Friday, October 03, 2008

Ochiul de albina

Il iubesc pe Tudor Octavian.
Din povestirea "Viata unui ratat" scrisa de Tudor Octavian.

"I-am raspuns ca incepeam sa inteleg. Desi imi era greu sa accept ca poti da un titlu de campion la box pe studiul unui picior de lacusta.
Ca si cum imi intuia framantarea, octogenarul a zis:
- Vezi, baiatule, eu am avut norocul sa citesc pe cand eram asistent un articol despre Harald Mittelmayer. Mittelmayer asta a studiat timp de 72 de ani, ochiul albinei. Atat, ochiul albinei. Stii ce a spus specialistul in ochi de albine cand a murit? A zis ca s-a lacomit, ca era suficient daca-si dedica toate puterile nervului aductor. Azi se accepta ca nu exista un nerv aductor la albine. Dar daca exista? Daca numai Mittelmayer era omul in stare sa dovedeasca celorlalti cercetatori ai ochilor de albina ca exista? Iti dai seama ce a pierdut omenirea?"

1 comment:

NuMaPlictisi said...

Si inca o data vedem ca pasiunea este cea mai importanta. Nu conteaza in ce o investim atata timp cat o facem si credem in ceea ce facem. Daca pe patul de moarte ar fi spus ca regreta ca a pierdut toti acesti ani pentru o prostie (cum probabil o vede toata lumea care citeste fragmentul)..atunci ar fi fost cu siguranta cel mai mare ratat.
Ce interpretari am si eu la ora asta, poate ca nu am inteles eu bine. M-ai facut curioasa de carte :D