Thursday, September 21, 2006

Vocatie



( din pacate nu mai stiu de unde am fotografia :( dar imi place prea mult ca sa nu o postez)

A fost odata o masuta de spiritism care apartinea unei pescarese. O masuta de spiritism care-si dorise intotdeauna sa fie tablita spiritista, cu un sertar dublu secret sau aratat la momentul potrivit. Isi dorea sa fie utilizata de pungasi si de iluzionisti si sa pacaleasca publicul. Sa stea in fata unor oameni care beau vin si coniac dulceag si se minuneaza, deschizandu-si gurile in forma unor perfecte litere O.
Sau daca nu se putea sa fie tablita spiritista, sa fie folosita de caodistii vietnamezi, in timp ce-l venereaza pe Victor Hugo. Sau macar sa apartina cuiva la fel de carismatic si cunoscut precum Eusapia Paladino.

Ca masuta de spiritism de pescareasa trebuia sa se multumeasca insa cu amprentele cu iz de peste de apa dulce sau sarata si cu solzii care i se prindeau sub picioarele de lemn si fier. Incercau sa o viziteze uneori spirite care, din cauza mirosului de peste, nu voiau sau nu puteau sa apara. Se spune insa ca spiritul unui contabil, caruia degetele ii miroseau foarte tare a cifre, a reusit sa scape de infamul miros punandu-si mainile imateriale pe masuta si zgaltaindu-o foarte bine.

3 comments:

Anonymous said...

poate esti facuta din aluatul Micului Print pentru ca numai el mai avea timp sa se minuneze de cele ascunse ochiului grabit, alert al celor multi....

Anonymous said...

poate esti chiar Micul Print ....poti sa desenezi un sarpe boa care a inghitit un elefant ?

Anonymous said...

Nu sunt Micul Print dar mi-ar placea sa am un felinar, o stea si o floare :)