Thursday, August 06, 2009

Zodiacul anului iren

De ceva vreme incoace fiecare luna repeta niste patternuri. Pot sa le prevad acum, dupa ce s-au tot repetat. Poate daca le prevad, dispar din viitor.

In ianuarie, deprimata dupa intoarcerea la lucru, intalnesc de obicei pe cineva. E o luna in care toata lumea vrea sa dispara in pliantele agentiilor de turism. Toata lumea minus eu, pentru ca e ziua mea si asta ma bucura. In ianuarie dansez ca la 18 ani.
In februarie de obicei am impresia ca nu mai stiu nimic, depresia de ianuarie pe mine ma prinde in februarie. In februarie de obicei nu prea e soare si daca nu-s indragostita devin sumbra ca o entorsa de glezna.
In martie cantecul hormonilor intrece in intensitate cantecul de imperechere al balenelor din larg. Toata lumea vrea soare, mai ales eu. In martie mi se face pofta sa ma casatoresc si sa fac copii.
Vine aprilie cand mi se goleste capul. De aceea la aprilie e un mare blanc, fara amintiri. Exista insa niste nefericiri amoroase care ma fac sa devin foarte creativa in scris.
In mai ma indragostesc. In mai apare cineva si incepe filmul de dragoste. Cu sonorul dat incet, sa nu auda parintii sunetele. Marea vazuta in luna mai iti intra in cap si se face senzatie de sine statatpare.
Iunie e ca o plapuma. Te acopera placut si comod si totul merge bine, atat de bine incat iti dai seama ca e imposibil sa dureze prea mult.
In iulie de obicei nu-mi ies planurile. E ca un pacalici aiuritor, care joaca alba-neagra cu mine si eu nu ghicesc niciodata unde pune jetonul sub pahar.
Luna august este o luna ca un covrig fierbinte, in care de obicei eu racesc, ma razgandesc si merg mult. Am facut eu un studiu intitulat August in luna lui Iren si asa a reiesit. De ce e asa ciudata luna asta pentru mine nu pot sa stiu dar invariabil cand vine august totul se schimba in capul meu. Parca alti ochi se aseaza pe fata mea si vad cu totul altfel lucrurile. De obicei imi schimb viata, daca nu mi-e prea lene
Septembrie are plimbari prin parc si cumparaturi de cizme pana la genunchi. Baiatul care prinde septembrie de-un picior alaturi de mine are o viata activa pentru ca e una din lunile mele preferate si e pacat sa stai in casa. Si e frumos :)
Octombrie imi ploua in ceasca de ceai. Anul asta m-am hotarat sa-mi iau cizme de cauciuc pentru zilele alea noroioase. Dar octombrie are multe amiezi cu filme si cafenele cu vitrine aburite. In octombrie imi vine mereu sa creez ceva exceptional si sa inventez minunatii. De obicei toate raman la stadiul de idei.
Noiembrie miroase deja a iarna si dureaza foarte mult. Cred ca noiembrie este una din cele mai lungi luni, dureaza dublu. In noiembrie ies foarte mult in oras, in ciuda buletinelor meteo nefavorabile. Daca sunt nefericita, racesc.
Cand vine decembrie se poate intampla orice. Un orice in doua variante: ori mi se intampla cele mai minunate lucruri ori cele mai oribile lucruri. Dar de obicei nu e mediocra. Un lucru e sigur. Niciodata n-am planuri de anul nou si rareori am un revelion reusit.

31 comments:

I said...

Buna! Mi-a placut calendarul tau, inteleg ca a doua parte a anului e mai buna decat prima, totul e sa nu racesti in noiembrie.

Iren said...

Da :)) Cred insa ca anul asta nu mai racesc in noiembrie. E cel mai sanatos an de vreo cativa ani incoace.

jane said...

martie e asteptata si de mine cu ochi aposi si doritori, ce se uita cu jind dupa fiecare raza de soare. iar cand o vede, sufletu-mi explodeaza de fericire. e luna in care mi-as muta biroul afara, in care m-as plimba in fiecare zi. in care m-as duce duminica dimineata la muzeul satului.

iar octombrie? octombrie vine cu ziua mea. cu sclipiri caldute de soare, cu zambete si schimbat la haine mai groase.

lunile astea au rezonat cu mine acum :)
foarte frumos calendar.

adriana said...

acum m-am prins de ce imi placi asa de mult...suntem conlunare...citindu-te pe tine, ma regasesc pe mine la varsta ta...pe langa multe altele pe care vad ca le avem in comun....racitul in luna august m-a dat gata ani buni..dar sa-ti vand un pont...dupa un mare guturai la inceput de august, acum vreo 24 de ani a urmat si o mare schimbare la mijlocul lunii...e adevarat ca eram mai tinerica decat esti tu acum, dar marea iubire a aparut atunci cand ma asteptam cel mai putin...si uite asa saptamana viitoare facem party...asa ca fii cu ochii pe luna asta...e o luna buna...te imbratisez cu si mai mare drag de cand ai scris calendarul asta....mai ca-mi vine sa il atarn si eu pe perete

Iren said...

adriana: :)) eu n-am avut guturai, am avut amigdalita ( inca mai am un pic) dar poate cine stie, o sa fiu atenta in continuare, cine stie de unde sare marea iubire :))
distractie placuta la petrecere!

deyu said...

si dorintele de casatorie iti trec in luna urmatoare? sau raman acolo? cat despre decembrie, cu ultima fraza parca m-ai citit si pe mine. niciodata nu planuiesc revu si rareori iese ceva misto...

Iren said...

deyu: dorintele de casatorie sunt dorinte induse social si vin si trec ca oricare alte dorinte :))

DOAR NOI said...

Crdeam ca sunt singura care oscilează asa mult de la o luna la alta.
Minunat calendar!
Succes.

adriana said...

@Iren...amigdalita...adica ai mancat multe migdale???...sau eu atunci la guturai am mancat multe gutui?...

Iren said...

doareu: nu stiu daca oscilatul e de bine sau de rau :D

adriana: si la gripa, gri-uri?

adriana said...

nuuu...aici merge mai bine...gripa...pa!...pa!...ca m-am vaccinat...teoretic vorbind...nu sunt fan vaccinuri

Eugen said...

Ce mi-a placut postul asta! Si cit de plin de suisuri si coborisuri suna zodiacul tau. Parca ar fi trei ani intr-unul.

Evergreen said...

:) Ce frumos arata calendarul tau! Chiar ar trebui sa ma gandesc si eu ce si cum... dar eu ma tot razgandesc. Acum iubesc toamna...

Andreea said...

i love june..

Cubbie said...

@Iren: 'casatoria' este poate cea mai imbecila si autodistructiva idee care s-a putut intampla in capul uamenilor de la geneza si pana in prezent. dupa mine acest long term stupidity numit 'casatorie' ar trebui sa expire de la sine dupa o vreme, a.i. omuletii sa fie liberi sa se regrupeze; ar putea scapa astfel si de falsele mustrari de constiinta atunci cand isi fac periodic acel self-review. sigur ca ar deveni mult mai liberi si poate mai creativi. omuletii inteligenti refuza sa joace acest rol stupid.

deA said...

@Adriana: "amigdalita" te duce mai degraba cu gandul la fara migdale. Deci uite de luat aminte, in regimul copiiilor neaparat sa introducem si migdalele:D

Anonymous said...

Un calendar inedit! Mi-a placut, sa stii si... m-a pus pe ganduri... nici macar nu stiam de la ce fac amigdalita... am mai invatat ceva astazi!!

Darael said...

Dar daca ai lua lunile si le-ai amesteca precum cartile de joc ce ar iesi pentru anul viitor ?

Si daca in loc de 'cartile' de care ai povestit, ai sa amesteci carti noi, cu bucurie, cu fericire, cu impliniri, cu clipe de iubire nebuna si multe clipe de veselie...... mama ce ai de pomina ai sa ai !

Succes la amestecat !

sayona si said...

calendarul meu din ultimii ani ar arata sumbru, cel din ultimul an, ar fi jumatate colorat, jumatate negru, iar cel de pe anul asta ar fi o explozie de culori, poate reusesc sa-i fac o schita in semn de multumire. Cat despre calandarul tau, aplaud si felicit! precizare: poate cand o sa ai parte de mai multe luni de martie, o sa-ti placa gri-ul de noiembrie, e divin!

sayona si said...

erata: mai multe luni de mai:)

darry.anna said...

Bien te-am gasit!
Am observat din luna august lipseste un premiu.Ti-l daruiesc cu mare drag!
Darry.anna

Iren said...

simona florea: imi plac cam toate lunile, cu bune si rele.

darry.anna: multumesc :)

sayadinna said...

sa iti folosesti telescopul in seara asta..ai ce vedea:)

niells said...

frumos articolul. si mai frumos e modul in care privesti lucrurile.

Anonymous said...

fain!

Gabriel said...

Ce aeriana esti. Vorbesti atat despre dragoste, ca si cum ar fi ceva frumos. Stii ca nu e.

Iren said...

Gabriel: cu unii e, cu altii nu e. bine ca e.

Gabriel said...

mai bine nu era

Cubbie said...

Daca nu este, asta este...

Alex Mazilu said...

Buna.
Un e-mail se poate?
multumesc.

Iren said...

Alex Mazilu: in dreapta, sub blogroll