Monday, October 23, 2006

Viata este mai frumoasa cand tevile merg

Dimineata a venit instalatorul. Este un om vesel, mereu bine dispus si cu glas voios. Ii spune pisicului "draga" si pare cel mai de treaba om. Se supara insa foarte tare pe tine daca rezolvi anumite probleme chemand in locul lui pe altcineva. De aceea cand chemi pe altcineva trebuie sa te ascunzi cu multa grija si sa minti mult, ca nu cumva sa afle instalatorul cel de treaba si sa-i frangi inima. De fiecare data cand vine iti da impresia ca te-a salvat dintr-o mare nenorocire, care era cat p-aci sa se intample. Dar nu s-a intamplat pentru ca, evident, a venit el la timp. Deja nu mai este meritul tau ca l-ai chemat, pare ca a venit el, condus de intuitie si diferite fenomene parasenzoriale la usa apartamentului tau, tocmai cand teava statea gata sa crape si sa explodeze si sa se intample o nenorocire.

Ma intreb ce tot face insa deosebitul instalator cand este vorba de centrala blocului. Nu avem caldura pentru ca trebuie reparata o teava. Iar teava aia cica s-a tot reparat saptamana asta dar caldura tot n-am avut. In casa este frig de ingheata raul in matca lui si pentru ca sunt asa racita n-am avut prea multe alternative daca voiam caldura: ori stateam in pat, infofolita si invelita cu multe paturi ori mergeam prin casa, executand diferite miscari de gimnastica aerobica, ca sa-mi pun sangele in miscare.

Teava tot nereparata este si astazi. In schimb se repara multe alte lucruri. In fata centralei sunt mereu niste masini venite parca de la cimitir, la care mestereste un om intr-o salopeta murdara. In afara de masini, se mai afla mereu si niste fotolii venite si ele de la cimitir. Probabil cand nu repara masini, omul in salopeta tapiteaza fotolii in aer liber. Cum am vazut de multe ori pe jos si ghemuri de lana, probabil ca omul asta, pe langa multiplele talente, cunoaste si taina tricotatului. Cert este insa ca nimeni nu repara vreo teava.

2 comments:

Panzer said...

ce te face sa crezi ca masinile si fotoliile acelea sunt venite de la cimintir?

Anonymous said...

pentru ca erau cadaverice?