Tuesday, September 11, 2007

Reiubire

Vorbeam la un moment dat despre reindragostire. Daca e posibil sa te reindragostesti de aceeasi persoana, de mai multe ori. Sa crezi ca nu mai simti nimic si apoi, intr-o zi, mult mai tarziu, sa vezi ca te-ai inselat. Eu ziceam ca eu nu am trecut prin asta. Ziceam ca daca mie imi trec sentimentele pentru o persoana, atunci trecute sunt si nici macar nostalgia lor nu o mai am.
Dar cred ca am mintit si ca stiu si eu cum e treaba cu reindragostirea asta. Si e ceva atat de frumos. Ceva atat de puternic, dupa atatia ani, mai ales ca te loveste din senin, exact ca prima oara, cand nu te astepti.

16 comments:

Anonymous said...

bravo ţie! 're-' sau 'simplu', e frumos întotdeauna când se întâmplă...

Fille en Aiguilles said...

and yet it hurts so much.

Anonymous said...

that`s strange!

desi nu e tocmai subiectul meu preferat, chiar ieri ma gandeam la aspectul asta. si personal eram tentat sa raspund cu un mare NU. apoi am mai indulcit`o un pic, zicand ca se poate RElua daca nu a atins punctul maxim, explozia. Altfel, cel putin pentru mine, e doar o amintire.

Irina said...

well...eu zic ca se poate. cel putin eu nu sunt completely over anyone, pe principiul ca daca am simtit ceva odata, nu cresc niciodata destul de mult cat sa las asta in urma :D. sau poate nu am eu destui ani...

Iren said...

te poti reindragosti, dar asta nu inseamna ca vrei sa reiei o relatie. nu inseamna ca omul acela devine mai potrivit pentru tine :)dar poti macar sa redevii prietena cu el.

Anonymous said...

well, that's strange, man. chiar nu mi s-a întâmplat şi nu cred că pot duce aşa ceva.
păi ce-am făcut? eşti îndrăgostită, dar sunteţi prieteni? păi ce prietenie e asta? :) hai termină! :))) nu vezi că râd toate celea în jur, cutiile poştale, rândunelele, bicicletele legate în lanţ... :)
de fapt ăsta e motivul pentru care nu păstrez 'prietenii' cu fostele, pentru că ştiu că acolo nu e prietenie de fapt. un prieten e altceva, rostul lui e altul, iar relaţia se consolidează în alt fel, pe alte baze. poate am eu o viziune prea serioasă asupra prieteniei...

io ziceam bravo mai sus, dar nu pentru prietenie.
deşi... nu e mare lucru de discutat. i-ai spus pe nume, îndrăgostită. dup-aia poţi s-o numeşti cum vrei :)

Anonymous said...

dar, ca să ştii să nu arunci cu pietre după mine :), da, mi s-a întâmplat, în două rânduri, să mă reîndrăgostesc. şi a fost fantastic.

Iren said...

ne indragostim altfel si vedem dragostea sau prietenia altfel. tu nu pastrezi relatii de prietenie cu fostele, eu pastrez cu fostii si se da, se poate si este bine. poate pentru ca indragostirea de la 20 de ani este altfel de cea de la 30. eu la 27 am descoperit ca se poate.
la mine exista si prietenie, pe langa indragostire si pot sa ma rezum doar la asta in anumite momente. eu nu pot sa fiu cu cineva care nu stie sau nu vrea sa-mi fie prieten.

Anonymous said...

eh, n-o lega acuma de vârstă :), am şi eu 30, give or take.
da, aşa e, vedem lucrurile diferit, dar nu neapărat din cauza vârstei. pentru mine prietenia e aproape... sacră, e ceva care transcende, un arc peste viaţă, peste toate celea (da, am întâlnit prieteniile astea, le am.)
şi dragostea e la fel. dar... altfel.

simiuk said...

reindragostirea uneori vindeca ramasitele indragostirii de altadata. daca se fructifica, adica nu ramane muta in sufletul nostru putem realiza ce am pierdut sau castigat. si daca se sfarseste, lasam fosta relatie in urma mai impacati, o trecem definitiv la trecut.

Anonymous said...

ce inseamna reindragostirea asta? e atunci cand faci 1 an de la o fost relatie si 'din senin' reiei relatia (daca esti liber/a) ca sa retraiesti pe fast-forward toate momentele alea bune 'de atunci' si sa se rupa (inevitabil) din acelasi motive (ca doar d'aia c'est futû)? mi s-a intamplat la toate relatiile mai 'relatii'. n-am ramas prieten cu nici una din fostele mele. prietenia intre male-female oricum e aberanta din start.

Anonymous said...

dar te poti reindragosti de cineva cu care nu ai intrerupt niciodata relatia? adica... trebuie neaparat o sincopa? cred ca e mai simplu asa, smooth :D

btw: irene, vezi ca ai admiratoare care stau petocuri.ro :-)

Iren said...

gigix: inseamna ca eu am de foarte multi ani multe relatii de prietenie aberante :-\


cristina: daaa, am vazut. mi-a facut placere sa ma vad cocotzata acolo :) multe multumiri!

Anonymous said...

cu toate cele ce spun mai sus, gigix, acum exagerezi tare. printre cei mai buni prieteni ai mei se află femei. nu sunt toate celea făcute din atracţie şi romance. deci subscriu, de când mă ştiu trăiesc şi eu astfel de prietenii aberante :)

Anonymous said...

eu nu mai cred in reindragostire. nu cred in on-off-on, cred ca poate sa fie on mereu dar sa nu stii.
si cum naiba sa nu existe prietenie barbati-femei. am zeci de exemple personale si cele mai puternice legaturi ale mele de prietenie sunt cu doi barbati. in afara fireste de prietena aia de suflet din frageda pruncie cand nu ne imprieteneam cu baieti cause they had cooties.
in rest... poate macar pentru o zi sper sa existe reindragostire, dar acum vorbesc, evident, personal

Anonymous said...

eu cred in reindragostire demult. si cred pentru ca mi se intampla. la un gest, intr-un anumit moment, cand il privesc cumva sau ma priveste el intr-un anumit fel.... atunci au loc momentele de reindragostire. si sunt minunate... chiar daca suntem de ceva timp impreuna :).