Sunday, December 18, 2011

Soseta, mon amour!

Intotdeauna cand ma duc la cumparaturi, chiar daca ma duc sa cumpar doar o agrafa, ma intorc acasa cu cel putin o pereche de sosete. Locuri precum funky tights, raiul ciorapilor de tot felul, toate modelele si toate culorile, sunt pentru mine niste dumbrave minunate. Pentru ca am mereu senzatia ca nu am indeajuns de multi ciorapi colorati, dungati si imbulinati. Si pentru ca fiecare pereche noua de ciorapi ascunde o promisiune mare: ca poate cu sosetele acelea in picioare o sa mergi in sfarsit inainte si o sa ajungi acolo unde iti doresti: departe. Se spune ca sentimentul pe care il ai atunci cand iti pui in picioare o pereche noua de sosete face parte din elita micilor bucurii importante ale vietii.
Uitati-va intotdeauna cu atentie la sosetele celor din viata voastra.  Sunt niste semne de intrebare crosetate, de mare insemnatate.
Cand cineva nu are nici macar o singura pereche de sosete caraghioase in dulap, inseamna ca are o gaura in suflet de marimea Groapei Marianelor.
Cand cineva rade de sosetele cu dungi, extraterestri, picatele roz sau inimoare pufoase, inseamna ca este bolnav cronic de seriozitate si are in loc de inima, o cravata.
Cand cineva declara ca nu suporta sosetele sau ciorapii, inseamna ca are o problema cu propriile picioare. Si un om care-si reneaga propriile picioare e dubios. Maine-poimaine poate sa-si renege si alte parti importante ale corpului, nu?
Cand cineva poarta doar sosete albe, flausate, inseamna ca are o imaginatie cat un bob de orez flausat.
Cand cineva poarta doar sosete negre sau inchise la culoare, inseamna ca o sa casti des atunci cand discuti cu el. Si ca are o personalitate umbroasa, cu cel putin un schelet ( tot cu sosete negre incaltat) in dulap.

9 comments:

Anna said...

splendid ! :))

Anonymous said...

autoportret prin comparație? :)

emi said...

m-am gandit ca poate iti e de folos :)sunt chiar proaspeti si desi barbatesti mie imi plac pana la nebunie http://www.oybo.it/

Miss Imperfect said...

Ce ai spune despre o persoana care, indiferent de anotimp, momentul zilei sau activitate, poarta sosete?

Iren said...

Anna: multumesc :)

Anonymous: doar pe jumatate.

emi: si ce daca sunt barbatesti? si ce daca sunt un pic cam mari si calcaiul lor ajunge undeva dupa glezna? important e ca sunt frumos si au dungi!

Miss Imperfect: ca e o persoana friguroasa? :))

La Fee said...

Dar ce zici de unii care si-au facut din soseta o tara a povestilor! Te asteptam la bradutul nostru! Vei primi sosetele pe care ti le doresti!

K. said...

Verișoara mea are 8 ani. O întrebi ce vrea de la Moș Crăciun și răspunde simplu: o pereche de șosete. Anul trecut erau cu prințese. Acum sunt șosete și-atât. O fi ceva...

Adamutza said...

ce faina de tot e ideea ta: "in loc de inima, o cravata". Super!

Anonymous said...

Ah, sosetele! Dar de alea cu degete ce parere ai? :D

Tin minte si prima pereche de care m-am indragostit, mi-a adus-o o prietena din Franta la putin timp dupa revolutie. Erau albe dar aveau pe glezne niste pete de cerneala cu ochi, nas si gura.

Am avut apoi o pereche de perechi. Amandoua bleumarin, unele cu flori in toate culorile, celelalte cu flori galbene. Care erau evident primele ofilite.

Si am sosete dragi care s-au rarit la calcaie, dar sunt asa frumoase si vesele, cum sa nu le mai incalt niciodata?