Tuesday, January 15, 2008

Povestea primului ceainic

Mandarinele imi provoaca acum teama. In ziua aceea, feliile de mandarina se rasculasera si masacrasera toti pestii aurii din acvariul cu apa aproape mov. In fiecare felie de mandarina incepusera sa se zbata mii de pulpe lucioase si nervoase, dand sa treaca de panza vegetala si sa iasa la lumina.
Mireasma de mandarina se intinsese apoi in tot blocul, pe masura ce feliile se tarau pe scari afara, spargand geamurile si imprastiind gunoaiele din ghena.
Stateam pe peronul de la Victoriei, asteptand metroul. Langa mine statea un om care, desi imbracat in palton, semana incredibil cu un samurai. Hainele lui era noi, miroseau inca a ac si ata.
Cand mandarinele au atacat, samuraiul nu mai era langa mine.
Mai intai s-a simtit mireasma. Dulce, portocalie, rece si proaspata. Apoi s-a auzit pocnetul de felii care picau pe peron, se tarau si atacau oamenii, lipindu-se si incolacindu-se de ei. O doamna cu doua felii de mandarina in nari se invartea in gol, pocnindu-se peste nas. Un domn incerca sa-si salveze copilul, pe care 10 felii de mandarina il trageau de pleoape si de gene. Alt grup de felii de mandarina, ce semanau incredibil de mult cu niste portiuni de obraz de copil, se chinuiau sa intre in largii pantaloni purtati de un licean. Liceanul purta chiloti cu elefanti pe care incerca sa-i ascunda. In curand, toata statia era plina de oameni ce se inecau si se sufocau sub marea transparenta si portocalie. Feliile erau lucioase, de gheata si dadeau fricii un gust bun.
Apoi, de dupa un colt, a iesit samuraiul cu haine noi, mi-a smuls de la bratara un ceainic, s-a asezat tacticos pe jos, a scos o ceasca din maneca si a turnat in ea, din ceainic, apa fiarta. Apoi a pus o felie de mandarina in apa. Felia a scos un vaiet, s-a desfacut ca o floare si apa a devenit portocalie. Toate feliile de mandarina s-au retras imediat si au fugit in tunel. Turma lor inmiresmata inca mai alearga pe sub pamant. Poate fi vazuta uneori, cu coada ochiului, ca o strafulgerare de culoare vie, daca stai in ultimul vagon al trenului. Ultima oara cred ca mandarinele erau prin zona Dristor 2.

*pentru Cristi :)