Wednesday, June 24, 2009

De ce exista in lume atat de putine cornete?

(continuam insiruirea lucrurilor care nu prea (mai) exista in lume)

De ce doar inghetata se da la cornet sau alunele si bomboanele varsate? De ce nu exista perne in forma de cornet si palarii de soare, luate direct din magazinul de vrajitoare castelane? De ce nu avem fuste in forma de cornet, cu care sa ne invartim pe strazi ca niste titirezi care se lovesc groaznic daca se lovesc si cad. De ce exista cornete de hartie cu ace de gamalie doar in mainile golanilor cu tevi, cand le putem face din martipan si sufla in apartamentele celor care-s suparati sau nu au bani sa-si cumpere ceva dulce.
De ce cu cat un cornet este mai mare si-si gaseste si alte utilizari el se transforma de obicei in palnie si-si pierde ascutimea de nas de Pinocchio? De ce lasa sa curga lichidul cand l-ar putea tine pe tot in causul lui. Si am putea bea visinata, vin, bere sau cidru la cornet, stand pe banci la umbra si purtand discutii in forma de cornet: pornind de la ceva larg, general si ajungand la subiectul subiectului, ceva atat de interesant si de intim incat iti vine sa scrii o carte despre el.

10 comments:

Anonymous said...

exista la agapitos o prajitura in forma de cornet. este geniala!

Iren said...

want!

Oana Emilia said...

Eu stiu si nougat la cornet. E buna! :)

Anne said...

Intr-adevar..prajitura de la Agapitos, face toti banii :)

Anonymous said...

Poti sa iti faci un cornet din plastic si sa il folosesti la orice.
Il tii in geanta si il scoti cand ai nevoie de el.

Monica said...

si palariile ar trebui sa fie cornete, iar caietele elevilor numai forma asta ar trebui sa o aiba, altfel sa nu fie lasati sa intre la clase!
la noi in mexic avem dulce de leche la cornet, dar eu nu iau, ca ar insemna sa distrug cornetul.

B.B. said...

De ce Raiul nu e pe Pamant? Simplu. Pentru ca noi l-am pus undeva unde nu-l putem ajunge. Ne place sa fugim dupa el. Asa cum ne place sa ne invartim mereu in jurul subiectului. Cornetul e ascutit, e ceva concret, care te inteapa... E mult prea acolo, asa ca nu putem sa-i dam prea multa libertate

Cami said...

Ar trebui sa existe si tigari in forma de cornet, eventual tinute intr-o tabachera in forma de cornet. Eu mi-as cumpara, jur!
Si bineinteles ca la astfel de tigari ar merge si o scrumiera in forma de cornet.

adriana said...

tot am citi acest cuvant...de ce nu ar fi si net..in forma de cor? sau cor in forma de net?

Antoaneta said...

Azi in timp ce faceam harcea-parcea calamarii (rude cu sepia)am avut revelatia ca si ei sunt in forma de cornet, in faza incipienta.

Unde mai pui ca asa se si numeau candva. http://fr.wikipedia.org/wiki/Calamar

Asadar m-am gandit la tine mestecandu-le capatul, care semana cu o scufita.