Wednesday, October 15, 2008

Despre caracterul si obiceiurile canarilor

Vreau sa-mi iau canari si de aceea citesc pe net despre ei. Si cate nu aflu...
Am aflat ca unii, desi frumos colorati, sunt muti. Am aflat ca de fapt femeile canari ( canare?) sunt aproape mute, scot uneori cate un "piu" ( ca sa vezi, invers ca la oameni :))) . Ca se pare ca un canar nu mai canta dupa ce si-a gasit femeia visurilor ( ca in casnicie, barbatul ( sau femeia) dupa ce se casatoresc fac burta, renunta la epilat si stau in capot, respectiv pantaloni de trening patati cu vopsea si tocanita). Cica, trebuie sa-i desparti pentru ca el sa-si dea iar in petec ( :( ce crud, nu fac ma asa ceva!). Si cica nu mai canta atunci cand naparleste si se intristeaza. Cine nu e trist cand ii cade parul, mai ales daca e barbat?
Am aflat ca Fanel Iancu si-a cumparat papagali si canari pentru farmacia sa Elefarm si a avut succes in afaceri.
Ca unii ce au nimerit canari muti, ii indoapa si-i transforma in elefanti, sperand sa dezghete astfel in ei darul cantatului. Dar cred ca mare lucru nu reusesc, probabil canarul urias ii mananca intr-o zi pe ei.
Ca le putem oferi cateva feluri de mancare gatita si calda ( ce exprimare de cabanier), ca exista vitamine pentru cantat, ca mananca seminte laptoase, ca este bine sa fie tinuti in lumina fluorescenta ( asta e bizar, d-aia mi-o fi luat mama o lampa-neon, cand dorm la ei si aprind lampa, am impresia ca am fost rapita de extraterestri si sunt lungita pe o masa alba si rece).
Si trebuie sa li se taie unghiile, dar cu grija, pentru ca altfel pot sangera pana la moarte.
O_o Canarii astia sunt foarte pretentiosi. Care este animalul cel mai usor de ingrijit? ( va rog sa nu spuneti paianjeni, ca am deja o generatie noua, sau pisici, ca incerc sa traiesc o perioada pisicaless dupa niste experiente foarte traumatizante cu pisici mici, bolnavi si aproape turbati.)

19 comments:

ruki said...

NU!

Alex said...

Pesti? Cu pestii singura problema cred ca e sa ii hranesti si sa le mai cureti acvariul din cand in cand :P

Sau testoase ca nici aici nu cred ca ai parte de mare activitate :P

Creativus Captivus said...

Broasca testoasa!
De fapt, daca ma gandesc mai bine, cred ca e la fel de pretentioasa precum canarii tai, numai ca nu stau eu sa citesc toata poliloghia despre ce si cum ar trebui si nici nu i-am luat bec special (dar nu cred ca fluorescent).
Banuiesc ca din aceasta cauza este foarte suparata pe mine :|

Iren said...

alex: nu vreau pesti, ca mor repede si nici macar nu stii de ce. si se inmultesc repede si trebuie mereu sa-i dai in dreapta si stanga. in plus vreau sa ma pot juca cu animalul, nu sa-l pun intr-un colt si acolo sa ramana.

laura: ma tem ca mi-e cam frica de broastele testoase. se uita mereu asa urat la tine :(

weebzam said...

nu vreau sa te deprim, dar am incercat si eu lista asta odata (am exclus din prima cainii si pisicile, am continuat cu pestii si i-am taiat din acelasi motiv ca si tine) si am ajuns la concluzia ca nu exista animal pe lumea asta care sa nu moara in casa cu mine, exceptand felinele si animalele foarte mari cu care as muri eu in casa. dar succes!

Lulu said...

parazitii, hihi :-).
Pasarile fac mizerie, ai de lucru dupa ele.

Iren said...

weebzam: trebuie un animal trainic, puternic, neinfricat.

lulu: as putea sa cresc un bacil si sa-i pun numele Basil :))

Lulu said...

Un Basil intr-un Petri
Fericita tu sa fii!

weebzam said...

scorpion? gandac de bucatarie?
am inteles ca astia ne ingroapa in caz de buba la planeta...

Anonymous said...

Purecii :)) "am blog ;)" ( doar imi faceam reclama :p )

Unknown said...

Am trecut si eu prin etapele astea. Caine, pesti (de 2 ori), canari. Toate au esuat lamentabil. Acum mi-am luat un bonsai, e tacut, prietenos, nu lasa par si nu e mofturos la mancare.

Creativus Captivus said...

Deci eu sunt oompa, da? Numai ca nu stiu cum sa setez prostia asta de la blogger, te rog, scoate-ma din bezna!
Acum ce sa zic, broasca mea nu se uita urat la tine, dar ii place ca, atunci cand e libera prin casa si tu stai in fotoliu si te uiti la televizor sau la acvariul cu pesti (l-am mostenit, ce sa-i fac), dupa preferinta, sa ti se urce pe papuci si sa-ntepeneasca acolo.
Am auzit insa ca unele te si musca (ptiu, drace!), sper sa fie doar un mit.
Cred c-ai putea sa-ti iei o rama care sa ti se incolaceasca pe deget, plus c-am auzit c-ar fi foarte curate :)

Iren said...

oompa nu stiu nici eu ce e cu setarile astea :)), schimba-ti numele de pe blogger in oompa si gata :)
ma. nu pot sa merg cu o rama incolacita pe deget, oricat de curata ar fi. daca se repede asupra mea un soim si-mi omoara rama, cu tot cu deget? :(

Adina said...

Raman optiunile veverita, iepure si dl.castor. Ciocanitoare nu, ca nu vrei sa-ti bata la piciorul canapelei.

Anonymous said...

iren, eu iti recomanda papagalii perusi. deloc pretentiosi, penaj elegant (nici monoton, nici prea pestrit). am crescut foarte multi de-a lungul anilor (incepand din generala). momentan, din motive care si mie-mi scapa :P, nu mai cresc. eh, m-am lasat purtat de altele si, uite asa, am ramas fara companionii mei cei mai dragi. au momente cand incep sa cante f frumos. sunt rare, e drept. iar cand incep, o fac la un volum redus, parca nedorind sa deranjeze. mai sunt si momente cand se scandalizeaza. atunci e suficient sa acoperi colivia (un prospop, sau orice altceva). nu cred ca e prea brutal. faci intuneric pentru cateva minute si se linistesc. ii poate deranja ceva vizual (o persoana noua, de ex.) sau sunete de afara, pe care noi nu le luam in seama. in cazul meu, varianta ”prosopul” a mers de minune.
alt animal mai putin pretentios chiar nu cunosc. daca te vei pune sa citesti pe net si despre ei, precis vei gasi ca sunt mult mai greu de crescut. a, inca ceva: nu-ti lua cuplu daca doresti sa-l imblanzesti. adica sa-ti stea pe umar, sa-ti pape din palpa... in momentul in care gaseste un companion de refugiu, te va ignora si te va trata cu distanta si suspiciune
sper ca nu am fost prea alambicat
o zi linistita!

Iren said...

alice: castorul o sa-ti faca dig in baie si nu o sa mai avem loc de el

chrisalida: am avut multi papagali mici. imi plac foarte mult. problema e ca ultimii pe care i-am luat erau deja bolnavi si au murit in mainile mele :(. nici acum nu stiu ce au avut. si doctorii nostri nu se pricep la animale mici.

Creativus Captivus said...

Uau, irene, ce-ti merge mintea! Mie nu-mi trecuse prin cap, nu le am cu bloggeru', cu de-astea (daca ma gandesc mai bine, nici cu blogul nu le am :)).
Atunci poti sa-ti iei direct un soim! Si-ai si scapat de grija sa-l hranesti, pleaca singur la vantoare de rame si de degete.

Iren said...

oompa: asta are nevoie de scufita speciala. soimul de calitate cu cheltuiala se tine.

alicewashere said...

ei bine...eu am canar motat.ji sa jtii k nu e asa pretentios.ji canarii sunt singuratici deci nu e neaparat nevoie sa le iei pereche.hmmm...a meu e baiat.ji e foarte simpatic.sa stii k sunt destepti.ji in privinta unghiilor sunt extrem d usor d taiat.mai multe sanse sunt in cazul meu sami tai eu unghiile si sa sangerez pna mor.nu trebuie sa tai dekt f putin.kt d putin vrei .imp e sa fie taiat varfu ala k un ac.k sa nu se raneasca.dar prietena mea kre are ji ea 2 canari nu lea taiat unghiile nicioadata.ji sa jtii k ii are d 5 ani.ji nui nimik skimbat la unghiile lor.nuj c sa spun d mancarea gatita.presupun ca te referi la kestii fierte.eu ii dau mancare normala d canari.recomandabil hrana completa.ji fructe ji legume.d fapt cumpar pt mn ji tai putin ji pt el.ji mai fur din legumele pt ciorba sau alte mancaruri .a meu e foarte amator d paine.toate animalele trebuie ingrijite ji odata ce iei decizia d al avea ,vin responsabilitati.eu iti recomand canari sa jtii!sunt adorabili ji te indragostesti imediat de ei.succes in cautarea animalului perfect pt tn!