Tuesday, April 08, 2008

O etajera de baie, fara aparat de ras

Exista o categorie de femei care prefera barbatii proaspat rasi, mirosind a aftershave, cu obraji moi si urse mari si mici de taieturi. Eu nu fac parte din categoria asta.
Barbatul neras, asa tepos si paduros cum e, te face sa-ti treci degetele prin barba si sa-l mangai cu toata blandetea care exista in tine. Incetul cu incetul, mangaiatul obrajilor lui devine o obisnuinta in timp.
Barba barbatului neras miroase mai frumos ca aftershaveul, miroase a el si a gelul tau de dus, miroase a amandoi. Unul din cele mai frumoase lucruri din lume este sa saruti un barbat cu barba uda dupa dush.
Barba barbatului neras nu este atat de aspra precum s-ar crede. Exista un anumit interval de timp cand barba este blanda si moale si supusa.
Barbatii obisnuiti sa se nerada invata din nevoie si capata deprinderi minunate: stiu sa manance frumos, fara sa se insemne cu mancare.
Barba barbatului neras face nota discordanta cu cearceafurile tale feminine si colorate; cand doarme si-si misca in somn capul, asternuturile tale isi pierd tot aerul copilaros.
Barbatii nerasi par ca au mai mult timp. Chiar si martea dimineata. Au mereu un aer de zi libera, in care te trezesti tarziu cu el si lenevesti in pat.
Barbatii nerasi au un tic deosebit: obisnuiesc sa vorbeasca si sa-si scarpine barbia, cu un aer ganditor. Fosnetul degetelor trecute prin parul scurt este un sunet care te face sa zambesti si sa creezi repede o amintire auditiva, care va aparea apoi ori de cate ori vei vedea gestul asta facut. Este un gest pe care il aveau si bunicul si tatal tau si toti barbatii dragi din viata ta.
Barbatul neras are un aer neglijent care te face sa vrei sa-l ocrotesti.
Barbatul neras are un aer salbatic, nordic, care te face sa te inrosesti si sa zambesti incurcata, amintindu-ti de ceva anume.
Si mai e frumos atunci cand barbatul isi freaca obrajii nerasi si decide:"mda, trebuie sa ma rad". Si-l vezi cum vorbeste cu regret.
Nu este de mirare ca un grup de cercetatori americani a concluzionat stiintific ca barbatii care obisnuiesc sa se nerada se uita mai greu decat cei care obisnuiesc sa se rada.

28 comments:

^ said...

lol..m-am ras^gandit:)

Anonymous said...

:)

Anonymous said...

ma limitez la atat :)

Anonymous said...

Valeu, scriituri marca oedip la greu pe acilea!

Ai uitat de firimiturile de mancare ramase in barba. Nu spun ce imagine imi vine in minte, dupa toate dulceturile pe care ai zis ca le faci sau le-ai face barbatilor nerasi (cu barba). Da' pp. ca stiu unde bat:D

noryshor said...

:)):))

:*

Independenta Dependenta said...

sunt foarte de acord!
bărbaţii cu barbă ştiu să se cuibărească; în pat, pe scaun în bucătărie, pe buze, în ochi, în laptop şi în toate melodiile şi filmele tale, în telefonul mobil, în fotografii, în minte...

ai dreptate, bărbaţii care se rad mai rar se uită mai greu :)

Anonymous said...

Pe langa faptul ca si mie-mi plac barbatii nerasi (si, se-ntelege de aici, te aprob in toate cele zise), mai sunt si invidioasa pentru cat de frumos ti-ai scris pledoaria.

P.S. Te-am visat azi-noapte :D

comanu said...

asta imi aduce aminte de un bd scris acum cativa ani despre un marinar care isi pierdea in fiecare dimineata bucati din corp, dar pe care barba sa le aducea inapoi.

Iren said...

oompa: :)) cum era visul?

comanu: ce imagine frumoasa, ce bd era?

comanu said...

era un bd scris de mine si ilustrat de noper.
cred k il facusem pt hardcomics, dar nu stiu dak a mai aparut undeva, in cele din urma.

Iren said...

dar vreau si eu sa-l vad! nu-l mai ai? nu-l poti trimite pe mail? :(

comanu said...

o sa-l caut.
si-o sa intreb si la noper.

dak il gasesc, ti-l voi trimite negresit.

Iren said...

cauta, cauta. eu voi sta pe faleza si-l voi astepta pe marinar.

Anonymous said...

Ah, era un vis foarte complex :)
Se facea ca eram intr-o casa mare-mare si frumoasa, in care locuiau, dupa cum urmeaza: Dana, Radu si cu tine. Eu venisem in vizita si ma minunam ca a ta camera era plina de bare si cuiere de care atarnau haine puse pe umerase. Si-apoi ma gandeam cum de ai atatea toale frumoase si cum faci sa le tii asa ordonate, ca mie nu-mi iese niciodata. Si, la un moment dat, pleci sa iei suc de la colt (:P) si te rapeste pe drum un nene rau. Noi plecam vitejeste sa te salvam si-atunci suna ceasul. The end :)

Iren said...

oompa: hahaha, poate e o premonitie. poate inseamna ca ma voi indragosti de un nene rau ( probabil nebarbos) care nu va fi de acord cu bloggingul si-mi va interzice sa fac asta daca vreau sa fiu cu el! si voi veti aparea la nunta si veti opri ceremonia, deschizandu-mi ochii: "irene, cine te iubeste cu adevarat te iubeste asa cum esti, cu blog si conturi de flickr si last fm!"

comanu said...

am gasit doar scenariul meu.
desenele, or fi ramas la noper, pe modelul, sa- mi dai bd-urile inapoi.
sau or fi ramas la stadiul de schitza. drept pt care au ornat cosul de gunoi? nu mai stiu.

dak te mai intereseaza in stadiul asta, il ridic pe sus-numitul scneriu pe blog.

Iren said...

da, pune-l pe blog. ti-l desenez eu daca-mi place :)

comanu said...

ar fi interesant

Anonymous said...

Deci mie mi se pare plicticos să te razi! Am zis.

iancu said...

Superb spus, si cu atat mai frumos cu cat suprinzi detalii pe care putine femei le observa/apreciaza :) Ferice de tine :)

Unknown said...

Interesant, esti poate unica care spune asa ceva:). In general fetele, femeile doresc persoane fara barba:)

Anonymous said...

mda...
ştiam io că am motiv bun să mă rad doar parţial, şi doar odată pe săptamână :)

Annie said...

Subscriu, un barbat nu e niciodata mai sexy decat atunci cand iese de la dus, in prospop, iar barba nerasa de trei zile e umeda si miroase a gel de dus. A, sa ne intelegem, vorbim de un barbat-barbat, nu de vreun Mr. Proper .
E semn de masculinitate barba nerasa. Si din nou sa ne intelegem, barba de cateva zile, cat sa intepe sexy, nu barba de Mos Craciun.:)

Anonymous said...

@Sorin: Dupa cum vezi, populatia feminina o sustine pe irene in preferinte, asa ca nu e singura care apreciaza barbatii nerasi :) Suntem mai multe decat iti imaginezi si vom cuceri lumea!
@irene: Ah, eu n-as fi indraznit sa produc o asemenea interpretare freudiana, dar tu stii mai bine de ce neni rai si anti-blogging te poti indragosti pe neasteptate. Huo! (pt ei, nu pt tine :))

ana said...

de acord cu postul asta pana la ultima litera.

m.i.M.M. said...

frumos spus...pot sa-ti dau nr sefei mele care vrea "tinuta obligatorie"??

Paul Bogdan said...

ma rad rar :D

d said...

perfectly said :)