Tuesday, March 11, 2008

Sanatate, ca-i mai buna decat toate, spuse batranica, tusind

Ma gandeam eu, asa, cu febra: cand ai gripa e ca si cum e ziua ta de nastere si tu esti un hippiot vegetarian. Lumea iti aduce fructe si suc natural si pastile. Evident nu toata lumea. Asa cum numai cei mai dragi din viata ta isi amintesc de ziua ta de nastere, tot ei se gandesc sa-ti cumpere portocale si banane cand stai in pat. Cand esti bolnav te poti rasfata oricat de mult vrei si toata lumea tine seama de dorintele tale. Primesti smsuri, telefoane si cadouri mici si esti buricul pamantului. Stai in varful patului, vorbind aiurea si toata lumea vine sa mai puna o patura pe tine, ca pe un saman asezat pe pietre fierbinti, in culmea unei previziuni.
Maine o sa ies la soare, o sa merg incet pe bulevard, infofolita la cele peste 20 de grade, tusind si tremurand, eu si cainii foarte batrani care-si scot la plimbare stapanii si merg un pic, apoi se opresc si stau asa, cu limba scoasa si ochii mari si aposi, in care e adunata intelepciunea unui bunic. Numai ca, spre deosebire de ei, eu o sa am o privire binevoitoare, de om care a vazut gripa, a trait sa povesteasca si acum stie mult prea multe!!!

Si, nelegat de febra, cantecul asta mi se potriveste zilele astea foarte bine. Inapoi in coltul meu.
Cocorosie - Not for sale

8 comments:

perfidius smith said...

cred ca mai degraba asta ti se potriveste
http://www.youtube.com/watch?v=hXzSXs0PMO4

Anonymous said...

multa sanatate :)
uite iti recomand sa iti faci un ceai de busuioc! e chiar bun!

Iren said...

perfidius smith: da, si asta. dar ieri eram soft, asa ca eram cocorosie!

ala bala portocala: multumesc, l-am incercat, stiu ca e bun :) uneori mi se pare dubios ca stiu atat de multe ceaiuri medicinale :D

Anonymous said...

Mie prietenii imi spun ca n-am nimic si ca sunt bolnav doar in capatana mea.
Esti o rasfatata! :)

http://scribalau.wordpress.com/2008/03/03/poti-sa-ma-ntepi/

Anonymous said...

hihi, felicitari pt melodie.
intr-o situatie similara, acum vreun an intru in farmacie. m-asez linistit la coada, incercad sa evit tuselile celorlalti si sa-i protejez si pe ei de ale mele. ajung la tanti si ii zic ca tusesc. nenea din spatele meu, amabil, ma bate pe umar si-mi zice: "pai si cauti aici? fuga acasa si pune-ti o lingurita de miere intr-un pahar de whiskey"

Independenta Dependenta said...

o melodie aşa de mică?

Iren said...

alb ca zapada: eu am pus miere in ceai. ma imbat repede si parca si beat si racit nu se cade.

ladystarlight: pai nu sunt un om prea mare :)

Anonymous said...

Ramane intparita ideea ca bolnvilor li se aduc fructe: banane si portocale :))!! Se intelege ca mereu ne imbolnavim in special iarna. :))



Hmmm...vara ce fructe primim pentru a ne insanatosii!?!?!?!? :)) AFINE?