Wednesday, November 26, 2008

Miercuri se invata noi trucuri

Pana scriu eu un post despre o pierdere, de data asta e vorba de cum m-am pierdut eu de cineva, pentru ca nu-s deloc o nestemata, ci de multe ori sunt un magar, mai bine va povestesc cate una, alta pentru ca am o pofta grozava de scris.
M-am trezit dimineata cu un nume in cap: Mughur Petre ( asa l-am vizualizat, cu h dupa g, scris cu litere roz pe fond negru). Cine, ce unde? Nu era din niciun vis, eu nu visez oameni cu identitate. Cand am dat search pe google, am vazut ca exista un Mugur Petre, pe numele lui chinezesc Wei Hua, un cantaret roman din China. Cu ocazia asta m-am convinsa ca am in cap un al doilea internet, care noaptea imi da mie search aleatoriu si eu, ca un google cuminte ce sunt, ii dau raspunsul corect, pe care ziua insa nu-l pot rationaliza.

Am foarte multe haine dusmanoase, care ma ranesc, ma injunghie, ma mananca, pur si simplu isi bat joc de mine. Ultimii dusmani sunt cizmele, care sunt atat de alunecoase incat trebuie sa fiu mereu concentrata si atenta ca un sofer la volan pe timp de polei. Orice curba se poate dovedi fatala iar pe gresie am 50% sanse de supravietuire.

Diseara invat sa tricotez. E ceva ce nu am reusit sa invat pana acum desi am atatea idei frumoase si toate implica o pereche de andrele. Tricotatul, matematica si fizica nucleara nu reusesc sa se lipeasca de mintea mea. Dar nu ma las. Asa cum o perioada am purtat o surubelnita mare in geanta, acum vreau ca in ... ( nu mai merge geanta mica, trebuie ceva mai mare, gen ghiozdan) sa se gaseasca o pereche de andrele uriase, cu scame de lana pe la gurile lor hamesite. D-abia astept sa cumpar niste gheme.

7 comments:

ruki said...

uite, te invat eu sa faci croset-croset cu betisoarele. putem sa ne specializam in costume de baie confectionate la iglita, insa recomand sa folosim lanica, doar e cam frig afara. tu gaseste-ne un nume, ca tricodava e deja luat.

Iren said...

ce betisoare? alea de supa vietnameza?
dupa ce facem costume le putem vinde in pasaj la universitate, am mai vazut babute care fac asta :))

joju said...

babutzelor :) puteti face apoi un masterat cu Udrea. Elena Udrea.

Incze Klára said...

Un sfat de la cineva care vrea sa te citeasca inca mult timp de-acum incolo: sa nu treci cu cizmele dusmanoase prin proaspat renovata statie de metrou de la Universitate. Pun pariu ca cine a comandat gresia lucioasa ce e pusa acum acolo, nu calatorit niciodata cu metroul.

Iren said...

hahahaha :)) multumesc, e un sfat bun. la serviciu era sa cad de vreo 10 ori pana acum dar m-am tinut de pereti. la universitate cred ca mi s-ar infunda.
eu ies de obicei acolo pe la iesirile din partea intercontinentului. acolo e totul clasic, de moda veche, niciun pericol.

andrei-dorian.photo said...

si eu am crosetat la scoala generala pt ca invatatoarea noastra era prea frumoasa, feminina si feminista pt traforaj sau alte chestii barbatesti.
poate de aia nu m-am descurcat niciodata cu surubelnitele.

Iren said...

lasa ca e bine ca un barbat sa stie sa se descurce si la asa ceva in situatii de criza :))
eu ma descurc destul de bine cu surubelnitele, in schimb crosetatul nu se prinde de mine. niste sinapse nu se leaga bine undeva :-\