Monday, November 03, 2008

Febra-zebra

Am febra. Sunt confuza si parca am piele din ceata. Scriu mecanic si cred ca in curand o sa inceapa sa mi se para lucruri. Febra ma amuza intotdeauna. Dincolo de starea de rau si de oribila senzatie ca am niste bile de foc in nari, ma asteapta intotdeauna o stare imensa de usurare si libertatea de a spune orice doresc, de a fi fragila fara a-mi cere nonstop scuze pentru asta si de a putea sa arat oricui tot ce-mi naste mintea. Exista un singur inconvenient: oamenilor le e mila de tine si de ideile tale iesite din delir.
Asta e, fiecare toamna cu raceala ei. Parca o tine intr-o trusa speciala de prim ajutor. Nasul care ustura invelit in vata si rezervele de servetele in cutia cu cruce rosie.
Drumul spre casa o fie dramatic. O sa incerc sa razbat prin multimea de oameni intunecata, in timp ce buzele mele arse si-ar dori un pic de apa. Si cand voi ajunge acasa la ai mei si interfonul va fi stricat si eu nu voi putea sa intru in bloc, ma voi rezema de peretele aspru si voi simti ca ma sfarsesc, fara sa mai am putere sa ma feresc de vecinul de la 8, cel vesel, sportiv si mereu dornic sa faca o multime de complimente stupide.
Ma duc la mama sa ma ingrijeasca ca sa fiu sanatoasa maine la dentist, desi nu mai e ca pe vremuri. Acum o sa ma arunce in pat ( mama, nu dentistul), cu o pastila si o cana de ceai si o sa uite de mine, in timp ce eu o sa raman sa zac pe canapeaua ce o sa scartaie la fiecare miscare si o sa-mi macine nervii.

11 comments:

Unknown said...

Insanatosire grabnica!

...si cand te gandesti ca e abia toamna, dar la iarna?

weebzam said...

altfel? :)

Anonymous said...

Poate ar fi timpul sa schimbati canapeaua aia :P

Unknown said...

ţuică (de preferat fiartă), cu piper. no kidding, rezultat garantat, vei fi un om nou a doua zi. e bine să fii în (apropierea) pat(ului) în momentul consumaţiei, pentru o alunecare lină în lumea lui mosh ene.
sănătate!

ruki popa said...

sufla nasul si pentru ruki, will you?

sayadinna said...

daca astea sunt simptomele tale de raceala e ok..la mine cea mai mica raceala se lasa cu transpiratii si tremuraturigroaznice.ma simt ca si cum nu as fi fost niciodata sanatoasa sau ne-racita..si mi se pare ca raceala trece greu,greu din ce in ce mai greu...
sa te faci bine!

TreiBadica said...

bucura-te de dereglarea simturilor, dar ai mare grija cu febra.

Leu' said...

febra ta si simturile dereglate, ar face un film interesant :)

sanatate!

bogdan b said...

uff insnatosire grabnica mai fata!

tractorul sifonat said...

Colaborez cu o publicatie online si incerc sa promovez cat mai multe bloguri faine. Iti urmaresc blogul de ceva timp si mi-ar placea foarte mult sa pot sa-l arat si altora. Pentru asta mi-ar trebui acordul tau pentru a urca o postare pe site (publicatia este Stiletto.ro) si un profil de blog. Poti sa mai arunci un ochi si sa vezi si alte bloguri pe care le-am mai promovat, inclusiv cel al Klarei (inczeklara).
Daca-ti place ideea da-mi un mail pe razvan.lazareanu@magnetique.ro .

Iren said...

raceala din sezonul asta are aroma de pin :-\