Monday, August 31, 2009

Toate fetele se fac mari, din pacate pentru ele

Existe o gramada de fete care locuiesc in case zambarete, care se murdaresc dimineata de cafea cu lapte pe fetze, care copilaresc fericite printre matusi cu mustetze si-si pun fuste scurte pentru prima lor iubire, un baiat cu plete cretze care nu are ochi pentru ele, pentru ca se teme inca de femei si belele pe care le aduc ele.
Apoi fetele astea cresc mari si incep sa se gandeasca la exercitii pentru glezne si coapse frumoase, isi cumpara rochii din materiale cu pisici si cirese lucioase, incep sa munceasca si sa dea banii pe prostii, apoi se casatoresc, apoi fac copii, apoi incep sa se teama de batranete si sa se gandeasca-amarate cum in copilarie le era teama doar de jungla, spanac si musca tzetze. Cu varsta incep sa se rasuceasca usor, sa semene cu niste lana alba invartita pe-un fuior, incep sa faca supe si fripturi pentru nepoti necopti si pentru gineri, in cazuri mai mult sau mai putin rare, cam netotzi.
Asta in cazul in care fetele din casele zamberete nu se fac exploratoare, inventatoare sau imblanzitoare de fiare. Sau poate femei usoare, mereu rujate astfel incat sa para surazatoare. Sau se casatoresc c-un birou sau c-un bou. Sau poate c-un pahar de vin foarte plin sau poate cu-o pastila alba invelita in hartie sterila.
Si-ntr-un caz si in altul, toate fetele sunt povesti. Si nu lasati magarii, misoginii si cinicii sa se amestece in povestirea lor, pentru ca astia au numai imaginatie de tip xy si vad femeia intr-un mod incolor.

28 comments:

dielda dana DINU said...

Dragut... :D

Iren said...

Giolly: e proza saltareata, ritmata

Unknown said...

:)

deyu said...

si daca am putea intoarce timpul, sa fim din nou fetite, tot mari am vrea sa fim :)

Antoaneta said...

Poti sa te faci si exploratoare de scame de covoare, important e sa aiba sens pentru tine:)

adriana said...

sas inteleg ca tu inca mai copilaresti...felicitari

Leo said...

Am ras si am plans. Saracele fete, saraca de mine, m-am facut si eu mare, din pacate.

Iren said...

Antoaneta: poti sa te faci orice nu s-a mai facut nimeni :)

adriana: nu, nu exista numai copilarie si maturitate. mai exista o gramada de alte varste :)

kiddo said...

super tare articolul...mi-a placut la nebunie!

Cubbie said...

Conform unei legi unanim acceptat barbatii sunt bwou, cu exceptia cazului in care ei pot fi porck, asta daca nu s-a nascut femeia miop si barbatii devin oarece mizantrop cand incep sa asculte muzica rock si hihop si britpop si nu mai vor inapoi sa se intorc, intrucat femeia se uita la filme "sirop" si incepe sa isi puna imagini glamour-lollipop pe desktop la laptop :D

Anonymous said...

mie imi plac copiii putin maturi si adultii putin copii :o)

Ioana Dark a lu Noe said...

fetele se înscriu fiecare în cercul ei și se preocupă să iasă bine în poză. se lasă spălate de rutină ca pietrele din râu. fac turism, mănâncă la restaurant, își cumpără obiecte care să le susțină. fetele ajung ale cuiva.

da, ai scris săltăreț.

"Pe trotuar, alături saltă
Două fete vesele...
Zău că-mi vine să-mi las baltă
Toate interesele!" (Topârceanu)

Anonymous said...

dar diferenta dintre mare si mic e ca mai esti si mare pe langa mic , asa ca fetele mari pot fi si mici

Rareș said...

Toate femeile sunt frumoase. Săltăreţe, ritmate.

Josette said...

bine spus, frumos scris! :)

revelion la sorbona said...

M a intristat ce scrii.

Mi se pare ca textul tau este cam misogin la adresa femeilor, pe care tu vrei sa le rasfeti sau protejezi... Reduci o femeie la matusile din copilarie, mustata de lapte, sentimentalisme, zburatorul, povesti le spui tu, adica femeia draguta copilaroasa..si ne faci sa credem afirmatia lui Nietsche despre acele fete ca n au in cap decat procreere..in cazul in care nu se fac aviatoare?!

Si sa nu confundam termenii. Cinicul inseamna un om ce se opune conventiilor, formalismelor, e sceptic si onest, adica nu se minte cu tot felul peltele.

Iren said...

david: e o serie de clisee, nu le-am inglobat pe toate, doar pe alea mai des intalnite.

Anonymous said...

sau imblanzitoare de delfini!

joju said...

barbatii sunt rationali
femeile dimpotriva (sentimentale)

cele doua arii/volume nu se mixeaza niciodata (?) dar barbatii si femeile vor insista continuu la acest proiect :D ca sa poata lasa altora rezolvarea

istoric:
o artista (E.C.) a opinat ca "toti barbatii sunt porci", iar un artist "F.P.jr" a spus recent ca “Femeile de calitate sunt o raritate. Celelalte-s infectate”

ps. imi comunic opinia, nu imi fac publicitate

another cherry said...

OMG. Peste ce-am dat aici:).

Anonymous said...

Felicitări! Ai descris un tablou de viaţă! Realitate! Ne place, nu ne place, aceasta este viaţa noastră! Eu mă bucur enorm pentru fiecare zi trăită - pentru că... trăim numai o dată!

laura s. said...

eu cred ca pentru fiecare fata "se intampla" un baiat careia ii este draga si viceversa; si mai cred ca ei doi impreuna se iubesc si sunt cei mai buni prieteni si nu e loc de razboi intre ei; asa vreau eu sa fie lumea.

adriana said...

sper ca povestea mea sa ii ajute pe toti copiii bolnavi…mi-a trebuit mult curaj sa-mi infrang emotiile si sa o scriu
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/09/povestea-mea-in-4-minute-am-cronometrat.html

Anonymous said...

Atata timp cat zamzim colorat, ne vanturam cositele, iubim cu patima, povestea noastra, a micilor sau mai marilor dudui este ispititoare si vrednica de luat in seama. De noi, si de ei...

laura s. said...

caruia, pardon.

Simply Red said...

adevart... si frumos scris! stiam eu ceva cand ma tot gandeam sa ma fac exploratoare :o)

Anonymous said...

Este o poveste pe jumatate trista...sau poate in intregime...daca ramai mic, esti mai vulnerabil mai expus maturitatii si seriozitatii celor din jur...fetitele , da, cresc, dar sa nu uitma ca unel se mai fac acre, vulpite, amare, pentru cei din jur, aduc suferinta si nasc dezordine in vietile celor din jur.Dintr-un anumit punct de vedere, ai dreptate, le faci pe fetite sa para un soi de victime. desi am 2 fiice adolescente, stiu ca si baietii , vorba canteculuii, plang cateodata...Sunt sensibili si chiar nu toti sunt vinovati de transformarea fetitelor..

Xelomon said...

tres, tres jolie... si in rima!