Friday, January 16, 2009

La cutie

De ziua lui, un domn distins a primit cadou o cutie mica. In cutie isi avea salasul un minuscul cantaret grizonat, cu alura de Frank Sinatra. Acesta sarea energic, cantand de zor cand iesea la lumina si tacea cand capacul cutiei se pravalea peste el.
Canta cu atata daruire, incat domnul se hotara sa-l elibereze si sa-i dea drumul in zapada, sa se bucure si vecinii de el. Vazandu-se afara insa, cantaretul minuscul isi puse niste pantofi facuti din doua seminte de mar si disparu printre masinile din parcarea unui restaurant. In noptile cu luna plina, un Frank Sinatra subtire si inalt cat o lingurita poate fi vazut cantand si invartindu-si firul microfonului printre degete numai in orase uitate de provincie, in fata unui public mic, cu aspiratii marunte. Metropolele sunt ocolite de picioarele lui incaltate cu seminte de mar. Nu are nevoie de lumea larga, nu are un repertoriu nou, nu-si vrea inapoi cutia ci doar spatiul stramt din ea si isi doreste doar un succes de jucarie.

11 comments:

softroots said...

cer iertare prietenilor lui iren
pentru ca i-am privat de posibilitatea
de a-i raspunde aici prin
comportamentul meu nesabuit

multumesc lui iren pentru ca nu
mi-a interzis sa ma intorc aici si
sa privesc prin vitrina
jucariile scumpe

ii doresc sa fie fericita.
nu voi mai scrie aici ci
in alte locuri pe care le
poate ignora

bun ramas, tuturor

Anonymous said...

probabil, micul cîntăreţ din lemn de măr şi scorţişoară, ca un pinocchio sonor, fuge de metropole, asemeni tuturor păpuşilor, aşa cum fugim şi noi de noi, cînd ne privim în oglindă...
Servus!
Flavius

sayadinna said...

da,un succes de jucarie vreau si eu..un succes mic si neinsemnat de care sa ma bucur doar eu si sa nu il recunoasca nimeni(pe el,pe succes)

GenovevaBreaz said...

Daca cineva ne schimba spatiul in care noi suntem una cu natura, atenteaza la insasi natura noastra, care se revolta si-si vrea domeniul inapoi. :)
Ce poveste frumoasa! :)

Anonymous said...

aaaaa!ai anulat virgulitza care anula comentariile!bun!nu de alta dar ca sa-ti spun ca ti-am vazut omuletzul ieri, la 15.43h in fatza coaforului masculin de langa tutungerie.isi scutura nervos costumul de scrumul de tzigara aterizat pe nepusa masa de la etajul trei unde trei adolescenti fumau pe furis.n-am apucat sa-l salut ca a disparut rapid derapand ushor pe o urma de gheatza lasata de un mercedes gri.

Razjudec said...

stiai ca frank sinatra a fost "lautarul" celei mai importante generatiei de mafioti? ;)

Anonymous said...

@razjudek:si eu fotograful cartii biografice a lu' copilu minune?:-))

joju said...

Many returns of the day!

Razjudec said...

Luminitza...vezi ca tre sa il asezi pe un scaun.

Anonymous said...

@razjudec:nu fii rautacios, e superb asa cu palaria de mafiot si mertzanul lui pe malul marii, fotografiat à la kusturika, in picioare!

adriana said...

o cutie mica si un ceas pus in ea...tocmai bun de facut cadou, atunci cand posesorul ceasului va uita de el...un film...doi actori frumosi...un sfarsit lacrimogen...si niste palarii superbe...iti recomand sa-l vezi sau sa-l revezi