Wednesday, July 08, 2009

Diversi oameni care te fac sa suferi

Unii oameni sunt autobuze magice. Te pot purta in trecut, in situatii foarte neplacute. Te fac sa le retraiesti din nou. Cine a zis ca nu poti calatori in trecut e un mincinos. Ar trebui sa-i intalneasca pe oamenii astia, cu farurile lor puternice, care lumineaza exact ce te face sa suferi.
Unii oameni nu-s acolo cand trebuie ca sa-ti zica o vorba buna atunci cand ai nevoie, sa-ti lipeasca un leucoplast colorat atunci cand trebuie.
Unii oameni sunt departe si trebuie mereu sa te urci pe o scara ca sa ajungi la ei si oricat te-ai intinde le atingi atunci doar degetele de la picioare, ei misca din ele, tu te dezechilibrezi si cazi cu tot cu scara. Te lovesti si revenim la ce am zis mai sus: ei nu vin la tine cu leucoplaste colorate. Le pare rau de vanataile tale, dar nu e treaba lor sa te faca sa-ti fie bine.
Unii oameni nu stau in lumina soarelui cu tine, nu vor sa vada filme alaturi de tine, nu vor sa se trezeasca alaturi de tine dimineata, nu vor sa afle daca ai suferit de pojar si care e cartea ta preferata. Nu-ti fac jucarii din carton, nu te saruta cand ai emotii si n-or sa-ti dea niciodata un servetel pentru ca nu or sa te vada niciodata suflandu-ti nasul din moment ce nu vor fi niciodata pe langa tine cand esti racit si nu or sa vina la doctor cu tine.
N-or sa aiba niciodata portocale in buzunar pentru tine sau bilete la teatru. Si n-or sa vina cu tine sa faca baie in mare. Pentru ca e greu sa te duci la mare cu un om pentru care nu simti nimic.


Asta este pentru tot cei ce cauta "cum sa-mi dau seama ca ma iubeste" pe google. E exact invers ca in postul meu.

36 comments:

Ursulinul Mishwoo said...

Dar viaţa toată e o mică păturică din leocoplast colorat. Peticim unde putem... depinde de măsurile de timp la care facem asta

Leo said...

Unii oameni nu sunt asa... Dar unii sunt. Raritati pe doua picioare, dar cu buzunarele pline : si de portocale, si de plasturi colorati, si de vorbe bune. Numai ca trebuie sa se alinieze planetele ca sa-i intalnesti. Si asta se intampla rar...
Pana una-alta, e bine sa porti tu, pentru tine si pentru altii, in buzunar, pentru eventualitatea genunchilor zdreliti, plasturi. :)

Anonymous said...

Oameni carora nu le pasa dar tu ti-ai da si viata pentru ei.
Oameni carora ai vrea sa le vorbesti, sa te faci de ras, sa te umilesti in fata lor ca sa le spui cat de importanti sunt, insa nu te asculta.
Oameni pe care atunci cand ii suni dupa o pauza luuunga nu iti raspund, sau o fac si isi bat joc de tine in fata altora, oamenii aia imaturi si de neatins.

Oameni carora n-ai avut ocazia sa le spui un "te iubesc", oameni pe care o sa-i uiti si nu prea.

Rareș said...

Numai că tu eşti printre acei oameni care te fac să citeşti. Fie şi despre suferinţă (uneori...).

DOAR NOI said...

Da. Sunt multi oameni care nu pot iubi. Sunt multi oameni carora le e teama de ceea ce simt si nu au puterea sa recunoasca. Sunt multi oameni invidiosi pe cei care pot fi iubareti.
Poate, intr-o zi, ajunegm sa intalnim unul din acei oameni care stiu sa iubeasca, incet si simplu, din suflet.

Antoaneta said...

hahaha, cei care dau cautare dupa asta pe Google exact peste postul tau vor da:) E clar, tovarasul meu de viata, sper si de drum, ma iubeste.

Anonymous said...

hai ca-mi place! chiar exista oameni care cauta pe net ""cum sa stiu ca ma iubeste"?! poate ca daca ar scoate nasul de dupa monitor si i-ar acorda doua minute persoanei respective si-ar da seama mai repede...
e asa de frumos ce povestesti tu acolo ca pare aproape utopic...

B.B. said...

God... Am realizat ca sunt exact genu care nu vine cu portocala. N-am bani nici macar sa cumpar una din cand in cand...

Liviu said...

sau nu doar cu cineva pentru care nu simti nimic... dar mai ales e foarte greu sa mergi cu cineva care nu simte nimic pentru tine...

Anonymous said...

Cei mai răi sunt oamenii care te trag de codiţe.

Anonymous said...

Cei despre care vorbesti aici au problemele lor, nu sunt pregatiti
sa iubeasca.

Anonymous said...

Eu vreau sa cunosc oameni care sunt rachete cosmice magice. Oameni ce te vor duce in viitor. Ce te poarta intr-o galaxie noua si iti arata stele mii si mii. Ce au combustibil pentru 10 ocoluri in jurul Lunii, pana ametesti si au suficiente rezerve de oxigen, sa nu simti ca te sufoci. Ce nu te pun intr-o capsula si te trimit inapoi pe Pamant, fara motiv, sau doar fiindca sunt niste purcei.
Cu siguranta rachetele astea misuna seara pe cer. Si sigur oamenii fara draperii sunt favorizati.

Anonymous said...

Aveţi şi voi dreptatea voastră; dar cine îţi fură găletuşa, sita, grebla şi lopăţica pentru nisip şi fuge cu ele cât vede cu ochii - mai putem spune că te iubeşte?
Exact, aşa credeam şi eu.

Anonymous said...

Acești diverși trebuie ca buruienile, eventual folosit un ierbicid care are în formulă oameni care știu să și iubească ...
Că de schimbat obiceiurile lor... n-ai să vezi NEVER!!!!

Anonymous said...

Pe de altă parte, dacă te ajută să ridici zmeul şi alergă alături de tine - ţinând voi amândoi de sfoară - sunt cele mai mari şanse ca el să fie Acela, the one and only.

Iren said...

junkb0x: ba si aceia cu draperii, chiar daca nu le mai apreciaza dupa ce le-au vazut la geam :P

mekone: obiceiurile distrug oamenii :(

alexmodoldovan: nu prea mai cred eu in Acela, dar nu se stie niciodata.

adriana said...

nu ii mai baga in seama...ei pierd...

Iren said...

adriana: e un post despre iubire de fapt, doar ca scris prin antiteza. nu ma supara nimeni in prezent :)

Anonymous said...

hmmm, eu tot zic ca cei mai buni sunt cei pentru care poti face tu lucruri, nu cei care pot face ei pentru tine...

noapteaiguanei said...

Cei ce cauta "cum sa-mi dau seama ca ma iubeste" pe google nu vor sti niciodata sa pretuiasca o vorba buna, nu vor sti cat este de placut sa se trezeasca alaturi de cineva dimineata, vor ramane doar cu impresia vaga aceva ce ar trebui sa se intample, dar nu se va intampla niciodata. Ei nu traiesc, pur si simplu asteapta un raspuns. De nicaieri. Vai lor!

adriana said...

eee...asta e cu totul altceva

Evergreen said...

Ma speriasem putin. Am crezut ca ai suferit o dezamagire a oamenilor...

:) eu nu am oameni din astia. Am cernut cu grija si-au ramas cei care au mereu leucoplaste colorate si servetele cu musetel

DXN said...

sunt fericit ca nu o sa mai intalnesc acesti oameni in viata vietilor mele. doar memoria m-ar mai duce in trecut si acei oameni nu ar reusi sa mai schimbe nimic din ceea ce sunt acum. pentru ca minciuna lor a ucis in mine puritatea.

Anonymous said...

Ai dreptate Iren, rectific: să vorbim mai bine despre Aceia, despre the ones and onlies.

Anonymous said...

Tristetea nu se sfarseste niciodata.

deA said...

Textul tau, citit cu Sophie Zelmani cantand "Stay with my heart" pe fundal, este superb. Try it sometime...

Iren said...

deA: ok, i will

crisa said...

unii merg pana acolo incat dezlipesc pana si leocoplastele colorate lipite de tine sau de altii, pentru ca le face bine sa iti vada rana. si e foarte trist cand tu ai portocale in buzunar, le oferi, dar iti sunt rostogolite inapoi cu un gest bizar...,care doare mult mai rau decat ranile deja existente.

Iren said...

Giolly: pai da, pentru ca nu mai sunt posturi despre fericire :D

Cris said...

Vroiam doar sa iti spun ca imi place la nebunie cum scrii si ca ma regasesc mai mereu in posturile tale... ca si cum le-ai scrie pt mine ;)).

Chotronette said...

Superb articolul.. s-a asortat perfect cu starea mea de azi.

Unknown said...

"Si n-or sa vina cu tine sa faca baie in mare. Pentru ca e greu sa te duci la mare cu un om pentru care nu simti nimic." - partea asta mi-a placut cel mai mult...minunat post:X

jane said...

foarte frumos. si trist. si adevarat :)

Iren said...

Multumesc :)

o-felie-de-liliac said...

http://noa-felie-de-liliac.blogspot.com/

te invit sa ma vizitezi :)

da, asta e unul din mesajele alea, prin care ti se cere prietenia :)

nu e dragut?

ca in copilarie... :)

Iren said...

o felie de liliac: :)) o sa vin in vizita.