Monday, November 17, 2008

Saracie dar si un pic mai multa veselie

Nici nu vine bine mijlocul lunii, ca noi ramanem fara bani. Bolile, dentistii veseli si cizmele noi si frumoase, dar nepotrivite pentru iarna, costa nu gluma :(. Ultimii banuti se duc pe chirie si la supermarket iar apoi ramanem doar cu multe monede de 5 lei prin buzunare. Pana acum nu am fost nevoite sa apelam la monedele din pusculita porc de argint calator pe Marte, pe care mi-a facut-o cadou Ruki cu ocazia venirii sfarsitului lumii, presimt insa ca o vom goli si pe aia cand vom tine neaparat sa ne cumparam brad si nu vom avea cu ce.
Este grav, mi-am pierdut spiritul economic. Nu stiu unde, cand si cum. Dar de la o vreme banii mi se scurg printre degete ca niste tipari speriati.
Dar daca n-am bani, cu atat mai bine. Dupa ce ma voi achita de obligatii, voi vizita niste fabrici de cascaval si ma voi plimba prin Sighisoara, o sa devin antisociala, o sa stau numai in pat, o sa traiesc numai cu ceai si o sa ma uit la toate filmele din lume, cu mica pisica neagra la picioare, culcusita bine in plapuma. Departe de probleme, de oameni care au mereu ceva sa-mi reproseze si sa se supere pe mine. Ne-am atasat amandoua de pisoiul asta ochios, aflat in vizita la noi doar pana in decembrie, care noaptea face naveta intre camera mea si a lui Ruki, pentru ca este adepta egalitatii intre popoare.
Revenind insa la bani, trebuie cu regret sa marturisesc ca mi-am facut caiet de cheltuieli. Cat uram agendele alea oribile, cu coperti verzi, maro sau negre, in care ai mei notau fiecare ban dat si pline de liste precum masa de revelion: ciuperci, 4 paini, coca cola si fanta... tort de inghetata, prajituri diverse, linie trasa 4 milioane. Si iata acum, am ajuns si eu sa ma opresc la aceeasi borna kilometrica. Lucrurile nu vor mai fi niciodata cum au fost :(. Sunt convinsa ca in curand masa de revelion se va gasi si in caietul meu.

11 comments:

Anonymous said...

ai uitat lista de invitatzi;-)

Adina said...

Neaparat cu salata de boeuf.

Iren said...

luminitza: aia se facea pe alta foaie, de obicei pe marginea unui ziar.

alice: aia nu se cumpara, se facea. ce o uram cand eram mica :))). saraca, are un nume asa urat!

WanderWoman said...

ar fi bine să păstrezi cîţiva mărunţi să cumperi şi agenda pentru liste...că dacă şi la tine se scurg bănuţii ca şi la mine, nu o să mai ai pe ce sa faci listele...:(

comanu said...

daca ti se scurg printre degete, nu e vina ta. bani lichizi, ce sa le ceri.

ruki said...

muah-muah, fetit-o!

sarutul meu vine fara factura. ca sa-l facem sarbatoresc, pun iar barbile de craciun-pitic.

Iren said...

lady rosenred: nu dau bani si pe asa ceva. daca raman fara, imi scriu listele pe pereti.

ruki: muah, ochi de dragon :))

ruki said...

te rog io mult, nu desconspira salvatorul universal, vrei?

Iren said...

bine ma bine. cate complexe de superman...

sultana said...

am tinut si noi intr-o vreme o evidenta a cheltuielilor, dar nu ne-a ajutat cu nimic, doar ne-am dat seama citi bani se duc pe mincare, fara sa fim niste mincai...asa ca dupa vreo doua luni am renuntat la lista, stii cit de bine te simti dupa ? liber...poate de asta merita efortul...de fapt cred ca asta e motivul efuziunii la cumparaturi in ro

Rareș said...

Caietul de cheltuieli rulez :) Foarte bun.