Tuesday, September 06, 2011

Nu prindeti sirenele de coada!

Sirenele de acoperis canta un jazz fin, pe care doar cunoscatorii il pot aprecia. Cand e vara, isi scutura cozile de apa si racoresc trecatorii. Cand e iarna, intra in apartamente, prin tevi, si fura paturi si paltoane, rochii din fetru si manusi. Orice le-ar putea incalzi. Multe isi pun sosete in maini pentru ca li se par mai frumoase decat manusile. Si poate pentru ca au mai multe degete decat se asteapta oamenii de la o sirena seducatoare.
Dar cele mai frumoase sirene sunt cele ce ies la iveala toamna, la marginea acoperisului. Sunt roscate si poarta pulovere verzi, din lana si solzi. Apar pe la mijlocul lui octombrie, cand e vremea infofolitului in guler de palton, a regretelor, a oftaturilor pe sub frunzele care pica in lumina felinarelor si a pasilor repezi pe trotuarele ude. Cand ploua marunt si rece si blana cainilor devine uda si zimtata, trecatorii grabiti pot auzi cantecele sirenelor de oras si bataile cu care acestea tin ritmul unei melodii triste, ca un planset, lovind in tigle cu unghiile lor lungi si sidefii.

7 comments:

Unknown said...

mie îmi surâd sirenele de noapte, urlând haotic în parcare la fiecare cotor de măr aruncat fără discernământ pe capotele ce au strâns greul căldurii de peste zi, sau sirenele desenate pe ambalajele de eugenie, transformând mitul fecioarei poseidoniene în femeiuşca codată (recte cu coadă, nr) cea mai ieftină.
şi la fel de mult îmi plac sirenele de la ştiri care s-au impregnat pe ecranul stins al televizorului, desenând în electrostaticul praf de pe ecran lungi infinituri peste care îţi poartă lentele trupuri zvelete, în lipsa lichidului purtător.

purtător de zodie peşti în astroglie, am sirenele în sânge, cap şi câteodată printre falangele avide de apă.

Anonymous said...

sirene cu unghii sidefii... rece imagine, nu?

Incognito.mobi said...

de aia or avea sirele sani, ca sa nu le prindem de coada? :)

Irina M. said...

Mi-au placut foarte mult sirenele acestea si tiglele acoperisurilor cvasi marine.
M-au lasat furata de cantecul lor.

Numai bine.

Anonymous said...

n-am mai citit de mult ceva care sa-mi placa atat de mult ...
super :)

Iren said...

Multumesc :)

Anonymous said...

Multumirile sunt ale noastre, Iren...