Monday, June 28, 2010

Poveste pentru copii: purcelul norocos

A fost odata un purcel mic si gras pe care toata lumea il considera cel mai norocos porc din lume. Avea cotetul lui si o patura cu buline drept asternut. Primea dovlecei zemosi si mere coapte la masa, ba chiar si un cornet cu bomboane sambata. Din cand in cand era atat de norocos incat isi permitea sa uite de conditia lui de porc si cand iesea din piscina plina de noroi se oprea un pic sa miroasa florile si sa se gandeasca la cat de albastru este cerul.
Nu avea nicio grija, dormea, manca si grohaia, dar asta nu-l oprea sa vorbeasca oamenilor si animalelor despre viata, menire si cum sa faci fata greutatilor vietii. Din cand in cand fura cate o carte din casa, alegea fraze care i se pareau lui ca ascund adevaruri adanci si le scria cu noroi pe garduri, pe post de citate motivationale. Uneori studia formule matematice pentru ca era un purcel pasionat de tot si de toate si mai ales de lucrurile pe care nu le intelegea.
Cand oamenii de la televiziune au venit sa faca un reportaj despre el, purcelul a reusit sa se descurce atat de bine la interviu incat aparusera zvonuri ca va fi invitat permanent, ca analist sau purcel de stiinta, cam asa ceva.
Intr-o zi de iarna in fata casei a oprit o masina si patru domni importanti au intrat in casa stapanilor purcelului. Purcelul, care era si intelept si norocos si sensibil si avea si un al 6-lea simt, a stiut imediat ca i se pregateste ceva. Fusese ales drept primul porc care va ajunge pe luna. Un asemenea noroc mai rar. Si mai ales onoare. Purcelului i s-a pus insa un nod in gat. Luna e atat de departe de casa. Si o calatorie pe luna e exact ca o cataratura intr-un copac inalt: ajungi pana sus dar nu mai e atat de sigur ca te mai poti da jos.
Asa ca si-a luat patura cu buline si a fugit pe furis.
Locuieste acum in oras. S-a vopsit brunet si traieste discret, din blogging. Iese doar noaptea ca sa-si cumpere napolitane si ziare. Dupa ce fusese dat disparut, angajesera o maimuta inteleapta din India si-o trimisesera si pe Marte, pe Luna si acum se pregatea sa zboare pe Saturn. E celebra si bogata si purcelul regreta ca nu e in locul ei. Si si-a promis ca intr-o zi va renunta la lene, la comoditate, la obisnuinta si la tot ce e sigur si pufos. Intr-o buna zi va fi un erou.

No comments: