Sunday, July 13, 2008

Lumea blanzilor urati

O lume perfecta arata exact ca lumea noastra, numai oamenii sunt un pic diferiti. Psihologii se ocupa cu studiul botanicii si toti oamenii sunt mandri de esecurile lor. Prietenii ies pe la terase, trecand prin diverse nuante de galben pana sa ajunga portocalii, in soarele dupa-amiezii, laudandu-se cu ultima lor nerealizari. Ce poate apropia mai mult 2 oameni decat povestea unui esec? Pe victoriosi nu-i iubeste oricum nimeni, decat poate femeile aurii, cu unghii lungi si pantofi cu toc cui, dar acestea au existat in alte vremuri si-n alta civilizatie.
Daca o balena poate sa esueze, de ce nu poate esua si o relatie? Daca unele colturi nu pot ajunge la lumina soarelui, oricat de devreme ar porni la drum, de ce mi-ar fi mie usor sa-mi indeplinesc toate scopurile?
Toti stiu ca sunt urati si plini de defecte, imperfecti ca niste foi de hartie cu pete de celuloza; astfel le este mai usor sa fie fericiti.

8 comments:

ruki said...

la noi acasa e o cancelarie intrega de profesori care merg din 6 in 6 luni la imperfectionari. ata explica faptul ca avem mereudegetele murdarele de pix rosu.

Iren said...

murdarele :)))
eu as taia si imperfectionarea, nu numai perfectionarea, de pe lista! ce atatea cursuri si teste! oamenii trebuie sa invete sa fie autodidacti!

Anonymous said...

Mihai Popescu are 24 de ani, din Timisoara si are nevoie urgenta de 40 000 de euro pt o operatie pe creier in Germania pt a extirpa o tumora. Intra pe site-ul sau www.mihaipopescu.com si citeste poveste lui… Haideti sa-l ajutam! www.mihaipopescu.com

Anonymous said...

Mai Irene,

da' dezamageste-ma si tu odata, nu ma mai fierbe, tot stau si te urmaresc si tu nimic. E frumos? Uhm, de fapt da, e frumos, e fermecator, e inefabil :D

koma said...

sau macar sa fie

ps: mai e vacanta?

Anonymous said...

Salveaza-l pe Mihai! are 24 ani, e din Timisoara si trebuie sa stranga 40 000 de euro pt o operatie pe creier, in Germania pt a extirpa o tumora craniana. Intra pe mihaipopescu.com pt mai multe detalii si poate pt a face si o donatie care ii poate salva viata : mihaipopescu.com

Anonymous said...

iren -- asa se naste cinismul. nu exista o lume perfecta, ci doar o lume acceptata, cu imperfectiunile si defectele ei. e un fel de entropie la mijloc. ca si teoria haosului ordonat. la o scara mai mica, maica-mea ar zice "uita-te numai in camera ta", si e un mare adevar aplicabil la scara larga. :)
move forward, as zice. un "ei, si ce?" la timpul lui face cateodata cat multe filozofii consumante la un loc.
fa-te bine si vacanta placuta.
/shark.

Unknown said...

www.mokushozen.ro. Aici poti deveni fericit in orice situatie