Friday, September 11, 2009

Vinerea norocoasa

Eu n-am parte de multe tipuri de noroace: noroc tehnologic ( toata ziua mi se defecteaza cate-un aparat), n-am foarte mult noroc la bani sau jocuri de noroc ( desi nu-s saraca banii-mi zboara printre degete si n-am niciodata noroc la Pacalici), uneori n-am noroc la barbati sau la oameni in general ( dar si cand am...!). Si daca de obicei ma resemnez in fata tuturor acestor lipsuri, uneori imi vine greu si mi se pare ca eu n-am nici macar un capat de ata de noroc in nicio parte a vietii mele.
Dar de fapt ma rasfat, pentru ca, pe langa multe altele, am si un noroc pe care il iubesc atat de mult incat n-as renunta la el pentru niciunul dintre noroacele de mai sus: am noroc la entuziasm. Sunt zile ( ca asta) cand ma entuziasmeaza orice lucru banal, murdar, nou sau vechi si orice fiinta care-mi iese in cale. Imi vine sa tac si sa stau cuminte, zambitoare si linistita, in timp ce in capul meu zarva e in toi si infloresc toate lucrurile din jur. Totul devine o poveste extraordinara: sosetele domnului cu mustata de cupru, sirul de furnici care cara firimituri in forma de pahare, ferestrele in forma de case arse, mirosul de gogosi care spune intamplari cu boieri rasturnati din trasuri. Si-mi mai vine sa-mi lipesc cate 10 perechi de ochi, nasuri si urechi in plus ca sa pot sa simt si mai multe povesti pe care oricum nu mai prididesc sa le notez ( ca nu prea am noroc la memorie si uit repede).
Pentru mine fericirea sta de cele mai multe ori in toate amanuntele pe care entuziasmul le scoate din cele mai prafuite cotloane si mi le tranteste in brate. Asa ca pot sa generalizez si sa zic: da-le naibii pe toate celelalte noroace, bine ca am noroc la fericire!

17 comments:

Darael said...

Esti o fata norocoasa.
Si noi suntem norocosi ca te cunoastem. Da, chiar asa.

adriana said...

Pai e mare lucru...tine-o tot asa!

Ceska777 said...

Hai, noroc!

Anonymous said...

fix asa fac si eu. gasesc motiv de zambet in cele mai mici lucruri. faza tare e ca se prind si lucrurile mari si importante de mine. chestie de magnetism :D

mare lucru sa ai noroc la fericire. nu l-as schimba cu alte noroace.

cu drag,
jane.

Leo said...

Asa noroc mai zic si eu !
Eu am noroc la ne-plictiseala ! :D

Rin Tin Tin said...

Friday I'm in love :)

Simply Red said...

Tine de entuziasmul asta ca el te face norocoasa si invers, norocul iti aduce entuziasm... aso aso... Super atitudine! Chiar contagioasa :o)

Marcel said...

"Si-mi mai vine sa-mi lipesc cate 10 perechi de ochi, nasuri si urechi in plus ca sa pot sa simt si mai multe povesti"...
Fain scris, ca de fiecare data de altfel! (Iar eu sunt zgarcit la complimente de fel...)

Anonymous said...

Cred ca acest gen de noroc este cel adevarat, pe langa celealte mentionate :)

Anonymous said...

nu cred ca exista ceva mai important decat aceasta capacitate de a te uimi si bucura si de lucrurile mici si de cele mari deopotriva. asta te trece prin toate , te imbratiseaza intr-un halou protectiv in care intunericul nu patrunde, in care umbrele numai danseaza pentru putin si dupa aceea te parasesc, pentru ca nu le place la tine. e singurul tip de putere accesibila omului fragil si sensibil, dar e o putere mare, care muta muntii.

joju said...

something to listen

kiddo said...

si eu am zile de astea de fericire, numesc senzatia "happy for no particular reason"

la mine nu e asa plina de imagini si povesti, dar senzatia e grozava!!! sunt cele mai misto zile :)

Dan Ioanitescu said...

Daca stai pe langa un ghinionist, ghinionul se ia. Cu totul altfel este cand stai pe langa un norocos. Incepe sa te roada pizma si daca norocosul este fericit, tu dimpotriva...:)))

Fericirea... da, da.... mi-aduc aminte! :)

Dan Ioanitescu said...

PS Sisif te-asteapta! Inca!

luma said...

atinci hai la paris la talcioc!cu noroc!

Anonymous said...

ai un noroc frumos :o) cred ca daca ai curajul sa te servesti o data cu acesta bucurie a lucrurilor marunte, continui sa o faci de fiecare data cand prinzi ocazia ... si ocazii exista :o) bafta la noroc!

Iren said...

Giolly: o sa ma uit sa vad daca joc in el. din descriere nu par sa fiu pe acolo.