Thursday, April 02, 2009

Fotografiile din revista trec, amintirile raman

Mie nu-mi place sa fiu fotografiata. Nu ma simt in largul meu. Sunt o persoana care se foieste mult in interior si cand stau sa pozez ma simt falsa.
Ori de cate ori mi se propunea sa apar intr-o revista ( datorita blogului, sa nu credeti ca din alt motiv), cand auzeam de photoshooting il scoteam pe "nu" din buzunar foarte vesela. Nu e cel mai urat lucru din lume, dar sa fii machiat , coafat si pus sa zambesti la comanda mi s-a parut plictisitor asa ca nu am mai vrut sa repet.
Asa ca atunci cand Adriana mi-a scris intrebandu-ma daca nu as vrea sa apar intr-un articol in Marie Claire ( tot datorita blogului, ce credeati?), eu am zis ca ok, bine, dar ca sper ca asta nu implica prezenta unui fotograf. Dar bineinteles ca implica :)).
Numai ca Adriana stia ea ce stia. Asa ca m-a momit cu Alex Galmeanu, pe care eu nu-l cunosteam, dar cand i-am descoperit pozele, i-am pus repede blogul in blogroll, ca o cotofana dornica sa colectioneze cat mai multe obiecte frumoase si lucioase ce sunt.
Si cred ca a fost cea mai frumoasa sedinta de fotografiat la care am luat parte pana acum ( e drept, nu am luat parte la prea multe). Chiar daca asta a insemnat sa stau afara in frig, sa sar un gard foarte inalt in mod ilegal (avand in acelasi timp grija sa nu rup rochia de arlechin milionar pe care o purtam) si sa fac poza stand printre mormane de gunoaie. Si cu toate astea, chiar mi-a placut foarte mult, pentru ca atunci cand fotograful are atata grija de tine si te face sa razi si iti curata locul de gunoaie, pentru ca tu sa stai cat mai comod, si stii ca in mod sigur nu o sa cazi in cap de pe gard, pentru ca sta pe pozitie, gata sa te prinda, tot ce e urat dispare si ramane doar placerea unei experiente frumoase. Si in fata camerei m-am simtit eu insami, nu m-am mai simtit falsa. Si nici nu mi-a trecut prin cap sa fac mofturi ( prea multe :))).
Asa ca va pot spune ca atunci cand vedeti o fotografie reusita, sa stiti ca este meritul fotografului in proportie de 99,9%. Iar Alex Galmeanu este acum oficial fotograful meu preferat :)

12 comments:

Antoaneta said...

Felicitari! Pentru articol si mai ales pentru întâlnire. Îl stiu pe Alex de prin 2000, nici nu bãnuiam pe atunci ce zace în el:) Îi urmãresc blogul cu nesat de câteva luni, nu e numai un fotograf minunat dar are si interese care ma intereseaza:)

Sara said...

ce dragut8->...din pacate eu nu am luat revista pana acum, articolul apare cumva in numarul de luna asta?:-?

Iren said...

Antoaneta: multumesc. mica-i lumea de pe net. toata lumea se cunoaste cu toata lumea :))

Sara: nu a aparut inca. o sa anunt pe blog inainte sa apara.

Felipov said...

Draga Irene.
Putem sa facem un fan-club Alex Galmeanu. Nici eu nu sunt fan foto shootinguri din multe motive, dar sedinta pentru Marie Claire a fost foarte placuta.
Ne vedem in revista.

Iren said...

Oana: daaa :)) am auzit ca la tine nu se puteau face poze din cauza de prea mult ras.

Felipov said...

Deja a mers vorba? Sper ca nu i-am incetinit prea tare totusi.
Mie imi e si greu sa ma opresc daca rad.

Iren said...

Giolly: multumesc

Oana: nuu, daca a fost ceva care n-a mers bine in ziua aia a fost vremea care a incurcat.

Felipov said...

Da...cred ca ar fi fost si mai bine daca era soare si cald.
Dar macar a fost afara. Sunt sigura ca sunt foarte frumoase pozele.
Astept sa le vad pe toate.

Emil Dragota said...

Astept pozele ca sa ma pot pronunta. Alex a avut cateva imagini superbe pe blogul sau. Sunt curios cum te-a scos :)

razvan said...

sunt invidios. trebuia sa ma fac si eu fotograf, sa-mi inchine si mie modelele posturi asa frumoase.

Essences said...

Bunaa. Ma scuzi ca iti trimit aici mesajul asta, dar nu am gasit nicio adresa de contact.

Vreau sa te intreb daca vrei sa facem un link exchange.

Blogul meu este: http://incasha.blogspot.com
Nume: Inka.
Astept un raspuns pe mail (daca se poate) din partea ta. Te pup si iti doresc o seara cat mai faina.

Iren said...

inka: adresa mea de mail este sub blogroll.