Tuesday, April 21, 2009

Poveste pentru oameni intelepti

A fost odata un om pufos, dar plin de cioturi si cumva buruienos, pe care toata lumea-l judeca si-i spunea ca face umbra pamantului degeaba. Pentru ca frumos nu era, la aritmetica nu excela ( nici macar nu era in stare sa zica aritmetica, aricimetica zicea si credea ca e vorba despre arici, din aceia cu care te inchei la tarlici), nici macar prea bun nu era, de copii, caini sau bunul mers al lucrurilor niciodata nu se ingrijea. Si atunci se intrebau cu totii, clatinand din capetele lor intelepte, unii frumosi, altii doar destepti si cativa care dadeau pe dinafara de buni ce erau, de ce exista acest om pufos, plin de cioturi si cumva buruienos? De ce ocupa un apartament degeaba, de ce iroseste mancarea si caldura si apa?
Raspunsul a venit intr-o primavara cand prea pufosul domn buruienos a iesit intr-o dimineata in balcon, s-a intins si o pala de vant putin mai incolo l-a impins si el s-a scuturat ca o papadie de puf. Iar puful lui s-a ridicat in vazduh si era totul asa frumos incat toata lumea a iesit in balcoane si a inceput sa faca poze si sa se minuneze. Iar scuturarea lui s-a transformat intr-o poza care a luat un mare premiu la o expozitie de fotografie ani de-a randul si a venit si un cunoscut regizor american care a facut un film despre omul pufos. Iar asta chiar ca a inchis definitiv gura oamenilor intelepti.

10 comments:

Mara said...

Tocmai am suflat intr-o papadie uriaaasa. Cred ca avea vreo 15-20 de centimetri diametru. Acela cred ca era un om pufos grasut :)>

Raluca said...

Oamenii intelepti inchid gura, dar bodogane in gind, luai-ar

Evergreen said...

eu m-am gandit la un plop, dar plopul nu vorbeste si nu are apartament aici pe pamant...

Iren said...

...: bietul om pufos, toata lumea sufla in el :(

Raluca Sidon: da, bine ca nu avem treaba cu ceea ce-si spun pe interior.

Evergreen: plopii au case suspendate.

allé said...

Pufos ?

penecolorate said...

Fiind pufos, omul nostru era oricum frumos, dar fiind plin de cioturi si cam buruienos nu era prea prietenos...
La sfarsit "oamenii intelepti" au tacut, multumiti ca apartamentul a ramas liber... si uite-asa o pala de vant a facut pace in cartier!

Anonymous said...

salut... nu e spam... faci schimb de link-uri?

Iren said...

domnubolog: nu, multumesc.

LZ said...

Un om aparent atat de putin interesant, incat i-au aparut in timp cioturi si i-au crescut brate buruienoase. Ocupa, irosea, nu era. A scutura, a impins. Apoi, ne-am minunat si am fotografiat. A devenit brusc atat de interesant. Cioturile i s-au transformat in aripi, iar bratele au devenit crengi voluptoase. A inchis usile balcoanelor altora si a ajuns o papadie de aur. N-a mai risipit, ci a creat. Si nu doar frumos, ci atat de frumos. Cu totii suntem atat de neinteresanti. Stam cu papadia in mana si ne uitam la ea. Nu stim sa-i dam suflul de care are nevoie. Poate avem nevoie doar de o fotografie…

DOAR NOI said...

Fiecare dintre noi avem cioturi.
Sau ma insel?