Wednesday, April 04, 2007

Lucruri

Uneori nu exista nici o diferenta intre un tramvai si o biserica. Claxonul tramvaiului bate exact ca niste clopote din turla.

Un matiz busit, cu farurile zdrobite si nasul turtit seamana leit-poleit cu Arnold Schwarzenegger in Terminator 1, cand isi scoate un ochi care nu mai mergea si incepe sa-i palpaie in craniu o luminita rosie. Da, luminita rosie exista si in craniul matizului.

Animalele de plus de care sunt pline cabinele multor camioane demonstreaza ca un sofer de camion nu este chiar atat de diferit de o copilita inocenta si imatura, care isi umple patul de jucarii. Cu cat este soferul mai voinic, mai chel, mai tatuat si cu sprancene mai furioase, cu atat este copilita lui interioara mai puternica si ii da ghes sa cumpere mii de mutunachi pufosi si ieftini.

Exista multi oameni care s-ar simti mult mai fericiti, mai feriti si mai putin speriati daca ar putea sa se imbrace pe dinauntru. Sa umble goi pe strada, dar sa vezi pe sub piele ca au un pulover cu nasturi mari si rotunzi iar pe sub genunchi blugii ar face cute. Din pacate, nu ar putea da din degetele de la picioare pentru ca pantofii de sub ele le-ar obliga sa stea nemiscate. Mi se pare nedrept insa ca, si in aceasta situatie exceptionala, pantofii tot ar bate picioarele si ar produce rani :(

Ma tem ca dovezile arata ca sunt si eu genul ala de persoana care, uneori, cand sta de vorba cu cineva, aduna mental pe o coloana asemanarile si pe o coloana deosebirile cu acea persoana. Daca sunt mult mai multe deosebiri incepe sa bata moneda pe ele, ca un fierar care stie una si buna. Evident, asemanarile sunt lasate intr-o balta undeva, unde palpaie cat palpaie si apoi se opresc. Si cat dispretuiam inainte tipul asta de oameni! :(

1 comment:

Anonymous said...

Niste observatii incantator de pline de prospetime.

Chiar daca soferul de camion colectioneaza animalute PENTRU fetitele de 12 ani... :D