Thursday, June 01, 2006

:|

Urasc din tot sufletul meu parintii care merg in parc cu copiii, stau doar 5 minute si apoi le zic: "Hai acasa, dobitocule. Ai mai vrut sa-ti iei si bicicleta dupa tine!" Urasc sa aud parinti care le spun copiilor ca sunt idioti sinistri, imbecili si tampiti. Imi vine sa-i pun in fata unui leagan si apoi sa fac vant leaganului, sa vina sa-i loveasca cu putere drept in fata. Pentru ca exact asta fac si ei sufletului unui copil cand il injura in halul asta.

9 comments:

Anonymous said...

am auzit si eu una pe care nu pot s-o uit. ii spunea baiatului ei: iti dau una de iti imprastii creierii pe asfalt. ;(

Anonymous said...

mda, very cute. sau faze de genul: te bat pana te las mort pe jos.

pe mine nu m-au batut parintii niciodata. poate cel mult m-au tras de urechi sau m-au pus la colt, si doar pentru atat sufeream cand eram mica timp de multe saptamani.
in schimb la scoala am avut parte de niste invatatoare care ma faceau in toate felurile doar pentru ca nu stiam sa rezolv un exercitiu si am primit multe cataloage in cap si rigle peste maini tot asa pentru nimicuri gen nu stiam lectia, ma foiam in banca. si vorbesc de ce am patit cand eram mica, in clasele primare.

Anonymous said...

la mine in familie mama a interzis folosirea oricarui apelativ ori "epitet" de genul celor enumerate anterior. de-aia ma crucesc si eu cand sunt martora la asemenea faze.
they dont deserve to be parents!

Anonymous said...

exact, nu-si merita copiii. nu-si dau seama cat le otravesc sufletul, cum le omoara increderea si-i handicapeaza. copiii vor deveni, la randul lor, adulti nenorociti sau timorati...

pe de alta parte, sufar si cand vad caini maltratati ori doar injurati ("tampito" o numea ieri unu' pe cateaua lui dalmatian). dar asta e alta pvoeste.

Delice said...

Aveti dreptate. Eu mi-am luat-o de la ai mei si mai rau faceam pana si-au dat ai mei seama ca daca ma ignora si ma lasa in pace, ma linistesc. A dracu' copil eram si eu...mi-a luat 20 de ani s-o recunosc :)
Cel mai rau insa ma deranjeaza campaniile sociale facute si care, jur, nu au nici un efect. Ne chinuim sa facem spoturi nteresante, de festival ca sa emotionam parintii insa nu facem nimic sa motivam profesorii sa nu-si mai bata elevii sau cand vad urme ale violentei domestice in cazul elevilor lor, sa actioneze. Sunt copii care vin vineti la scoala si dirigintii sau invatatorii nu fac nimic. pentru ca nu-i intereseaza, pentru ca le este teama de parinti recalcitranti sau cu mult prea multi bani sau pentru ca ei isi considera rolul de mentori spirituali masurat doar in salariul de mizerie pe care-l primesc.

Anonymous said...

total de acord delice. profesorii nu se considera nici macar mentori spirituali, ei nu se considera nimic. doar niste slujbasi ai statului, cu o simpla meserie. si nimeni nu se baga pentru ca toata lumea parca sufera de boala fricii. de exemplu aseara in metrou 3 tipi s-au luat de o o fata cam de 15 ani, dar s-au luat nasol de ea. in vagon eram eu si inca vreo 5 barbati. nu s-a bagat nimeni sa-i ia apararea in timp ce aia aproape o dezbracasera si aia tipa ca din gura de sarpe. ba din constra, unuii se uitau cu gura cascata, avizi sa vada mai mult.

apropo de campanii sociale, mai tineti minte spotul emotionant cu copilul care zicea ca "eu n=o sa bat niciodata covoare pentru ca le doare"? foarte creativ, memorabil etc. ma gandesc insa ce a inteles barbatul de 4o de ani, cu un dinte in gura doar, care vine beat zilnic si-si snopeste copiii in bataie asa de chestie, pentru ca-i ies in cale.

Anonymous said...

tocmai m-a intrebat un prieten eu de ce nu m-am bagat. nu m-am bagat pentru ca incepusera sa migreze si inspre mine. noroc ca tocmai atunci metroul ajunsese in statie si am coborat. asta a vrut sa faca si fata aceea, numai ca pe ea nu au lasat-o, au tinut-o cu forta in vagon.

Delice said...

Ieri am intrat intr-o discuta cu colegele mele apropo de campaniile sociale si erau foarte incantate ca se fac. My ass, sunt doar metode ca diverse organizatii si agentiile sa-si bage niste bani in buzunar si niste premii. Nici o campanie sociala din RO nu a avut efectul pe care toti l-au scos in fata cu atata aplomb. Ne tot pitim pe dupa deget in aceasta asa zisa industrie de publicitate ca facem mari opere creative pentru campaniile sociale dar de fapt ne vindem si ultima farama de demnitate. Stim foarte bine ca bani de media nu exista ca sa fie sustinuta campania respectiva si ca targetul acestor campanii sutn in general oameni cu un nivel intelectual mediu spre scazut. Paranteza: violenta domenstica nu e determinata doar de patura sociala-sunt atatea cazuri de profesori sau oameni de afaceri care-si snopesc nevestele sau copii. Poate singurele campanii care s-au vazut au fost cele contra violentei domestice si prostitutiei in care s-au implicat reviste (Tabu, Cosmo) si MTV-ul care a avut o campanie europeana. Dar, again, nu cred ca si-au atins scopul. Femeilor le este frica sa plece de langa betivul care le chinuie si pe copii lor, sau pe cei care le dealuiesc precum niste bucati de carne. Atat timp cat Politia nu recationeaza cand in centrele de plasament pentru femei agresate intra sotii betivi si le iau la bataie, la ce naiba sa te mai astepti de la sistemul din tara asta?????

Anonymous said...

Ar trebui facut ceva incit sa ajunga o mare rusine sa-ti bati copiii sau nevasta. Nu stiu, sa se bage in capul alora cu un dinte in gura ca sa-ti bati copiii e ca si cum ai face pipi pe tine sau asa ceva. Desi ala cu un dinte in gura si care vine beat acasa nu cred ca ar reactiona nici la asta. Sau afise gen "here lives a wife-beater", dar n-ar vrea wife-ul respectiv... Sau sa avem bomboane in buzunar si le dam fiecarui copil pe care-l vedem bruscat de parinti pe strada - asa, ostentativ...