Monday, July 04, 2011

Imi imaginez vrute si nevrute

Eu imi imaginez venirea lucrurilor rele ca pe o galeata plina de animale negre si unsuroase care iti este varsata in cap. Si animalele astea (vipere, tipari, rechini, maimute, nevastuici, coropisnite)  iti cad in san si prin par, ti se prind de gene, de urechi, iti sfasie hainele cand aluneca pe tine, incercand sa se prinda bine de corpul tau. Si tu stai cu ochii strans inchisi, asteptand sa se termine caderea asta groaznica, tot arunci cu mainile in aer.
In schimb, simt venirea lucrurilor bune ca pe o armata de catei mici, moi, galbeni si buni, galagiosi si murdari de lapte si noroi, ce vin cu toata viteza inspre tine si te lovesc cu nuielele lor de cozi. Si tu stai cu ochii cat mai deschisi, strangandu-i in brate, auzindu-i cum icnesc de grasi si fericiti ce sunt.
Perioada dintre bine si rau mi-o imaginez ca pe un hol lung, umbros, cu o fereastra da, una ba. Minimul necesar: un cuier, o masa, un sifonier alb, poate si un fotoliu pe care sa te poti odihni cand esti obosit.

5 comments:

Unknown said...

şi fluturi, din care un cărtărescu a crăşetat un minunat fluture de lumină, mai întâi aripa stângă albă, luminaosă, apoi corpul ca un hol lung şi luminos şi la sfârşit aripa dreaptă neagră şi hâdă.
dacă ar fi să plouă, mici sfere din anima mundi se vor rostogoli perfecte peste ţipari, şerpi, căţeluşi, noroi, dulapuri albe, plutind toate într-un vis fără ferestre. închis în sine.
frumos interior japonez. simplu şi la obiect

Vasi said...

Pe masa de langa fotoliu un ceai fierbinte Jasmine

marul said...

karmacoma

nonsensuri said...

perioada de bine...o campie cu maci, soare, miros de iarba proaspat cosita...

perioada de rau: camera mica, pustie, intunecoasa si fara aer...si doar eu cu mine acolo...

intre ele: holul tau.

Antoaneta said...

Stii "Povestea unuia care nu stia ce-i aia groaza" de Fratii Grimm? Fix asta pateste eroul in final, arunca nevasta-sa pe el o galeata plina ochi cu apa rece ca gheata si cu plevusca vascoasa si alunecoasa:)