ideala atunci

cand vorbesti si glumesti cu el la orice ora din zi si din noapte si nu te respinge atunci cand are momente proaste, cand strabati jumatate de oras ca sa-i duci o aspirina, cand construiesti lucruri impreuna cu el- castele de ziare si cutii de chibrituri, cand te invata lucruri noi, pentru ca nu se uita de sus la tine cand nu stii ceva si nici nu te critica, cand imparti si cea mai minuscula bomboana cu el

cand te lasa sa-l rasfeti si sa-l pupi si sa-i zambesti fara motiv si asa, din senin, cand patinezi cu el pe gresie si faci campionat, cand poti face dragoste cu el, dar si sex, cand pleci cu el in cautarea locului unde s-ar putea gasi carti de joc minuscule in Bucuresti, cand il lasi si te lasa sa povestesti cate-n luna si-n stele, cand te strange in brate si te lasa sa-l strangi in brate atunci cand tuna, cand iti cumpara sireturi noi desi barbatii nu cumpara de obicei sireturi

cand se uita la tine si tu esti obosita si ai cearcane si simti ca te vede frumoasa, cand imparte cu tine si tu imparti cu el, dar mai raman si lucruri si parti din viata doar ale lui si doar ale tale, cand vezi multe lucruri noi cu el si calatoresti mult si cunosti oameni noi, cand iti cumpara creioane chinezesti cu guma in cap pentru ca nu ai avut destule in copilarie

cand ai rabdare cu fricile lui si el nu pleaca de langa tine doar pentru ca uneori nu ai ritmul lui sau te considera cam ciudata, cand poti sa te bati cu perne cu el la ora 5 dimineata si apoi sa va faceti costume de baie din pene, cand nu pui la inima orice moment urat, pentru ca stii ca nu are cum sa fie totul roz mereu intr-o relatie, cand vine cu tine sa faci fotografii si nu se plictiseste cand tu faci poze la pete de rugina

cand te cheama cu el atunci cand se duce intr-un loc plictisitor pentru tine pentru ca stie ca nu te intereseaza ca te plictisesti, atata vreme cat esti cu el, cand nu se supara pentru ca tu te porti ca un copil rasfatat si tampit, cand nu te superi pe el pentru ca se poarta ca un copil rasfatat si tampit, cand nu se teme sa faca planuri cu tine, cand puteti lucra amandoi separat, dar unul langa altul, cand nu te paraseste la greu, cand va schimbati amandoi macar un pic unul pentru altul si nu simtiti ranchiuna facand asta.

Si frate, nu exista gelozie din aia care strica tot!!!
Stiu ca multe dintre cele de mai sus suna asa imatur si naiv si nerealistic. Dar zau ca se poate!

49 comments:

Anonymous said...

da, se poate :)

Anonymous said...

Frumos descris...
De acord, se poate. :)

Mihai said...

dar nu toate odata si in mod sigur nu intotdeauna... suntem oameni doar...

Anonymous said...

doar atat? - dar asta e dragoste pentru common people :)

Anonymous said...

astea`s de bine sau de rau? unde esti tu in ecuatia asta? de ce?


trebuie sa faci in asa fel incat eroul principal[tu, pe care te iubim noi astia mici] sa iasa bine pe final.

Anonymous said...

nu e de frizat un "se poate" ci mai degraba accentuat un "sa fie", sau un mai linistitor "este".

candva in acele zile scrise gresit in calendar ar trebui sa se adune toate "noroacele!" de la toate stranuturile, ca sa-si poata face efectul deodata.

pana atunci, cred in emoticonurile prietenoase cu expeditor verificat.

cat despre urmari, pentru ca gandesc cu extremitatile si alea sunt mereu armare, nu vorbim, pentru ca sunt din alta carte. sau coperta.

zuza said...

si eu subscriu :)

omg, ce de fete indragostite (si indagostite de dragoste) pe aici.. aren't we pretty :D

Anonymous said...

aşa, frate!

Anonymous said...

si e. cool. ce tare

Anonymous said...

Foarte misto spus. Bravo.

Anonymous said...

cred ca ar trebui sa fie un post vesel si motivant, dar pe mine m-a intristat rau de tot :(

eu nu pot sa vorbesc / scriu asa despre relatii decat cand sufar rau de tot. altfel nu-mi gasesc cuvintele. asa ca...

Anonymous said...

multumesc :) :)

mihaiborcan: normal ca nu, asta e doar tabloul general

doru: ma multumesc cu doar atat :)

koma: eroul principal ( adica eu) se va lupta cu crocodilii, vracii voodoo etc si va izbandi in cele din urma sa-si gaseasca alesul, pe care nu-l va salva din ghearele nici unui monstru, ca s-a plictisit sa tot salveze oameni :D. apoi vor trai fericiti si cat de cat sanatosi pana la adanci batraneti. asta e planul, dar nu tine doar de mine.


andressa: dar uite ca uneori se poate sa scrii despre asta si intr-o stare de bine. :* o sa vezi

Anonymous said...

@mihaiborcan:
Da' de ce nu toate deodata si de ce trebuie neaparat sa fii morocanos si deprimat ca sa visezi la indragostire?
Daca exista pe bucatele, treaba mea daca vreau sa cred ca o sa apara si intregul la un moment dat!

@irene:Si eu zambesc ca mata de Cheshire, cu gura pana la urechi, numai cand imi imaginez cum ar fi.
Asa ca o sa fie. Promit eu.

Anonymous said...

De acord ca nu exista gelozie care strica tot. intamplator, chiar acum cateva zile am (re)inceput sa sudez o relatie de prietenie cu prietena [nu vorbisem de vreo 6 luni; fusesem prieteni aproximativ 2 ani, normal se ajunsese si mai departe, e inevitabil daca te intelegi foarte bine cu cineva, insa dupa aia s-a intamplat ce s-a intamplat... bla bla bla etece]
Daca ai suficienta intelepciune, intelegere si te pui mereu in locul lui/ei atunci cand e nervos/nervoasa sau trece printr-un moment nu tocmai bun, se poate.

Aniuei, fooooarte tare faza cu [virgula, cred ca e cacofonie :D] “campionatul de patinat pe gresie” :))

Anonymous said...

After a very shitty week, you have made my day! :)

Leu' said...

Excelent.

Anonymous said...

Se poate din toate ... cate putin ... si nu mereu ... Ai uitat impacarea cea impacata ca soarele dupa furtuna ... Sau poate n-am citit eu cu atentie.

Anonymous said...

ma bucur mult, mult ca v-a placut postul. pentru ca, sincer, dupa ce l-am scris am vrut sa-l sterg asteptandu-ma sa primesc o droaie de comentarii si mailuri de genul: pe ce lume traiesti, tu esti proasta?
dar eu una m-am saturat sa fiu cinica cand este vorba de relatii si sa ma astept doar la lucruri superficiale si plictisitoare doar pentru ca unii zic ca " asa e viata, nu primesti ce vrei". stiu cat de rea poate sa fie o relatie, stiu cate uratenii si dezamagiri pot sa ti se intample din cauza unui om, dar cand te astepti doar la rau asta o sa si primesti intotdeauna. ei uite ca nu ma mai multumesc cu putin, vreau toate amanuntele si detaliile din lume :) nu vreau sa ajung o acritura cu o relatie "ca'n viata". eu nu sunt un om urat care merita doar relatii urate. "ca'n viata" mea este prea frumoasa ca sa nu se interesecteze cu alte vieti frumoase.

Anonymous said...

Iti citesc blogul, ma uit la pozele tale de pe flickr, vad ce muzica asculti si-mi fac o imagine despre tine. Imi dau seama ca nu esti nici pe departe perfecta, dar tot nu-mi dau seama de ce pe un om care te-ar putea avea l-ar lasa inima sa-ti faca "uratenii". inseamna ca e numai vina ta de lasi uratii sa vina sa te urateasca si pe tine. ai mai multa grija de tine, ar fi pacat sa ramanem fara tine, asa cum esti tu acum.

Anonymous said...

fiecare cu ale lui
ma gandeam ca daca ce-ai scris sau ce-ar scrie oricine despre asta ar putea fi luat ca reteta (o prostie,nu cred ca asta ai vrut, dar asa mi-a venit in cap) ar fi cam rau
e superb sa te mulezi pe situatie si pe cum e celalalt

Anonymous said...

nu e o reteta, vorbeam de lucrurile care conteaza pentru mine si care mi s-au intamplat sau as fi vrut sa se intample la un moment dat. sunt milioane de alte amanunte care or sa se intample pentru ca asa o sa vrea celalalt. nu vreau sa fie totul ca mine.
chiar nu e o reteta, retetele sunt urate si miros a farmacie seaca.

Anonymous said...

*relatie de prietenie cu o [mancasem O-ul.. deh foamea asta] prietena.

apropo, Irene, inca o chestiune: cred ca ai uitat sa mentionezi in post ciocolata :p. si intamplari in magazine in raionul unde sunt dulciurile, de genul: "mhmmm.. ce gust o avea ciocolata asta? hai s-o cumparam. dar asta? dar asta? dar asta?..."

Anonymous said...

mie imi place cel mai mult la cumparaturi sa ma tin de mana cu prietenul si sa fie noapte tarziu si sa fie magazin aproape de casa si dupa aia sa ne uitam la un film :)

Anonymous said...

nu te contrazic :)

Anonymous said...

iai! ce relatie Zen:P "hai bre ne lashi?" vrabia malai viseaza - sau: 'oamenii nebuni' "common ppl" (se) viseaza:))

n.a. - n-am comentat in nici un fel nici o relatie a nimanui

Anonymous said...

e tare bine c-ai scris toate astea...mi-am dat seama ca si eu sunt 'love fucker'!fac tot posibilul ca momentele de genul asta sa nu se mai intample pentru ca iar m-as indragosti fara speranta de te miri ce ciudat!culmea e ca ultima ora cand am incercat sa controlez lucrurile m-am indragostit all the same...so I promise I won't fuck with love anymore! De data asta vreau sa ma bucur de vartej...

Confuzius said...

un post grozav. m-a pus pe ganduri, m-a deprimat putin dar nu din cauza felului in care a fost scris ci din modul in care tot ce ai relatat se reflecta. am citit si regasesc faze care trebuia sa le fac in momente in care nu am facut ce trebuia si am reflectat putin. un post bun de o teza in psihologie, sau macar de "sex in the city". Felicitari.

Anonymous said...

Frumos post.
Induiosator si vesel, dar lasa o senzatie amara. Mie, pentru ca nu (mai) cred ca exista o persoana pentru toate acele chestii. Care sa iubeasca nebuneste....

Anonymous said...

Welcome back, Irene!:)

De ceva vreme nu mai am rabdare sa-ti citesc post`urile, dar pe asta, cu toate ca e relativ lung, l-am savurat de-a dreptul.

Do you really think that love is gonna save the world?

Diana Adela Martin said...

salut! azi in timp ce ma plimbam am vazut pe str vasile lascar (in apropiere de bd. dacia un magazinas care se cheama irenele :)nu am avut un aparat de fotografiat la mine ca sa ii fac o poza

o.flory said...

Daca postul tau ar fi o poezie, as plange..

Dar nu e. E doar ceea ce toti cautam si incercam sa pastram, daca si cand gasim..adica iubirea.

Care exista..cu conditia sa crezi in ea.

Anonymous said...

diana: cred ca-l stiu, probabil e plin de irene :P

luli: da, nu e chiar asa mare lucru :) dar e complicat sa crezi in ea si sa o iei de la capat din nou si din nou.

Laura said...

Ceau,
Pe mine intotdeauna m-au linistit posturile tale... dar vreau sa iti spun ca asta m-a rascolit... probabil... de fapt, mai mult ca sigur, e din cauza mood-ului meu si nu din cauza postului in sine... dar a fost ciudat ca exact acum... (cand mi se intampla atatea, cand simt atatea si sunt confuza) sa vad pe blogul tau acest post...
Oricum Felicitari!!! e superb!
You made my day better!
Thanx...

Anonymous said...

apropo de ce frumos zicea Laura: si mai ziceai deunazi p'aci ca te lasi de scris si te apuci de fotobloage. veji... we need u:D cum noi care? poporul, Romania, natiunea...

e ca maxi-taxiurile alea intre Ciocarlia si Copaceni. e ele private, da' joaca si o functie sotziala :D

Anonymous said...

laura: multumesc :*

gigix: la un moment dat oricum voi renunta la blog. dar cred ca voi incepe oricum un fotoblog, in paralel zilele astea.

Anonymous said...

:( "haidi bre ca am si io nevoie sa ajung repede in Copaceni ca intarzii la munca, ca altfel ma da afara, ia-ma si pe mine, hai impingeti-va mai in spate, ca se poate"

Anonymous said...

Ar mai fi multe de "atunci când..." Toată povestea nu e decât subiectivitate generalizată care se traduce aşa: angajament, pasiune, intimitate şi iraţionalitate + toleranţă din partea lui! Iar tu omiţi faptul că e "ideală" doar pentru tine şi pentru tine singură.
Nu-i aşa că îţi plac criticile?

Anonymous said...

nu pot vorbi decat in numele meu, doar sunt pe blogul meu. ar fi ciudat sa incep fiecare post cu: "parerea mea este ca..."
mda, nu ma omor dupa critici, mai ales dupa alea neintemeiate. om sunt :P

Anonymous said...

Ce norocosi sunt oamenii care intalnesc o astfel de dragoste. Desigur, e doar un prototip...

Anonymous said...

Ieri, in metrou, o tipa care semana un pic cu tine (initial, am scris "dragutza", dar mi-am dat seama ca nu mai puteam strecura amanuntul ca semana cu tine fara sa fiu banuit de o tentativa de compliment d'ala de 14 ani) m-a facut sa-mi aduc aminte de postul tau.

Statea cumintica la locul ei, cu o punga de snacksuri din care rontaia agale. Ai fi zis ca le alege, exact cum Jennifer Lopez si Matthew McConaughey alegeau, in "The Wedding Planner", bomboanele maronii de cele in restul culorilor. In fata ei, un tip, singur pe tot rindul de scaune. Nu i-am urmarit atent, dar am observat la un moment dat citeva priviri fugare, curioase, ascunse, reciproce. Si zimbetele erau la fel. La un moment dat, el da aprobator din cap, ea face la fel, zimbeste larg si ii arunca lui cea de-a doua punga de snacksuri pe care o avea la ea. Tipul o prinde, zimbeste tot, doar un pic fisticit. Tot vagonul a observat momentul, dar cei doi, ca in reclama de la Orange, n-aveau ochi decit pentru ochii celuilalt. Totul a fost rapid, intens, dar in egala masura inocent. Nimic deplasat, nimic necuviincios. El a coborit la prima, ea a ramas in urma, ocupata sa lumineze tot trenul, zimbind non-stop, singura, genul de zimbet care ascunde, in egala masura, rusine din aia pozitiva, naturalete, copilarie, pozna, bucurie.

Mi-a fost ciuda pe ei ca nu au plecat impreuna, dar ideea e ca, daca exista (si exista, macar pina la un punct), relatia ideala de care ai scris tu, cu toate momentele alea unice, trebuie neaparat ca incepe cu o astfel de poveste. Din ea, pe urma, gasesti resurse sa alergi tot orasul sa-i duci o aspirina, sa-i cumperi sireturi, desi barbatii nu cumpara sireturi, sa te uiti la ea si s-o vezi frumoasa chiar si cind e obosita si are cearcane, iar ea are rabdare cu fricile tale, asa cum initial, avusese curaj sa-ti arunce punga cu snacksuri.


:)

Ela said...

e frumos ce spui.parca as vedea un film.dar e posibil......in lumea viselor!!!!!!!!!!!!in ziua de azi nimeni nu mai viseaza.....asa ca am incetat sa mai visez si eu..........poate in alta viata......cand am sa fiu fluture........cand ziua de maine nu va exista asa ca nu va mai fi timp pt "the end"..........

Anonymous said...

frumoasa descrierea

Anonymous said...

Frumos scris. Un singur lucru nu sunt de acord:

"nu te respinge atunci cand are momente proaste" - cateodata, coplesit de momentele proaste mai facem si greseli...

Ed

Iulian said...

Ma bucur enorm sa citesc posturi despre iubire....
E frumos ce ai spus si ma regasesc in cuvintele tale...
cu siguranta si in unele commentarii... :)

Mai vreau sa te rog sa scrii despre asta!

Anonymous said...

Nu, nu se poate. Viata nu e chiar atat de roz precum ati vrea sa o visati. Sorry, dar asta e realitatea. Mai bine un pesimit treaz decat un optimist beat.

ruleta said...

daca nu e gelozie nu e iubire.. :P

vbolocan said...

nu cred ca e copilaresc. cred ca redai cu lux de precizie ce se intimpla cind sintem indragostiti. despre unele era sa uit. multam ca mi-ai amintit.

Anonymous said...

Si barbatii de tip bambi? Sa n-aiba ei nici o sansa la tine? Ca doare cam tare daca trebuie neaparat sa patineze cu tine pe gresie.

Si nu-i asculta pe pesimisti. Exista de-adevarat, atata doar ca momentele proaste nu trebuie subestimate. Isi trag seva dintr-un depozit urias si secret si pun stapanire pe noi mai mult decat am vrea. Dar dragostea le bate pana la urma.

Anonymous said...

e..minunat.
ma aflu intr-o situatie stupida in ceea ce priveste relatiile de dragoste si chestia asta a facut sa-mi rasara lacrimi in ochi.respect pentru ceea ce scrii.vorbele tale sunt stropi de nectar ce ne ung inimile,unora.multumim ca exista oameni ca tine!