Printre milioanele mele de scopuri marete se numara si acela de a deveni specialista in prajitura cu mere. Cu mere si frisca sau stafide sau caramel, inghetata, nuci, rom, afine, scortisoara, smantana, etc. Dar nu vreau sa devin doar o maestra asa, doar ca sa ma aflu in treaba.
Voi gasi ( si cred ca pe la numarul 50 voi ajunge sa inventez) 100 de retete de placinta cu mere pe care le voi imparti cu 100 de oameni carora le sunt recunoscatoare pentru ceva. Pentru ca mi-am dat seama ca sunt foarte norocoasa, imi ies in cale foarte multi oameni care au o influenta foarte buna asupra mea si unii nici macar nu stiu asta. Pentru ei vor fi prajiturile cu mere.
Am facut deja una. Au mai ramas 99 de copt. Piece of cake! :))
PS: v-am promis ca va zic cand apare Marie-Claire. A aparut vinerea trecuta si imi place mult cum a iesit articolul. E clar ca si Alex si Adriana vor primi la un moment dat de la mine o prajitura cu mere :))
21 comments:
Tarte Tatin, calduta cu înghetata:) Poti face si prajitura cu mere cu pere, ce zici? Sau sarata, a facut o prietena de curând, cu ceapa, mere si brânza albastra...o minunatie (ceapa era caramelizata). Dupa ce trece vâlva articolului, poti sa-l fotografiezi si sa-l postezi, ca sa-l vad si eu de aici de la ratoni si veverite?
Antoaneta: intai fac retetele simple, apoi ma bag la cele complicate.
Cu pere o sa fac doar la cerere speciala, pentru ca urasc perele. o ura fara motiv, total ilogica, nu stiu ce am cu ele.
si scrie-mi te rog un mail pe teamindster@gmail.com. vreau sa-ti trimit ceva.
stii...vrabia malai viseaza...am citit intai printre randuri...si ups! am vazut ca primesc ceva...cat m-am bucurat!...mai ales ca era cu mere...dar la o citire mai atenta (si un click pe Marie-Claire)am realizat ca nu sunt eu acea Adriana...dar macar pot sa sper ca imi opresti si mie o feliuta cat de mica?!...macar virtuala...immm...deja ma ling pe degete...
mie nu ai de ce sa'mi multumesti cu o placinta, dar cand o vei face pe aia cu scortisoara si cu mere sa te gandesti din cand in cand la mine :)
eu salivez in tacere
Ma inscriu si eu, neaparat!
Dar cu dovleac? E mai buna cu dovleac :)
te-ai gandit cumva sa dai bani in loc de prajitura cu mere, nu k nu ai face o prajitura cu mere f buna...is convins k o sa ii faci pe oamenii carora le esti recunoscatoare sa simta lucrul asta ;) ... dar vezi sa nu fie prea dulci
buna idee... asa o sa poate oamenii aprecia efortul tau si o sa stie k totul vine din suflet (nu stiu dak stiai sa gatesti sau nu, dar dak acum e prima data cu atat mai mult) ... de vanzare pt cititori noi nu o sa ai? :)
are salinger o povestire cu o babutza si un copil care coc prajituri de craciun si le trimit la oamenii de care le-a placut in timpul anului. De la presedintele americii pana la autostopisti.
Trebuie sa verifici intai sa nu fie cineva care face alergie la mere:).
adriana: :))
Evergreen: as face si pentru cititori, din pacate ar insemna sa stau sa fac zilnic cate 2-3 prajituri
Eugen: aia la toamna
costel: nu era scrisa de Capote?
anielle: normal. nu fac experimente pe nimeni .d-aia nu-s o mare fana a suprizelor. poti face mai mult rau decat bine.
Ma inscriu si eu la o placinta cu mere! Gata facuta nu sa o fac eu ca de............nu prea imi sta prin bucatarie!
Nu sunt eu prea fasneata prin bucatarie, dar prea ma inciti. Imi ploua in gura dupa o placita. si aia cu mere. Raiul pe pamant. Ma apuc de treaba!
Certificare ISO: dulciurile parca nu-s gateala. mie a inceput sa-mi placa sa le fac.
LZ: de parca eu sunt fasneata in bucatarie. dar placinta cu mere merita tot efortul. si cum miroase casa in timp ce se coace :X
Apropo de gesturi fasnete in bucatarie, vreau sa-ti prezint, fara onor, ci doar cateva trambite, un text scris acum ceva timp. Are oarecum legatura cu subiectul celor 99:
Dansez si bucataresc. Stop si de la capat. Inca o data si inca o data. Asa, mai la dreapta, stai pe stangul. Privirea in pamant, capul pe umeri. Dansul e in inima mea. Da, da. Tra-la-la. Si daca n-am o sala de dans, o pun la mine in bucatarie. O pirueta galesa in drumul spre chiuveta, cu o invartire a farfuriei in pas de samba. Mai cu talent arunc gunoiul si tin ritmul cha-cha. Imi misc umerii intr-un dans languros in timp ce oala de ciorba e gata sa dea in foc. Capul pe umeri, privirea in tocator. Uite ceapa, ia sunatoarea, taie papadia. Imi arcuiesc genunchii dintr-o parte in alta.
Am atat de multa energie! Simt ca pot. Gatesc, deci exist dansand. Cu lupii, cu zarzavatul, cu mancarea de telina. Schimb registrul si ma faldur intr-un vals vienez alaturi de o chifteluta arsa. Ne tinem amandoua de manute si trecem la desert. Capsunica ciocolatie se invarte pe muzica electronica, in timp ce eu incerc sa tin pasii de merengue. Dans sportiv, dans de socio-gospodareala culinara. Zambet pe buze si fericire in farfurie. Sunt lambada zilelor numarate. Dansez pentru mine si atat de diferit! Ofer cursuri. Astept ofertanti!
Felicitari pentru blog...pentru interviul dat -si lecturat pe nerasuflate de catre moi- si spor la scris.
Cam acelasi scop am si eu.
Blogul meu e mult prea personal, dar prin scris ma eliberez. Am predat si eu 5 ani, as vrea sa scriu o carte pentru copii.
Aaa...esti foarte foarte frumoasa!
http://bios-doareu.blogspot.com/
cu mere, cu mere, mmmm!
ba ai dreptate, era capote
LZ: frumos :)
doareu: multumesc, dar cum ziceam, meritul e al fotografului mai ales :)
azi am cumparat revista abia, insa am fost absolut incantata si de articol si de fotografie:x, si daca am vreun regret, e acela ca nu ti-au fost dedicate mai multe pagini, eventual toata revista:))...dupa cum am mai spus, abia astept si cartea8->
Sara: multumesc frumos. vine si cartea sontac-sontac :)
Post a Comment